Søk i denne bloggen

torsdag 1. januar 2015

Desemberstatistikk + oppsummering av lesemåla for 2014

Desember har vore ei roleg månad både privat og på jobb. Lesestundene har vore fleire, og eg har mange gonger sett framover mot utfordringer for det nye året.

Bøkene eg har vore borti

I desember falt eg igjen for Audible, og høyrte ikkje mindre enn 7 bøker via appen.

* Samuel Massie: Hold fast! (ferdiglest)
* Karen Joy Fowler: We Are All Completely Beside Ourselves (ferdiglest)
* Nora Roberts: The Return of Rafe MacKade (The MacKade Brothers #1) (ferdighøyrt)
* Nora Roberts: The Pride of Jared MacKade (The MacKade Brothers #2) (ferdighøyrt)
* Nora Roberts: The Heart of Devin MacKade (The MacKade Brothers #3) (ferdighøyrt)
* Nora Roberts: The Fall of Shane MacKade (The MacKade Brothers #4) (ferdighøyrt)
* Nora Roberts: Vision in White (Bride Quartet #1) (ferdighøyrt)
* Johanna Spyri: Heidi (ferdiglest)
* Nora Roberts: Bed of Roses (Bride Quartet #2) (ferdighøyrt)
* J.K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (HP #3) (ferdiglest)
* Hans Christian Andersen: The Snow Queen (ferdighøyrt)

* Nora Roberts: Savor the Moment (Bride Quartet #3) (påbegynt)
* Charles Dickens: Little Dorrit (påbegynt)
* Julian Barnes: England, England (påbegynt)
* Elizabeth Gaskell: Mary Barton (påbegynt)

* Patrick Modiano: Suspended Sentences. Three Novellas (satt tilbake i bokhylla)

Ein shopoholikers bekjennelser

Ingen kjøpte bøker, ingen uventa bøker i postkassen, og ingen bøker under juletreet. Case closed!

Status lesemål

2 off the shelf.

Mål for januar

Minst 2 frå bokhaugene på golvet.

I 2014 var planen å lese 75 bøker. Det vart til 127 bøker, og målet vart nådd 4. september. 26 bøker vart lest ut av bokhyllene mine, og 10 krimbøker vart til 47 (!). Ei av mine favorittlister er 1001-lista, men dessverre vart 25 planlagte 1001 kun til 17. Betre lukke neste gong! Little Dorrit er ikkje ferdiglest. Det er ikkje fordi den er dårleg, men fordi eg begynte for seint. Booker-prisen er og viktig for meg. Fem tidlegare vinnarar vart til 2 + ei shortlistbok, og kun 3 frå 2014-lista. I 2014 var eg nysgjerrig på kor mange nye forfattere eg klarer i løpet av eitt år, og det vart til 43.

Eg har oppgradert frå 75 til 100 bøker i 2015. Det blir spennande å sjå om eg klarer det. På slutten av 2014 las eg heile krimforfatterskapet til to av dette landets krimdronninger. Hail my chronological brain! Det trenger ikkje bli eit mantra for 2015, men kjem det ein serie så er eg klar!

XOXO

19 kommentarer:

 1. Så mye du har lest i år, du er flink :) Elsker Charles Dickens. Har ikke lest Little Dorrit, men har sett filmen/serien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! TV-serien med Matthew Macfadyen er nydelig :-)

   Slett
 2. Godt nyttår Elida! For noen bekjennelser, tror du må overraske deg selv i nærmeste fremtid :) Jeg har flyttet alle uleste bøker inn i pilasteren jeg har rett bak meg, så nå skal jeg ha fokus på å få lest litt fra hyllen jeg også. Problemet er at mange av bøkene er sånne jeg har fått uten å ha bedt om dem, så da er det ikke alltid så lett å hive seg over dem. Alle jeg har kjøpt eller bedt om er lest, og det er jeg strålende fornøyd med. Godt leseår Elida, gleder meg til å følge din ferd videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det ingen overraselser, kun sirlig orden ;-)

   Slett
 3. Godt nytt år! Fint å lese andres oppsummeringer, og fint å se at vi har ulike mål og meninger. Jeg har brukt noen av dagene i romjula til å sortere bedre i bokhylla, så nå er det blitt en egen hylle for alt som ikke er lest. (Både nytt og gammelt) Fikk lyst til å lese en del bøker jeg lest for 20 - 30 år siden! Men så dukker det opp nye, og det blir ikke gjort. Håper på et fint bokår for deg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det kjekkaste med bokbloggere, at me er så ulike i mål og leseiver, men har likevel mange ting til felles. Eg er heller ikkje god på gjenlesing, det skjer som regel bare viss eg mangler leselyst.

   Slett
 4. Bevares som du har lest ja! Og 47 krim er det virkelig schwung over - jeg er rett og slett imponert! Selv har jeg nettopp "oppdaget" (eller, ihvertfall nettopp benyttet) Storytel. Lurer på om jeg skal abonnere et år og se om lydbøker er noe for meg. Det ble bare 4 lydbøker i hele 2014, så jeg er noe i tvil. ebokløsningen til Storytel boikotter jeg sålenge den ikke funker på Kindle... Flotte mål for 2015. Det skal bli spennende og se om du klarer 100 :-) Jeg selv tror jeg legger lista ned til 75. Så får jeg heller imponere meg selv istedenfor. Fokus på 1001-bøker er bra. Ser fram til å lese omtalene dine og få tips til nye perler. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg brukte Storytel kun den gratismånaden eg fekk, men fekk det ikkje heilt til. Tenkjer på å prøve ein gong til, men det har blitt med tanken.

   Eg vart ganske lei krim etterkvart, og har lest minimalt av den dei siste to månadane. 75 er eit fint tal, blir spennande å sjå om du klarer det :-)

   Slett
  2. Krim ja - det ble det magert av for meg i 2014. Det var 2013 som ble mitt krim-comeback år. Det blir noe mer krim i år, har jeg planer om. Jeg må nemlig passe meg for ikke å kjede meg selv med for like bøker... Ikke alltid like lett! Storytel får en sjanse, men ikke før jeg har lyttet ferdig Angrep fra alle kanter og ei lydbok jeg fikk av Gro Karete. Så får vi se om Storytel har livets rett på Tau-landet :-)

   Slett
  3. Eg trenger krim i perioder, men det vart litt for mykje med heile forfatterskap :-O

   Slett
 5. Jeg er imponert over antallet! Selv er jeg midt i The Snow Queen akkurat nå. Hjertelig godt nytt år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! The Snow Queen vart sisteboka i 2014, godt fornøgd med det :-)

   Slett
 6. 100 bøker klarer du fint, ikke for at jeg skal legge noe press på deg altså! Jeg kjøpte heller ingen bøker i desember og fikk ingen til jul ( pleier aldri å få det heller) men noen leseeksemplarer ble det, blant annet de tre til Patrick Modiano som jeg sikler etter å begynne på, men jeg får vente til etter 6 januar, før det blir det norsk for min del pga BBP. Oppdaget i dag at jeg hadde glemt å avbestille en bok på bokklubben og dermed har jeg på årets første dag kjøpt trilogien til Helga Flatland,3 i 1 bok,Jaja, jeg hadde jo planer om å lese den en eller annen gang.Syntes du har vært flink å nå de målene du hadde satt deg, du fikk lest mye mer enn det som var planen og det er jo veldig bra. Ser frem til å følge deg i 2015. Ha en fin kveld, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du har tru på meg :-)

   Patrick Modiano skal kjøpes, og Helga Flatland skriver godt :-)

   Slett
 7. Jeg skjønner at jeg må ta en titt på Nora Roberts.
  Det ser jo ut som du har inhalert dem i halsbrekkende tempo.
  Skal leste på Storytel, som jeg nå, snart, elsker like høyt, kanskje høyere enn audible, litt større utvalg på førstenevnte og jeg dumper audible. De aller fleste lydbøkene jeg har hørt siden september kommer derifra - men e-bøkene deres, boikotter jeg akkurat som Marianne.
  Godt, godt nyttår til deg - måtte vi begge bli flinkere på booker i 2015.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nora Roberts er min guilty pleasure, det er rein underhaldning, og ofte høyrer eg når eg gjer andre ting eller før eg sovner. Du er ikkje nødt til å sjekke det ut, men ho har fleire gode bøker :-)

   Godt nyttår til deg og, og måtte me bli betre på booker i 2015.

   Slett
 8. Godt Nytt År! Jeg skulle ønske jeg var flinkere med lydbøker. Det høres så bra ut når andre snakker om det, men jeg har ikke fått det helt til. Tror kanskje jeg skal gi dem en ny sjanse i 2015 :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lydbøker går i perioder. Eg liker godt Audible, dei kan eg dra med meg meg overalt, og trenger heller ikkje nett for å spille av. Låner ein del frå biblioteket i perioder, men då er eg jo stuck heime med dei :-)

   Slett
  2. Jeg lastet ned Storytel etter å ha tenkt på at du sier så mye positivt om lydbøker. Og på to dager har jeg faktisk hørt en lydbok! Jeg fant ut at i den perioden jeg må hvile midt på dagen så kunne jeg jo høre lydbok. Det er ellers svært kjedelig å bare ligge der :-) Og det var perfekt. Nå skal jeg starte abonnement på Storytel og begynne på lydbok nr 2.
   Det er kun din feil! :-)

   Slett