Søk i denne bloggen

søndag 26. april 2015

Read-a-Thon - minutt for minutt (#2)

Foreløpig bokhaug 

Nå er det klart for Dewey's Readathon, og i dette innlegget vil eg legge ut oppdateringer i løpet av dei neste 24 timene.

Kl. 14:00 - Me er i gang! Min første bok blir Johann Wolfgang von Goethes Den unge Werthers lidelser.

Kl. 17:13 - Halvvegs i Den unge Werthers lidelser. Har hatt ein pause med litt vandring rundt for å få i gang kroppen, og skal nå lese ei stund til før det er tid for å lage mat til resten av familien. Dårleg planlegging at det var min tur til å lage mat i kveld, men mat må eg ha uansett kven som lager den.

Kl. 20:53 - Nå har eg førebudd mat, spist den, vasket opp og er klar med ein stor kopp te. Goethe skal leses ferdig, også blir det Rivertongåten.


Kl. 21:37 - Ferdig med første bok! Nå er det Jørn Lier Horsts siste krimbok for tenåringer, Rivertongåten, som står for tur.

Kl. 22:49 - Her går ting fort. Rivertongåten med sine 145 sider, og lettlesthet er ferdig. Nå skal eg fordype meg i litt sakprosa. Litteraturprofessor Hans H. Skei har skrevet boka Blodig alvor - Om kriminallitteraturen.

Kl. 09:49 - Eg overlever ikkje uten søvn ei natt, og rett før midnatt sovna eg omtrent med boka i fanget. Nå er eg klar for nokre timar med lesing.

Kl. 12:32 - Eg har akkurat vendt siste side i The Uncommon Reader. Den boka var veldig fin, og med sine mange sitater om boklesing var den perfekt for read-a-thon. "What she was finding also was how one book led to another, doors kept opening wherever she turned and the days weren't long enough for the reading she wanted to do." (s. 21) Nå skal eg lese videre i Blodig alvor - Om kriminallitteraturen som eg byrja så vidt på i går kveld.

Kl. 15:40 - Besteforeldrene mine kom på uventa besøk rett før kl. 14 og då måtte eg underhalde dei. I løpet av det siste døgnet har eg lest 3 bøker (og litt i ei fjerde), og det resulterte i 461 sider. Godt fornøgd!

XOXO

9 kommentarer:

 1. Du er jammen meg flink altså! :-) Skal være alene hjemme en uke i sommer og lurer på om jeg skal prøve meg på noe som dette, lese i 24 timer. Ha en fortsatt fin søndag, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Beathe! Det er ganske kjekt når eg veit at det sitter hundrevis av andre rundt om i verda og les på akkurat same tida :-)

   I like måte, Beathe!

   Slett
 2. Fikk meg til å tenke på Lesemarathon som vi hadde for noen år siden. Var du med? Det var skikkelig morsomt, med oppgaver utover natta som flere fikk ansvaret for å lage. Holdt oss våkne. Klarte å holde meg våken, men var stuptrøtt etterpå. Imponert over innsaten og så mye lest! Kanskje vi skulle gjort en norsk versjon igjen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var ikke med sist, tror ikke jeg hadde begynt å blogge da, men jeg blir gladelig med om dette blir arrangert i norsk utgave en gang til. Høres veldig kjekt ut.

   Slett
  2. Eg var med, og det var veldig kjekt. Tviler på at eg haldt meg oppe heile natta ;-) Skulle absolutt hatt ein norsk versjon igjen. Eg veit Ann Helen/Labben har veldig lyst.

   Slett
 3. Stas! Dette kunne jeg tenkt meg å være med på en gang - kan du gi meg en heads up før neste lesemarathon? Supert lest av deg, selv med både plikter og besøkt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så klart! 17. oktober er neste read-a-thon, men eg gir gjerne beskjed litt før :-)

   Slett