Søk i denne bloggen

tirsdag 15. september 2015

Man Booker Prize 2015 - shortlist

Kjelde: MBP twitterkonto
Rett etter 12 norsk tid var eg tilfeldig innom Twitter i pausen på jobb, og vart servert nyheita om Bookerprisens shortlist. 13 bøker har blitt til 6, og dei er som følger:

* Marlon James (Jamaica): A Brief History of Seven Killings (Oneworld Publications)

* Tom McCarthy (UK): Satin Island (Jonathan Cape)

* Chigozie Obioma (Nigeria): The Fishermen (ONE, Pushkin Press)

* Sunjeev Sahota (UK): The Year of the Runaways (Picador)

* Anne Tyler (US): A Spool of Blue Thread (Chatto & Windus)

* Hanya Yanagihara (US): A Little Life (Picador)

Eg er godt fornøgd med å ha lest 4 av 6 bøker, og ser at lista er meget god. Den er variert i skrivestil og tema, og med 2 amerikanere, 2 briter og 2 frå andre land er bøkene geografisk spredt. For dei som var redd for at med amerikanernes inntog i prisen så ville dei kuppe alt så er ikkje det tilfelle.

Vinnaren blir annonsert 13. oktober, og fram mot den datoen skal eg lese James og McCarthy.

XOXO

7 kommentarer:

 1. Så herlig at du har lest 4 av bøkene, da blir det lettere å få lest alle sammen før vinneren kåres. :-) Det er en fin Shortlist, og jeg mener selv det kommer av at Longlisten var sterk i år. Så alle variasjoner ville nok bli ok, men denne er jo helt ekstremt balansert på alle måter. Ingen kan på en måte bli misfornøyd med denne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må vera få som blir misfornøgde med ein slik balanse!

   Slett
  2. Kanskje noen kan synes balansen er - noe påtatt? Det finnes jo alltid dem som er misfornøyd med noe...

   Selv har jeg ikke lest noen på longlist, ei heller på shortlist. Og står derfor over i år. Noe må man ha å se fram til i 2016 :-)

   Slett
  3. Garantert mykje bra i 2016 og. Då blir det den internasjonale prisen på våren og :-)

   Slett
 2. Marianne -- først og fremst..enig .. listen er så balansert at den nesten vipper mot påtatt. Men bøkene er knallgode likevel. Uansett.. jeg vil bare si at for de aller, aller fleste som leser Bookerpris bøkene er det jo NÅ det starter.. Shortlisten er nettopp kåret og bøkene skal feks leses på min egen blogg fremover i hele høst (shameless self-promotion) De aller fleste lesere er jo heller ikke så fryktelig opptatt av vinneren, men ser på Shortlisten som et "Shopwindow" av et knippe med interessante bøker -- og velger en bok eller to fra listen som virker ekstra spennende og leser den. Så ikke vent til 2016 :-)

  SvarSlett
 3. 4 av 6 var voldsom god utelling. Nesten like god som min. Jeg hadde 3 av 3,5 på publiseringstidspunktet. Å lese 3 på en måned skal nok gå. Selv om jeg egentlig nå burde konsentrere meg på 1001 og norsk. Dilemma!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har reservert ein heil haug med bra bøker på biblioteket og burde strengt tatt ta fri ei veke for å lese mest mogleg. Frykteleg fornøgd med 4 av 6 bøker :-)

   Slett