Søk i denne bloggen

søndag 18. oktober 2015

Read-a-Thon - minutt for minutt (#3)

I dag er det igjen tid for lesemaraton, og dette innlegget vil eg oppdatere utover dagen/kvelden/natta.

Mitt mål er å lese akkurat så mykje eller så lite eg ynskjer, og med tidsforskjellane i denne verda så byrjer det i Noreg klokka 14.00. Read-a-Thon har eiga nettside, og kan fylgjas på Twitter og Instagram med emneknagg #readathon. Eg har ein foreløpig haug med bøker som frister, men eg er ikkje redd for å bytte bøker om dei ikkje fenger.

Lørdag 17. oktober

Kl. 14:00 - Eg har såvidt komt inn døra etter ein liten runde på handel. Elsker kafebesøk på lørdager og med dagens readathon i minnet har eg allereie lest fleire sider i Charles Dickens Hard Times. Ei bokbloggervenninne har nyleg gitt den ei stjerne på Goodreads så det blir spennande for meg om eg er samd eller ikkje.

Kl. 16:15 - 70 sider inn i Hard Times tar eg ein pause frå den og starter på J.M. Barries barnebok Peter Pan.

Kl. 18:54 - Etter å ha kome ca halvveis i Peter Pan var eg nødt til å ha ein pause og tok meg derfor ein gåtur i det nydeleg haustveret som har vore denne veka. Det var for ca ein time sidan. Nå er eg klar for meir Peter Pan før middag.

Kl. 22:52 - Denne kvelden har flydd avgårde, men eg er øyeblikk ferdig med Peter Pan. Meget god bok, og akkurat det rette for readathon. Trur alle readathons må innehalde minst ein barnebokklassiker! Etter Peter Pan blir det nok teikneserier på senga, så ser eg kor lenge eg klarer å halde meg vaken.

Søndag 18. oktober

Kl. 09:55 - Litt over halv ett i natt sovna eg med Nemi på fanget. Eg er eit sovemenneske, og fungerer dårleg utan søvn. Nå er eg klar for resten av Nemi og meir Dickens.

Kl. 10:23 - Ferdig med Nemi #1.

Kl. 15:30 - Avslutningen har komt og gått utan at eg har registrert det. Haustens readathon passer igrunnen ikkje for i dag har foreldrene mine bryllaupsdag, og då pleier besteforeldrene mine å kome på besøk. Motivasjonen min var ikkje heilt på topp, men eg har lest ca 400 sider, stirra meg blind på Instagram-bilete og aktivt fulgt to danske bokblogger som eg liker veldig godt.

XOXO

9 kommentarer:

 1. Jeg er også med, men jeg har noen planer i løpet av dagen, så jeg har begynt tre timer for tidlig for å gjøre opp for at det ryker noen timer i ettermiddag/kveld. Tviler på at jeg leser i 24 timer uansett, men prøver å lese så lenge det går. Akkurat ferdig med Hard Times. Hvilken bok begynner du med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg rekker ikkje 24t eg heller for besteforeldrene mine kjem på middag i morgon i anledning foreldrene mine sin bryllaupsdag. Eg skal lese så mykje eg klarer i dei neste 10t ca, litt søvn må eg ha, men tar det som det kommer.

   Eg fortset med Hard Times, også har eg lånt teikneserier på biblioteket, og elles er hyllene stappfulle av lått og løye. Kjekt at du er med!

   Slett
 2. Hadde så lyst å delta, men innså det var en dårlig helg å kaste seg i fullstendig lesemodus. Kanskje neste år, når man ikke har et kjøkken å pusse opp. Skal da følge spent med på hvordan det går med deg 😀 Kos deg masse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikkje alltid det passer, og midt i oppussing av kjøkkenet er ikkje det rette øyeblikk til å rive 24t ut av kalenderen og sette seg ned, muligens midt i rotet. Kjekt at du følger med, og registrerer at du har fått deg instagram. Der kjem det nok litt bileter :-)

   Slett
 3. Dette ser så kjekt ut og jeg har fulgt med deg fra sidelinjen selv om jeg ikke kommenterer før nå. Her har det blitt lite lesing i helgen pga hodepine og feber men satser på å få lest litt i kveld. Nå skal jeg ikke forstyrre deg mer når du leser, jeg kommer innom igjen;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du følger med, Beathe! Det har ikkje blitt så veldig mykje lesing, men det er jo opp til deltakeren. God betring med hodepinen og feberen <3

   Slett
 4. Vi burde sveivet igang en lesemarathon her til lands igjen også. Syns det var utrolig morsomt den gangen vi fikk det til. Kaffi-og-sjokolade-diett intravenøst så går det meste, har jeg erfart. Holdt faktisk ut 24 timer dengang. Etterpå behøvde jeg to døgn for å komme meg igjen... :D
  Gøy!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vore kjempejillt å fått i gang ein lesemaraton igjen. Det må me snakka nærmare om :-) Hehe, eg sover nokre timar for å ikkje bruke to døgn på å koma meg. Det er ikkje mange gongene eg har døgna i mitt liv, men det funker sykt dårleg og eg blir omtrent ein fare for omgivelsane ;-)

   Slett
 5. Jeg oppdaget da det var lesemaraton at maratonlesing ikke lå helt for meg. Tror jeg leste ei tynn bok og gikk deretter i vranglås. Men jeg prøver gjerne igjen. Dette var tross alt mange år siden. Ønsker meg en dag da jeg er alene hjemme - eller - åå - enda bedre - tvangslesingmaraton. Der alle ligger på hotell og må samlese i lobby-en hele døgnet -)
  God innsats, artig å følge med!

  SvarSlett