Søk i denne bloggen

lørdag 23. januar 2016

Back to the Classics #2: "The Time Machine"

Forfatter: H.G. Wells (1866-1946)
Utgitt: 1895
Min utgåve: 1949
Format: Lånt innbundet papir, 118 sider
Forlag: Heinemann Educational Books

Den britiske forfatteren Herbert George Wells blir ofte kalt science fictions far med romaner som The Time Machine, The War of the Worlds og The Invisible Man. Han stod på nominasjonslista til Nobels litteraturpris fire gonger, og skreiv og mykje sakprosa. Romanen er lest i kategorien An Adventure Classic i BTTCC.

I victoriatidens Richmond har ein engelsk forsker invitert til middagsselskap. Under middagen underhalder forskeren gjestene med historien om ein mann som går under namnet the Time Traveller. Ei veke seinare er the Time Traveller middagsgjest hjå den same forskaren og blir sjølv forteljaren. The Time Traveller kan reise både fram og tilbake i tid med tidsmaskinen sin, og fortel ivrig om sine oppdagingar på godt og vondt.

Science fiction er absolutt ikkje min kopp med te, og eg kjem aldri til å lese sjangeren som underhaldning, til det har eg krimlitteratur. H.G. Wells presenterer ei spennande handling i sin kortroman, men dessverre syns eg ikkje han klarer å få det interessant nok for meg som ikkje har erfaring med sci-fi. Hovudpersonen framstår som einsidig, og romanen blir for kort til at handlinga får utvikle seg ordentleg. Mot slutten las eg kun for å bli ferdig, og The Time Machine kjem ikkje til å liggje lenge i hjernebarken.

XOXO

4 kommentarer:

 1. Synd du ikke likte denne. Jeg syns nemlig den var veldig bra, men så leser jeg også sjangeren som (teknologisk) underholdning. Komprimert bok, det skal være sikkert. For meg var det mest spesielle at boka ble skrevet på seint 1800-tall, men likevel fokuserte på den fjerde dimensjonen tid, og tidsreiser. Særdeles revolusjonerende dengang. Jeg har lest altfor lite sci-fi i det siste og kjenner på meg at denne boka sparker meg tilbake. Neste bok ut (etter Havboka) får bli en sci-fi fra 1001-lista. Kryss er viktig tidlig på året ;) Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Marianne! Kryss er alfa og omega før Booker-sirkuset begynner ;-)

   Slett
 2. Jeg har denne i bokhylla, har ikke kommet så langt enda. Men skal prøve å få lest den snart ;-)

  SvarSlett