Søk i denne bloggen

tirsdag 12. januar 2016

Tematysdag #10: Deltar du i lesemaraton?

I juli i fjor fant eg ut at Twitter var nøkkelen til det meste. Då snubla eg innom eit lesemaraton som heiter 24in48, og det går ut på å lese 24t i løpet av 48t. Maratonet har eiga nettside, og er aktive på Twitter. Neste 24in48 er nå til helga, og eg er meldt på!

Kvifor drive med lesemaraton? Ein boklesar veit at med ei god bok er ein aldri einsam, men ein leser som oftast best i eige selskap. Ved å delta i lesemaraton som nemnte maraton eller Dewey's to gonger i året bidrar til aukt leselyst og mulighet til å delta via sosiale medier. Oppdateringer på Twitter og Instagram, lese andres meldinger og kikke på bilete er gode kjelder til inspirasjon og tilhørighet.

Førebuingane er nesten det viktigaste. Kven som lager middag maratondagen, kva vil du lese, snacks og drikke undervegs og korleis finne den beste lesekroken er viktige elementer for å få godt utbytte av lesinga. I løpet av nokre år med ulike lesemaraton har eg funne ut at snacks er oppskrytt, men drikke er meget naudsynt. Lesekrok er meget individuelt, men å bytte litt rundt mellom stol, seng og sofa er veldig greit. Bare pass på at du ikkje blir altfor komfortabel i seine nattetimer... Å seie at snacks er oppskrytt er litt påståelig, men eg bruker meir tid på å putte i munnen til tider enn å lese, og det er ikkje optimalt.

Men det aller viktigaste er framleis: Kva skal ein lese? Å leite rundt i bokhyllene på sjølve dagen, eller etter du har lest ferdig ei bok er totalt bortkasta. Lag deg ein fin haug med bøker du lenge har lyst til å lese. Du trenger ikkje dra fram den tjukkeste boka denne dagen, men om den fenger så har du muligheten til å få lest ein heil del. Sjangerveksling er og fint. I fjor las eg både samtidslitteratur frå Irland og brev frå Astrid Lindgren, og det fungerte veldig fint. Eg har ikkje begynt på bokhaugen enda, men i løpet av fredag er den klar. Den kan fort bli interessant då eg les både klassikere, Harry Potter og norsk 2015 om dagen. Om du skal delta i helgas 24in48 blir eg glad for ein kommentar. Eg kjem til å oppdatere undervegs i eit eige innlegg.

Har du deltatt i lesemaraton?

XOXO

6 kommentarer:

 1. Jeg skal ikke delta i 24in48 men i et Les for en god sak i februar. Var med på det i fjor og hadde en fin dag sammen med utvalgte bøker :) En pose M og en kanne T hører med i et lesemaraton. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Les for en god sak skal eg og vera med på. M og te er meget god snacks :-)

   Slett
  2. Så kjekt å vite at du også er med :)

   Slett
 2. Jeg vet ikke om jeg kommer til å delta "på ordentlig", men jeg har lyst til å ha et ekstra lesefokus i helgen og sniker meg nok.med fra sidelinja i det minste. Jeg har ikke twitter, så får følge med på dine oppdateringer her :-D.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt, Silje! Eg lover å oppdatere innlegget flittig :-)

   Slett
 3. Høres artig ut og det skal blir kjekt å følge med på hvordan det går. Jeg skal også være med på Les for en god sak i februar. Fra neste uke skal jeg bo på hybel alene i 3 uker og da satser jeg på å få tid til noen lange lesestunder og kanskje jeg skulle prøvd meg på et lesemaraton for meg selv. Jeg har aldri deltatt på lesemaraton i regi av andre men det hadde vært artig å vært med en gang. Lykke til med lesingen! :-)

  SvarSlett