Søk i denne bloggen

mandag 11. januar 2016

Bokbloggerprisen 2015 - langliste

I dag kom langlista til bokbloggerprisen, og eg har fått tre av "mine" bøker på lista. I år har eg lyst til å lese alt så det blir travelt framover med norsk 2015 og hauger med utfordringsbøker.

Lista ser slik ut:
 • Årets roman:
  • Helga Flatland: Vingebelastning (Aschehoug)
  • Synnøve Macody Lund: Personar du kanskje kjenner (Samlaget)
  • Maja Lunde: Bienes historie (Aschehoug)
  • Linn Ullmann: De urolige (Oktober)
  • Bjørn Vatne: Slik skal vi velge våre ofre (Gyldendal)
  • Morten Øen: Tellemarck (Oktober)
 • Åpen klasse:
  • Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato (ill.): Astrid Lindgren (barnebok, Cappelen Damm)
  • Eirin Gundersen: Du er menneske nå (diktsamling, Gyldendal)
  • Siri Pettersen: Evna (Ravneringene #3) (ungdomsroman, Gyldendal)
  • Gaute M. Sortland: Fotturar i Norge (kortprosa, Samlaget)
  • Morten A. Strøksnes: Havboka (sakprosa, Oktober)
  • Heidi Sævareid: Slipp hold (ungdomsroman, Mangschou)

Har du lest noko av dette?

XOXO

10 kommentarer:

 1. Jeg hadde også bestemt meg for å lese alle bøkene på langlista. Heldigvis har jeg lest 9 av dem fra før, og Evna gidder jeg ikke siden det er tredje boken, så da har jeg to igjen. Av mine nominerte var det bare to bøker som kom med, en i hver klasse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg vurderer å droppe Evna, for eg har kun lest den første i serien, men eg ser det an. Det er ikkje min favorittsjanger...

   Slett
 2. Har lest fire av disse og har også planer om å lese alle bøkene på langlisten, med unntak av "Slipp hold" og muligens "Evna" siden jeg ikke har lest de to andre ennå,men mulig jeg hiver meg rundt å lese alle tre. Kun to av "mine" kom med, en i hver klasse. I fjor hadde jeg lest alle som kom på kortlisten,slik blir det ikke i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har lånt fleire av dei eg ikkje har lest, og ser det an kor mange eg faktisk kjem gjennom.

   Slett
 3. 6 av mine kom med, men jeg har lest syv, og alle er gode. Vet ikke hva jeg skal lese av de andre, men alle på kortlista skal jeg lese. Hvis det blir Evna, skal jeg forsøke å lese alle tre, siden jeg ga opp den første .. Kanskje timingen er en annen nå.. Men det spørs hvem som kommer på kortlista i Åpen klasse, for der har jeg bare lest to fra før, Havboka og Fotturane..

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du likte dei du har lest. Muligens timingen fungerer for meg og, den fungerte dårleg då eg las Odinsbarn.

   Slett
 4. 5 totalt lest på meg. 3 romaner + 2 åpne.
  Jeg tenker som dere at jeg dropper Evna, pga de 2 foregående. Har kun lest Odinsbarn som jeg ikke var overbegeistret for. Kommer den på kortlista, skal jeg lese alle 3. Og til og med når jeg skriver dette er jeg imot resonnementet. Men sånn blir det no.

  Utover det skal jeg nå framover lese de jeg tror ikke havner på kortlista, for å stille mest mulig rustet til jokeravstemning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg les det eg får tid til, og gambler på resten :-)

   Slett
 5. Næmmen??? Dere må da lese bøkene om Hirka og Rime, folkens! Når dere ikke har gjort det før, så er jo dette en glimrende anledning! Bare å kaste seg rundt ;o)
  Tre av langliste-bøkene er lest, ei nominert, og tre står på ønskeleselista, så får tida vise hvordan det går med kortliste og samlesing, i fjor falt jeg av lasset, men man kan jo gjøre et nytt forsøk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Odinsbarn var ikkje min heilt kopp te, men som eg skreiv lenger oppe kan det ha vore timingen :-) Nye forsøk er alltid lov, eg las ikkje så mykje i fjor eg heller ift prisen.

   Slett