Søk i denne bloggen

torsdag 31. mars 2016

Leserefleksjoner #4: Kjappe mars

Frå Pinterest
* Mars var: Den kom plutseleg, og forsvinner like plutseleg. Mars har vore ganske lik februar til tider, med gode varme ettermiddager før eit vindpust gjer den iskald. I dag har det vore forholdsvis greit, men kun i sola. I skyggen må du ha eit ekstra lag med klede. Mars har bydd på Bukkene Bruse på badeland på teateret, den internasjonale bookerprislanglista, lange kvelder med Friends og The West Wing og endå lengre kvelder då påskeferien kom.

* I mars las eg: 11 bøker. Litt mindre enn sist månad, men meget godt fornøgd. Stort sett kvalitet over heile linja.

* I mars kjøpte eg: 4 bøker. Eg er i sjokk og skulder på dårleg vær og påskeferie.

* Mars' store leseoppleving: Little Women var gjenlesing, men dei vekene eg høyrte denne boka var det som å kome heim. Deilig og komfortabelt.

* Mars' store skuffelse: Første del av Kristin Lavransdatter vart høyrt på lydbok. Den var ikkje direkte skuffande, men det kjennes litt som tvangslesing. Hadde eg lest den på papir hadde eg aldri komt vidare.

* Mars' mest minneverdige ord: "Oh, Jo, how could you? Your one beauty." Frå Amy til Jo då ho tek av seg hatten og viser at ho har solgt håret sitt til inntekt for Marmees togbillett.

* Mars lesesirkler/utfordringer: Bokhylleboka vart avlyst, 1001-boka vart avlyst, men ei bok i klassikerutfordringa er lest.

* På aprils leseliste står det: Denne månaden har eg begynt å høyre War and Peace via Storytel og det fungerer utmerket. Eg skal fortsetje med dette i april, og elles lese fleire internasjonale bookerbøker før shortlist 14. april.

Kva har du lest og opplevd i mars?

XOXO

4 kommentarer:

 1. Ser ut som du har hatt en variert og fin lesemåned :) Godt å se at du kan avlyse utfordringer og ikke strengt lar deg styre av planene. 11 bøker er jo perfekt! Ønsker deg en fin og vårlig aprilmåned, nå må da våren komme snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Planer er til for å brytes ;- Nå må våren kome, eg venter i spenning :-)

   Slett
 2. 11 bøker er bra og det er strengt tatt ikke farlig å avlyse en utfordring eller to i ny og ne heller. Jeg måtte google "Little Women" og det kan se ut som en bok for meg, så den noteres.

  Ønsker deg en fin lesemåned i april, og så håper vi på litt mer vårvær?

  SvarSlett
  Svar
  1. Planer er til for å brytes ;-) Little Women er nydelig - har lest den fleire gonger. Nå må våren kome, men foreløpig ser det dårleg ut for Jæren :-/

   Slett