Søk i denne bloggen

lørdag 1. oktober 2016

Leserefleksjoner #10: Flotte september

September var: Den begynte meget bra med bokbloggertreff første helga i månaden. Eg reiste til Oslo fredag føremiddag, fekk meg ein god runde på Vår frelsers kirkegård før middag og teater med lillesøster (som studerer i Oslo). Oslo nye teaters oppsetning av Edward Albees Hvem er redd for Virginia Woolf? var dramatisk, skremmande og meget interessant. Albee døydde nyleg, og det vart derfor ekstra spesielt å ha sett det før han døydde. Ein liten tur på Youngstorget etter teater er bare rett og rimeleg når bokbloggere er nattugler. Lørdag vart tilbrakt på Litteraturhuset, og etterkvart på Lorry. Etter ein sein lørdagskveld var det godt å sove litt lenge før tvangslesekafe på Oslo S.

7. september blir ein merkedag framover for då kjøpte eg min første leilighet! Resten av månaden har derfor blitt brukt til ein del pakking, rydding, kasting av ting eg ikkje skal ha og tenking over kva eg trenger. I dag har eg (med god hjelp frå foreldre og lillebror) flytta 90% inn og det største eg mangler nå er bøkene mine.

I september las eg: Eg har ført 8 bøker på lista, og eg lurer litt på når det skjedde. Leselysten er på veg opp igjen, og den siste veka har eg høyrt masse på War and Peace, og vurderer å ta den som 1001-bok for oktobers lesesirkelbok (som er filmatisert bok). September-boka er eg halvveis i, og høyrer den ferdig etter Tolstoy.

I september kjøpte eg: 2 kjøpte bøker, 3 frå bloggtreffets bokbord og 3 frå SolumBokvennens bokboks. Grei månad!

Månadens store leseoppleving: Det er ikkje stor litteratur, men det var eit meget kjekt gjensyn med ungdommens barnevaktklubb. Nå er det teikneseriebøker, men eg som har lest omtrent alle bøkene i serien til Ann M. Martin falt for konseptet. Gler meg til fleire!

Månadens lesesirkler/utfordringer: Eg har starta på septembers lesesirkelbok, men den er ikkje ferdiglest. Hellers Catch-22 blir med inn i oktober.

På oktobers leseliste står det: Eg og Silje skal lese Persuasion, eg skal høyre ferdig War and Peace innimellom klargjering av leiligheten og elles det som faller meg inn.

Kva har du lest og opplevd i september?

XOXO

PS. Om du er interessert i å vite akkurat kva eg har lest finner du det HER.

12 kommentarer:

 1. GRATULERER så mye med leilighet!Veldig kjekt med noe eget selv om det er mye styr før man kommer i orden.Jeg leste forrige innlegget ditt på mobil og skulle inn dagen etter å kommentere men det gikk rett i glemmeboken. Godt å høre at leselysten er på vei opp igjen, det er fælt når man har liten eller ingen leselyst over lengre tid, i hvert fall når en er vant med å lese mye.

  Selv har jeg lest 15 bøker i sept og overgått meg selv med å skrive om 13 av dem,lenge siden jeg har vært så flink.
  Lurte en stund på hvilken bok jeg skulle lese i 1001-sirkelen så kom jeg plutselig på at jeg hadde " Et rom med utsikt" så da ble det den.

  Lykke til med ny leilighet og jeg ønsker deg en fin oktober måned, Elida! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Beathe! Travel og slitsom dag i dag, men det kjem seg. Satser på at oktober blir ein bra lesemånad når leilighetsstyret har lagt seg. Eg såg du begynte på Et rom med utsikt på Goodreads, så då ordna det seg. Det var meininga eg skulle kommentere med forslag over filmatiserte bøker, men du fant ut av det.

   Slett
 2. Gratulerer med ny leilighet. Hva jeg leste i september har jeg blogget om her: https://artemisiasverden.blogspot.no/2016/09/oppsummering-september-16.html

  Det ble en rekordmåned.:) Kos deg med oktober!

  SvarSlett
 3. Hurra for ny leilighet! Spennende! ^^

  Jeg klarte å lese 9 bøker i september, men det har gått trått og jeg har brukt mye lengre tid på hver bok enn det som er normalt. Men så har jo september vært en av de travleste månedene på lenge, så det er vel en sammenheng der. Hjelper jo heller ikke at man prøver å lese bøker man ikke liker... En bok jeg likte veldig godt av de jeg leste i september er Just kids av Patti Smith. Den storkoste jeg meg med. Også The Secret Lives of Baba Segi's Wives av Lola Shoneyin likte jeg godt. Den var annerledes enn jeg trodde den skulle være og var et friskt pust.

  Håper oktober blir en fin lesemåned! Lykke til videre med flyttingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ida!

   Just kids har eg høyrt mykje bra om, og eg trur leselyst har samanheng med hvilke bøker ein velger.

   Slett
 4. Gratulerer med ny leilighet! Det blir sikkert deilig å komme ordentlig på plass. Det er jo en del ting som skal ordnes og som tar tid og overskudd.

  Jeg leste 4 bøker i september. Mye som har skjedd og konsentrasjonen har ikke vært helt på plass. Satser på at det kommer seg i oktober.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Tid og overskudd er nøkkelelementer i flytting, og som alltid er det litt for lite av begge ;-)

   Oktober blir ein heidundrande lesemånad for mange trur eg.

   Slett
 5. Grattis med leiligheit! Så stas. Skal du flytte langt?

  Eg brukte nokre månadar på Krig og fred i vinter/vår og det var absolutt verdt det, sjølv om det tok tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Neida, eg flytter ikkje langt, bare inn til sentrum. Eg har brukt nærmare 9 mnder, men det gjer ingenting.

   Slett
 6. Gratulerer med lelighet :-)

  Bokelskerinnen

  SvarSlett