Søk i denne bloggen

søndag 23. juli 2017

24 in 48 Readathon (#4)

Det er igjen tid for lesemaratonet 24in48! I utgangspunktet hadde eg to dager framfor meg utan planer, men det endrer seg i løpet av eit vindpust. Først ringte farmor og lurte på om eg kunne vaska golvene hjå ho, og sjølvsagt kan eg det. Etterpå ringer mor og inviterer på middag, og kven seier nei takk til det.

Anyway! Nettsiden finner dykk HER (ekstern lenke), og i sosiale medier er hashtaggen #24in48. Eg kjem til å oppdatere her, og på Twitter (muligens Instagram). Leselysten min har vore meget god denne månaden, men det skal ikkje mykje til før eg legger frå meg ei bok. Heldigvis har bokhyllene mine mykje forskjellig, så eg går ikkje tom med det første.

Good luck all readathoners!

Laurdag 22. juli:

Kl. 12.17
- Golvene til farmor er reine, og ho var så fornøyd med rein leilighet når eg gjekk :-D Readathonet er ca 6 timer gammalt (om du fylgjer standard eastern time), men nå setter eg meg ned med kaffekoppen, og Colson Whiteheads Den underjordiske jernbanen.

Kl. 14.49 - Eg er ferdig med Den underjordiske jernbanen. Eg liker språket og beskrivelsene av områdene, men eg føler mykje av temaet går meg hus forbi. Mot slutten har eg bladd mykje, og det er ofte eit teikn på lite interesse for boka.

Kl. 23.00 - Det er rart korleis du kan lese og lese i dagevis, leselista vokser som aldri før, men når dagen for lesing er her soner du heilt ut. Eg har lest litt i ei krimbok som denne gongen ender på biblioteket igjen, og lest ca 100 sider i Nathan Hills Nøkken. Det er ei god bok, men ingen sengelektyre pga størrelsen.

Søndag 23. juli:

Kl. 09.30 - Eg hadde tenkt å stå opp tidleg, men hei det er søndag og ferie, så døgnrytmen min er litt tullete. Planen i dag er middag hjå mor&far, også satser eg på nokre lesetimar. I Baltimore, USA er klokka ca 03.30 så det er mange timer igjen på den offisielle klokka.

Kl. 18.00 - Denne dagen bare forsvant! Kl. 11.00 gjekk eg heimover til mine foreldre. Det er ca ein times gåtur, og så lenge veret er fint så liker eg godt å gå når eg har tid til det. På vegen høyrte eg ferdig Agatha Christies Death in the Clouds, og ein kort historie av Chimamanda Ngozi Adichie som heiter The Arrangements. Etter middag satt me på terrassen, så ringte farmor og sa blomstene på grava til farfar hadde drukna, så eg og mor reiste ut og kjøpte nye. Eg har høyrt Christie-boka litt av og på både i går og i dag, og har høyrt ca 3 timer av den i løpet av readathonet. Det er midt på dagen i Baltimore, noko som betyr at det er 12 timer igjen av readathonet. Nå skal eg oppdatere Goodreads, og finne fram ei bok.

Kl. 23.30 - Eg har lest litt fram og tilbake i Nathan Hills Nøkken, og høyrt litt på ei lydbok. Totalt har det blitt 7t25min med lesing i løpet av readathonet, og det er heilt greit.

Tørre fakta:

* 217 sider i Colson Whiteheads Den underjordiske jernbanen.
* 3t med Agatha Christies Death in the Clouds.
* 30 min med Chimamanda Ngozie Adichies The Arrangements.

XOXO

4 kommentarer:

 1. Dette har gått meg hus forbi men jeg skal selvfølgelig følge med for å se hvordan det går med deg utover. Har ikke forsøkt med på dette ennå men har jo veldig lyst, kanskje jeg slenger meg på i morgen. Akkurat nå skriver jeg på omtale av "House of names" som jeg ble ferdig med for flere dager siden.

  Så snill du er som hjelper farmoren din med gulvvasken, men selvfølgelig må man hjelpe til, bare koselig det. Er spent på hvordan du liker "Den underjordiske jernbanen"- dette var jo en bok helt i min gate da jeg har en forkjærlighet for slavetema og raseskille.
  Begynte såvidt på "Another Brooklyn" i går kveld og tenker å lese den ferdig i dag,så har jeg både "Ut i vannet" og "Tørke" liggende som jeg tenker å lese før langlisten blir lagt frem,jeg har lånt noen bøker på Storytel også så jeg får se hva jeg rekker innen "fristen"

  Kos deg med lesingen, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Beathe! Eg har lest veldig lite om temaet, men eg liker språket i denne boka og leser den nok ferdig i løpet av dagen/kvelden. Eg såg anmeldelsen din og skumma gjennom den, skal finlese når eg er ferdig med boka.

   Eg er ikkje noko flink med gulvvask og i alle fall ikkje hjå andre, men farmor vart meget fornøgd for nå hadde ho heilt rein leilighet etter at både eg og ei kusine hadde tatt kvar sine vaskeområder. "Ut i vannet" har eg liggande og eg begynte såvidt på den, men falt ikkje heilt. "Tørke" tok brodden av dårleg leselyst, og den anbefaler eg veldig. Storytel-hylla mi er proppfull av Booker-bøker, i tillegg har eg lånt Nathan Hills "Nøkken" og kjøpt Arundhati Roys "The Ministry of Utmost Happiness". Går ikkje tom for bøker med det første :-)

   Slett
 2. Kunne ønske jeg hadde visst om dette på forhånd, da skulle jeg blitt med. Det ble ikke så mye lesing på lørdag, men tror jeg leste ca 300 sider i går, så har brukt noen timer da i det minste. Dog verken planlagt eller organisert lesing.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg skal sei ifrå neste gong - trur det er snakk om januar ;-)

   Slett