Søk i denne bloggen

onsdag 30. januar 2019

Leserefleksjonar #43 | Januar i bøker

Januar var: Ein frisk god start! Det er ikkje så mykje anna å seie om årets første månad utan at det blir klisjéprega, men eg merker at eg er bittelitt versjuk. Akkurat nå er det på grensa til klink is utføre, og eg skulle ønske det bare forsvant i ein fart. Mi mor ønsker at kjem det snø er den ferdig måkt, eg ønsker at snøen forsvant litt fortare istedetfor å bli til slaps og is. I dag har eg bidratt i avkledningen av 45 klissblaute ungar og det er ikkje noko eg nyter for å si det slik. Betre ver i februar, takk!

I januar las eg: 14 bøker er ikkje så verst, men kun ei av dei er i toppklasse. For øyeblikket har eg litt dalande leselyst og derfor er siste boka på lista ei av mine guilty pleasures. Nora Roberts har alltid god medisin, og akkurat denne kvartetten med bøker har eg høyrt på lydbok tidlegare. Det begynner å bli nokre år sidan og gleda var stor då ein av karakterene snakker om To Kill a Mockingbird. Sistnemnte har eg nyleg lest som grafisk roman, og det var ein høydare!

 • Agatha Christie: Five Little Pigs (HP #25)
 • Nick Hornby: The Polysyllabic Spree (Stuff I've Been Reading #1) OTS
 • Nina E. Grøntvedt og Bård Sletvold Torkildsen (ill.): B for bestevenn
 • Jørn Lier Horst: Smuglerhuset (Clue #13)
 • Isabel Sánchez Vegara: Frida Kahlo (Små folk, store drømmer #2)
 • Lisbeth Kaiser: Emmeline Pankhurst (Små folk, store drømmer)
 • Fred Fordham (Adaptor/Illustrator) og Harper Lee: To Kill a Mockingbird - Graphic Novel
 • David Selim Dundar og Bjørn Arild Ersland (red.): Fanget i Tyrkia
 • Agatha Christie: The Hollow (HP #26)
 • Isabel Sánchez Vegara: Ada Lovelace (Little people, big dreams #10)
 • Isabel Sánchez Vegara: Ella Fitzgerald (Little people, big dreams #7)
 • Isabel Sánchez Vegara: Jane Austen (Little people, big dreams #11)
 • Isabel Sánchez Vegara: Harriet Tubman (Little people, big dreams #14)
 • Nora Roberts: Vision in White (Bride Quartet #1)

I januar fullførte eg ikkje: Eg leser fortsatt Michelle Obama og eg merker at den er ikkje heilt det rette for meg, men den skal fullføras. I lesesirkelen har eg bytta bok (meir om det på fredag) og har derfor ikkje lest ferdig James Joyce. Den får heller bli lest ein anna gong. 

I februar har eg planer om: Lese fleire bøker som eg har lyst til å skrive om.

Kva har du lest og opplevd i januar?

XOXO

12 kommentarer:

 1. Januar har vært en knallstart på året for mitt vedkommende. Så langt 12 bøker, varierte sjangere og medium og veldig godt utvalgte bøker. Det lover bra for året videre :) I motsetning til deg så oppsøker jeg snøen, men har ikke 45 unger å kle av/på.. jeg ser det kan være en utfordring.. Er i godt lesesig, kjenner jeg, så et oppsummeringsinnlegg kommer for januar. Jeg er godt igang med omtaler også til en forandring, så året har rett og slett startet optimalt! (psst:korrigering-i januar leste du 14 bøker/ikke feb..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Først og fremst takk for korrigering ;-)

   Det er ein utfordring, men heldigvis er det ikkje slik kvar dag. Gler meg til ditt oppsummeringsinnlegg og du er verkeleg i siget om dagen :-)

   God kveld, Marianne!

   Slett
  2. Jeg lette etter Michelle Obama-boka her på biblioteket. Men den var utlånt så langt fram i tid at jeg ikke gadd å sette meg på venteliste. Ser du ikke likte den så veldig. Langtekkelig? Eller dårlig skrevet? Begge?

   Slett
  3. Dei første kapitla føyk avgårde med oppvekst, familierelasjoner og korleis ho traff Barack Obama. Nå er det øyeblikk valgkamp, det er tidsklemma med små barn og akkurat det gjer at den ikkje blir prioritert. "Becoming" er ikkje dårlig skrevet, men kanskje litt kjedelig i enkelte partier.

   Slett
 2. Nei, er måneden over allerede? I Bergen har vi sluppet blaute unger på en stund, og de siste dagene har vi hatt noen fantastiske akeøkter. Jeg har blåmerker på innsiden av begge lår etter iherdig bruk av rumpeakebrett, men sånt er bare gøy.
  Ser du har lest en spennede serie, og Frida Kahlo fanget min oppmerksomhet. Har lest litt om henne og liker både historien hennes og kunsten hennes, så omtale takk!
  Vurderer å skifte 1001bok i februar, håper det er lov. Hva med flere bøker på en måned, ser jeg har mulighet for to lodd i januar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Me har hatt eit par dager med aking, men that's it. Nå er det meldt kaldt igjen til helga som betyr at det slapset som ligger overalt blir steinhardt og eg gler meg bare meir til tørre fortau og småsko. Innser at eg er nokre månader på forskot, men kom igjen.

   Er det Little People, Big Dreams du meiner? Grei nok biografiserie for barn, men etter å ha lest ein anmeldelse hjå barnebokkritikk ser eg at serien har tatt vekk ein del elementer frå bøkene. Dei blir framstilt som delvis rosenrøde, men det var ikkje alltid tilfellet så anmeldelse blir det nok ikkje dessverre. Men det er bare å lese barneboka sjølv.

   Så klart kan du bytte bok - det er det minste problemet. Eg har notert ned to bøker for ein anna deltaker i januar, så du må bare lese fleire. Det er opp til dokk kor mange dokk leser, så får eg avgjera seinare om det blir større sjanse i trekningen til vinteren med fleire på ein månad.

   Slett
 3. Nysgjerrig på Smuglerhuset? Ble det en verdig avslutning, eller egentlig litt unødvendig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er det ei stund sidan eg las Triangelgåten, og husker ikkje heilt korleis det gjekk, men om Smuglerhuset var nødvendig er eg litt delt på. Det er ei god bok med spennande handling, men såvidt eg husker (fort lest og fort gløymt) skjer det ingenting i Smuglerhuset som bidrar til ein avslutning.

   Eg hadde ikkje hatt bruk for meir, så om det er forfattaren eller forlaget som ville ha ei siste bok er eit anna spørsmål.

   Slett
 4. Høres litt småstress ut med 45 barn som skal byttes klær på! Ellers har du hatt en fin lesemåned med 14 leste bøker. Bok er bok vet du. Jeg har ikke lest noen av disse,ble nysjerrig på Vegara-bøkene helt til du sa de var for barn. Harper Lee boken fikk jeg lyst til å lese.

  Ønsker deg en fin februarmåned, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle er ikkje inne på ei gong - seks-åtte barn om gongen som "sluses" frå grovgarderoben videre inn i garderobene dei har skifteklede og slikt i. Eg er ganske effektiv når eg står i grovgarderoben så det går ganske greit. Eg er ikkje stressa for å si det slik.

   Den serien med Little people, big dreams er barnebiografier, og dei er så som så syns eg. Men greie som førstehåndserfaring.

   Den grafiske romanen om To Kill a Mockingbird må bestilles så fort eg får lønn. Den eg har lest er ei biblioteksbok :-)

   God februar, Beathe!

   Slett
 5. 7! Noe som er et lite mirakel, og spent om det kommer til å fortsette. Trikset var visst innspurten av nomineringa til BBP - leser jo mye fortere på norsk enn engelsk. Nå blir det full innsats på 250-lista mi, må lese over 50 i år for å være ajour :O Spent på hva du endte med som 1001-bok! Og gleder meg veldig til Oscar Wilde i februar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Alltid kjekt når ein har lest meir enn forventa :-)

   Slett