Søk i denne bloggen

fredag 1. februar 2019

Lesesirkel 1001 bøker | Ein heilt ny forfattar for deg


Det er 1. februar og tid for årets andre kategori i lesesirkelen. Kategorien i januar er ein heilt ny forfatter for deg. Ideen her er at du skal ikkje ha lest noko av forfattaren før, utanom 1001-lista. Av erfaring veit eg at det er enkelt og komfortabelt å lese kjente forfattarar så her skal du rett og slett oppdage noko nytt. Det kan by på problem og ein del prøving og feiling, men eg stoler på at dykk finner utav det. Taggen #elidas1001lesesirkel er oppe og går, og eg kjenner det er ein super måte å halde seg oppdatert på. Fleire av dykk har lest ferdig januar-boka og eg oppdaterer fortløpande lesesirkelfana øverst oppe.

Eg leita først på biblioteket etter passande bok og fant ein kandidat. Nå har eg leita fram ein ny kandidat i bokhylla, så eg legger vekk mitt opprinnelige val for januar (James Joyce), tar bibliotekboka for januar og den nye hylleboka i februar. Mitt val for februar-kategorien blir dermed den franske forfatteren Joris-Karl Huysmans og ein av hans 1001-romaner Mot strømmen.

Eg veit mange av dykk er i gang med februar-kategorien, og det er kjekt. Om du ikkje har funne ei passande bok ennå så håper eg du gjer det, og blir med oss og leser. Setter pris på eit vink når boka er ferdiglest så noterer eg deg ned. God lesing!

XOXO

24 kommentarer:

 1. Siden det snør så gu'jammerlig, velger jeg meg Juleoratoriet av Gøran Tunstrøm.

  SvarSlett
  Svar
  1. Noterere Juleoratoriet, og gler meg til anmeldelse av ei bok eg er nysgjerrig på.

   Slett
 2. Hvis det er greit å starte på februar-boka før februar, så blir det The Godfather av Mario Puzo på meg. Hvis ikke, må jeg tenke litt til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heilt i orden at du har starta tidlegare! The Godfather hadde eg i bokhylla for nokon år sidan, men ga den vekk. Må nok leses etterkvart. Husker at min pocketutgåve ikkje var spesielt lang... :-)

   Slett
  2. Jeg ser jo nå at det står at det er greit på samlesiden, hehe, så da blir det The Godfather på meg. Min versjon er på knappe 600 sider, så det er jo litt å komme seg gjennom. Nå må jeg bare pønske på hva jeg skal lese i mars og resten av året. Hmmmmm... God helg!

   Slett
  3. Kanskje min hadde veldig liten skrift - det er ein medverkande årsak til at den ikkje lenger fins i mi bokhylle ;-) God pønsking, og god helg!

   Slett
 3. Har allerede lest Februarboken, mulig jeg leser èn til, eller det kommer jeg til å gjøre for jeg skal jo lese 1001-bøker denne måneden uansett. Link kommer når jeg har skrevet ferdig omtale.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott, Beathe! Kan du sende over litt 1001-motivasjon til meg og min egen lesing? Henger etter allerede...

   Slett
 4. Jeg har jobbet med Don Quijote siden slutten av desember, og har satt den opp som min nye forfatter å bli kjent med. Må jobbe hardt for å bli ferdig med 40 timer lytting før verdens korteste lesemåned er over, men jeg skal kjøre på. Mulig jeg vil legge ut marsboka mi i februar og Don Quijote i mars, det var lov ikke sant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ingen problem å bytte bok midt i, og du må heller ikkje lese ferdig i februar. Don Quijote har eg lest, og den var omfattande. Forstår godt at du ikkje er ferdig ennå. Alt er lov, så lenge du er ferdig innen nyttår!

   Slett
  2. Så bra, da flesker jeg til med Hvite tenner i dag :)

   Slett
 5. Jeg skal lese Thomas Pynchon "Crying of lot 49". Fikk nettopp sms på at de har fått boka inn på biblioteket her borte, så den skal jeg hente imorgen -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Noterer den, og liker at du bruker biblioteket. Gøy at sjølv dei som ikkje bur fast i området kan få bibliotekkort :-)

   Slett
  2. Veldig bra! Og så er det så enkelt å bruke biblioteket her, for det er rett nede i gata og har faktisk et veldig bra utvalg. Manglet Crying of Log 49 da, men de hadde flere andre Pynchon bøker inne. Mitt lokale bibliotek på Forsand må igrunnen bestille alt jeg spør etter så de har jeg gitt opp litt.. Biblioteket i Stavanger er best for meg, men det ligger en time unna.

   Slett
  3. Men då bestiller dei Lot 49?

   Virker som om biblioteket i Forsand er veldig lite (?) sidan dei må bestille alt. Det mest interessante er jo å plukke sjølv i hyllene, det gjer eg ofte. Eg bestiller mykje eg og, men langt ifrå alt. Jærbiblioteka er veldig gode for meg! Eg har ikkje brukt biblioteket i Stavanger så mykje, men i Sandnes liker eg meg :-)

   Slett
 6. Så gøy at du har startet denne lesesirkelen! Jeg blir gjerne med, og skal komme tilbake til hvilken bok jeg har valgt for februar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt, Birthe! Du er velkommen til å lese for januar og, då var kategorien bok under 250 sider :-)

   Slett
 7. Da hiver jeg meg med! For februar: The Sense of an Ending - Julian Barnes, og for mars: Winter - Ali Smith :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! The Sense of an Ending er god bok. Ali Smith har eg lest lite av, men det må eg nok gjera noko med :-)

   Slett
 8. Jeg leser Philip Roth. Portnoy's Complaint.
  Hvor legges eventuelle lenker hen? Under dette innlegget? Eller finnes en samleside.

  (enig i at Juleoratoriet er ei fantastisk bok)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Eg var innom bloggen din i går, og såg at du leser Philip Roth. Eg lager til eit samleinnlegg for denne kategorien i slutten av månaden. Samleside fins og, men den godtar ikkje kommentarer. Men den er til leselyst og inspirasjon, og litt for egen del då eg må ha ein oversikt.

   Slett