Søk i denne bloggen

torsdag 10. oktober 2019

Nobels litteraturpris 2018 og 2019

Nobelprisen i litteratur for 2018 går til polske Olga Tokarczuk. 
"Tokarczuk har vunnet en rekke priser, og er den første polske forfatteren som fikk Booker International Prize, for romanen Løperne i 2018. Hun har skrevet åtte romaner og tre novellesamlinger, og hun er oversatt til 30 språk." (sakset frå NRK-artikkelen, lenke nederst)

Nobelprisen i litteratur for 2019 går til østerrikske Peter Handke.
"Handke er kontroversiell. Østerrikeren ble møtt med demonstrasjoner utenfor Nationaltheatret i Oslo da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014. Forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic." (sakset frå NRK-artikkelen, lenke nederst)


XOXO

PS. NRK-artikkel HER! DS.

6 kommentarer:

 1. Og jeg som heiet på Margaret Atwood :) Har bestilt Tokarczuk på biblioteket, og jubler over at det nå er 15 kvinner på listen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er fornøgd med at det vart ei kvinne, eg er fornøgd med at det er to forfattere som eg faktisk har høyrt om tidlegare, MEN eg er ikkje fornøgd med at dei nok ein gong ikkje ga prisen til Margaret Atwood.

   Når det er sagt er det håp på mandag om ny Booker-pris til Atwood.

   Slett
 2. Det er veld en andre polske kvinnen som har fått denne prisen. Lyrikeren Wisława Szymborska e den andre.

  SvarSlett
 3. JA,krysser fingrene for Atwood på mandag. Ser frem til å bli kjent med forfatterskapene her og begynner med Tokarczuk. Det skal de ha, den svenska akedemien, de er modige som valgte nettopp Handke i år, året etter det turbulente året for dem selv. Jeg bare håper at ikke Tokarczuk kommer helt i skyggen så sånt sett hadde jeg håpet på en mindre kontroversiell forfatter akkurat i år.

  SvarSlett
 4. Prisen skulle absolutt ha gått til Atwood! Jeg har ikke lest noe av de to forfatterne, så det blir spennende :)

  SvarSlett