Søk i denne bloggen

lørdag 6. juni 2020

Leser nokon dette som ikkje er om ei bok?

Eg lurer ofte på om det er mange som leser bloggen min uten å kommentere, og om nokon kjem til å lese dette innlegget. Samstundes som følgertal på Instagram går opp så går blogg-følgere ned. Misforstå meg rett for eg digger både Instagram og Snapchat, men dei gode bokanmeldingane får eg ikkje til på Instagram. Eg trenger plassen til å skrive på, og vil heller lede følgere inn på bloggen. Eg liker å skrive og eg liker å ta bilete av bøker, og derfor trenger eg både blogg og Instagram.

Det er mange gode bookstagrammere der ute, og eg ser ikkje alltid på meg sjølv som ein fullverdig bookstagrammer for eg bruker blogg til ein del. Spesielt til 1001-lesesirkelen så liker eg å ha eit sted der eg kan samle all info, men for egen del har eg og lagt inn insta-namn for dei fleste bruker det. Eg svarer sjølvsagt på alle spørsmål som kjem inn på insta, og for meg fungerer det.

Tatt i LEGO-butikken i Berlin
Av og til på Instagram kjem det innlegg som handler om personen bak insta-kontoen, som "10 ting du ikkje visste om meg" eller "bli kjent med instagrammeren." Så det skal eg gi dykk her nå, også skal eg bli betre på å linke til andre medier når eg blogger.

* Eg er 33 år og bur på Klepp utenfor Stavanger.
* Eg jobber i barnehage, og brenner for at alle barn blir lest for kvar dag.
* Eg er vokst opp på gard med kyr. Det har resultert i stor respekt for bondens kvardagsliv og arbeid, og eit betre auge for traktormerker enn bilmerker.
* Eg er opptatt av resirkulering og då helst metallbokser. Metallbokser er lette utan innhald og eg har sett kva skade den kan gjer om den hamner i fôret til dyra.
* Eg bur midt i jordbruksland, og kunne aldri budd i ein større by utan mulighet til å sjå opne marker og dyr minst ein gong per dag.
* I mitt kjøkkenskap finner du 40 Mummi-kopper, og eg liker best Mummi-ting som har ein funksjon. Som kopper og krukker eg bruke til te eller kjeks.
* Eg leser mellom 150-200 bøker i året, og har alltid ei lydbok gåande via Storytel.
* Elsker Harry Potter!
* Visse filmreferanser bruker eg i dagligtalen som "My dancing space. Your dancing space" og "Nobody puts Baby in the corner." Sistnemnte brukte eg seinast i desember, og damene rundt meg lo. Dei tok den.
* Eg bur 200 meter frå biblioteket og er innom minst 4 gonger i veka.
* Fast snapper for snapkanalen Snaplioteket. Det er ein lavterskel snapchatkanal der ei gruppe faste jenter/damer snapper om det me liker best: litteraturformidling.
* Når eg ikkje leser bøker går eg tur, baker, driver med slektsforskning og går på kafé. Alle disse tingene kan kombineres med lydbok eller papirbok. Så det går i bøker stort sett.

God lørdag!

XOXO

18 kommentarer:

 1. JA, klart vi leser :) Håper du er like aktiv på blogg som du har vært til nå, selv om du også er på platformer som er helt gresk for meg. Jeg digger at vi begge jobber i barnehage og at vi er glad i naturen, selv om jeg er byjente og du ikke. Er alltid glad for kommentarer fra deg, og elsker 1001-lesesirkelen. (har sittet med nesen i juniboken i hele dag) (og klarte å få med meg den franske versjonen av Fanny Hill hjem fra biblioteket...)
  Besøkene og kommentarene på min blogg er laber om dagen, tror "noe" har skjedd med googlesøk og andre skumle greier, men jeg holder koken enn så lenge :)
  Fortsatt god helg Elida!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Tine! Eg har stor motivasjon for blogg så lenge eg har noko å si, men blogger ikkje om alt for det er ikkje alt eg har noko å si om. Eg har funnet ut at eg er litt begge deler, for eg er meir kaféjente enn hyttejente, men eg trenger opne landskap over lengre tid.

   Digger at du er med i 1001-sirkelen, og såg på insta at du leser Fanny Hill. Den las eg på kafé for to helger siden, og eg satt å håpa at ingen kjente skulle komme bort og spørre kva eg las ;-)

   Eg leser alt du skriver, Tine, og håper du holder koken :-)

   God helg, Tine!

   Slett
 2. Jeg kan ikke se for meg et liv uten bloggen :D Spesielt siden jeg aldri ville klart å holde meg kortfattet på for eksempel instagram. Som Tine er jeg utrolig glad for 1001-lesesirkelen, som utfordrer meg til å lese bøker jeg helt sikkert ellers ikke ville ha lest :)

  SvarSlett
 3. Jeg leser stort sett blogger via RSS-leseren, da blir terskelen for å klikke seg inn og kommentere ofte høy. Men jeg er veldig glad for at det fortsatt er noen som blogger - det er et bedre format for litt lengre innlegg. Bokbilder på instagram er fint, men der blar jeg gjennom nettopp for å se bilder, ikke lese lange tekster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg, Hilde. Instagram er for bilder, og blogg for lengre tekster. Eg jubler kvar gong eg ser ein ny blogg, og takk for kommentaren din :-)

   Slett
 4. Eg les! Men er dårleg på å kommentere.. Diggar også lesesirkelen. :)

  SvarSlett
 5. Er du gær'n, klart jeg leser! Du er jo en av de beste!

  Kan jeg ønske meg slektsforskningsskriblerier dann og vann, kanskje? Det hadde vært kjekt å lese hva du baler med og hva du finner ut av :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Eli! Det blir nok ikkje slektsforskning på bloggen. Eg syns det blir for privat.

   Eg sitter her og gliser av at du syns eg er ein av dei beste, og må verkeleg jobba med meg sjølv for å tenka det same sjølv. Eg tenker ofte at i min lille boble her nede på Jæren så betyr det ikkje så mykje det eg skriver, men det er visst bare eg som tenker det.

   Slett
 6. Alt det de andre sa! Jeg leser. Kan alltids bli bedre på å kommentere, men er ihvertfall flinkere til å gi lyd fra meg på blogg en insta (både egen og andres). Fremdeles mitt foretrukne medium.
  (Eier ikke en eneste mumiekopp, og hvis jeg ser den ølboksen jeg igår sa i åkern, skal jeg plukke den opp)!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg digger deg! Blogg er mitt foretrukne medium for lange tekster, men eg elsker instagram med alle dets muligheter.

   Plukk opp metallboksane, dei ødelegger for bonden!

   Slett
 7. Ja,klart jeg leser! Ikke alltid like flink til å kommentere men skal prøve å skjerpe meg der :-) Eier ikke en eneste mummikopp og har lest en eneste Harry Potter i hele mitt liv så noen superfan kan jeg ikke kalle meg.

  Liker insta jeg også men er håpløs på å skrive omtaler der så der holder jeg meg til blogg de få gangene det blir.

  Liker også 1001-sirkelen selv om jeg ikke er så flink til å skrive om bøkene så er jeg litt med i hvert fall.

  Herlig med filmreferanser! Er ikke flink å bruke det selv men synte det er kult at du og andre gjør det.

  Liker at du er miljøbevisst, der har jeg blitt flinkere de siste årene. Og merker at jeg setter mer og mer pris på naturen som er rundt meg.

  Ha en fin uke,Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så jillt å høyra frå deg, Beathe! Det er ikkje mange som skriver anmeldelser av 1001-bøkene, men så lenge eg får eit vink om at bøkene blir lest så er eg såre fornøgd. Det er nokon film-referanser som sitter igjen blant anna dei frå Dirty Dancing :-)

   Slett
 8. Hei! spennede å lese om deg. Her er min link til Juni: forfatter fra Europa!
  https://kleppanrova.blogspot.com/2020/06/barabbas-av-per-lagerkvist.html

  SvarSlett
 9. Hei!
  Jeg leser bloggen din og finner tips om bøker jeg kan lese. I fjor leste jeg (lydbok-leste) Don Quixote til overraskende stor glede. Boka er både morsom og trist. Den er relevant også i dag, med hvordan annerledeshet blir latterliggjort og stigmatisert.
  Det var 1001-bøker og din blogg som inspirerte meg til å bestille den lyboka. Tusen takk for det!
  Jeg er med på årets 1001-lesesirkel, men ligger litt bak skjema. Det skal jeg gjøre noe med i ferien.
  Jeg er på Instagram som tinasbokhylle
  og jeg er kona i Elidashage, som er en hageblogg i dvale.

  SvarSlett