Søk i denne bloggen

søndag 6. september 2020

Bok: "Fra Shakespeare til Knausgård" av Janne Stigen Drangsholt og Therese G. Eide (ill.)

Den norske forfatteren Janne Stigen Drangsholt (f. 1974) debuterte som forfatter i 2011, er kjent for bøkene om Ingrid Winter, bidrar til NRK-podcasten Kjente bøker på fire minutter og er professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Stavanger.

Den norske illustratøren Therese G. Eide teikner teikneserien Intet nytt fra hjemmefronten (og i bokform) og har bidratt til Feltnotater fra småbarnslivet.

Fra Shakespeare til Knausgård. 66 klassikere du naturligvis har lest er ein herleg samling med små kåserier om dei 66 klassikerne som Drangsholt har valgt ut. Utvelgelsesprosessen veit eg ingenting om, og at den er ein anelse skeiv med tanke på kontinent og kjønn er ikkje så nøye. Eg ler og humrer over både tekst og illustrasjoner, og det som var mest spennande ved første gongs lesing av denne var kor mange av dei 66 har eg lest per dags dato. 28. august var svaret 31/66 leste.

Eg har ein forkjærlighet for klassikere, men akkurat Napoli-trilogien og Knausgårds Min kamp er ikkje klassikere i mine auge. Eg pleier å bruke ei 50-årsgrense. At dei kan bli det i framtida veit eg ikkje. Janne Stigen Drangsholt har klart å få med fleire av mine favoritter som Jane Eyre, Stolthet og fordom og To Kill a Mockingbird. Eg fant og fleire bøker som eg kan tenke meg å lese, og det er ofte idéen med slike bøker. For meg som har høyrt podcasten til Drangsholt er dette nesten som den bare i bokform, og viss du ikkje har vore borti den har du gått glipp av noko. Eg bare nemner det :-) Fra Shakespeare til Knausgård anbefales!

XOXO

| Utgitt: 2020 | Format: Innbundet, 240 sider | Forlag: Tiden | 

4 kommentarer:

 1. Har sett denne boken, og den frister nok mest fordi Shakespeare nevnes, Knausgård har jeg bare forøkt meg på. Jeg er en av de som har gått glipp av podkasten til forfatteren, skal ha den i bakhodet hvis jeg begynner å høre på podkaster, men boken skal jeg lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har ein plan om å lese Shakespeare, men akkurat denne hausten passer det dårlig. Nå skal Ibsen leses :-) Podcast er artig, og eg høyrer mykje på det. Blir litt som non-fiction bøker.

   Slett
 2. Herlig. Håper å få tak i den boka.:)

  SvarSlett