Søk i denne bloggen

tirsdag 13. oktober 2020

Bok: "Du er fantastisk! En virkelighetssjekk fra Yummymummy" av Veronica Simoné Fjeld

Den norske forfatteren, journalisten og kroppspositivisten Veronica Simoné Fjeld (f. 1981) debuterer i 2020 med sakprosaboka Du er fantastisk! Fjeld arbeider til vanleg i TV Vest, tar oppdrag som foredragsholder og konferansier (eg har sjølv sett ho som sistnemnte) og er aktiv i sosiale medier. Det er spesielt Snapchat (veronicasimone) som står høgast, men og Instagram (veronicasimone_yummymummy).

Eg som bur på denne kanten av landet veit godt kven Veronica Fjeld er, men det var ikkje før Snapchat kom inn på telefonen at Fjeld sine tanker og meiningar kom inn i feeden kvar dag. Fjeld er tydeleg på kva ho vil fram til, og kva bransjen som omhandler skjønnhet mangler. Det er fleire som har fått augene meir opne dei siste åra med tanke på kva skjønnhetsbransjen makter å lire av seg for å få kunder.

Eg siterer frå forordet til boka:

Nå har jeg blitt servert plastvipper til frokost, leppefillers til lunsj, botox til middag og rumpeplastikk til kvelds i så lang tid, at jeg med hånden på hjertet kan si at jeg er forsynt. Takk for tilbudet, men jeg er mett! Jeg er så mett at jeg kjenner jeg gulper silikon og plast.

Jeg har vært mett lenge, faktisk i noen år nå, men du vet den følelsen du får når du ikke lenger en gang kan tenke på en bestemt ingrediens før du blir kvalm? Den har jeg nå, og i stedet for å gjemme meg på toalettet med brekninger velger jeg å spy ut innholdet i denne boken. Du kan på sett og vis kalle det for min takk-for- maten-tale, til skjønnhetsbransjen.
Veronica Simoné Fjeld skriver om korleis ho vart Yummymummy, om huden, vipper, lepper, pupper, rynker, grombré, rumpe, mage, kroppshår, filter og til slutt selvtillit. Alt det som omhandler kroppen er områder som usikre unge jenter og gutter, og voksne og, kan fikse på. Det kan fikses på! Skjønnhetsbransjen er sleipe og ønsker sjølvsagt at du som usikker skal fikse på kroppen din slik at dei tener penger og du får betre sjølvtillit. Men får du det? Veronica Fjeld skriver med ærlighet og stolthet over sin egen kropp, og byr på seg sjølv.

Eg er av dei "heldige" som har ein smal kropp, og trenger lite fiksing. Men er det kun dei med litt meir former som kan bli påvirka? Nei, meiner eg. For eg har fått høyre at eg er så fin som tynn. Eg har fått spørsmål om eg eter, om eg handler mat, om eg trenger mat. Eg har til og med fått spørsmål om eg har spiseforstyrrelser. Heldigvis har eg ein ganske sterk psyke når det gjelder akkurat dei tingene at eg kan le av det. Men sjå føre deg 15-16-åringen som kanskje syns at det er fint å vera tynn, og blir bare tynnere. Eg er heldigvis for glad i mat til at eg nokon gong har gått den vegen, men ein kan aldri vite.

Sosiale medier i dag er brutale, og eg er så glad for at mine ungdomsår ikkje vart dokumentert på sosiale medier. Det held med bileta i fotoalbumene. Eg heier på alle unge jenter og gutter der ute som kjenner på usikkerheten, og håper dei har nokon dei kan snakke med. Denne boka er ein gave til alle dokk! Anbefales!

XOXO

| Utgitt: 2020 | Format: Innbundet, 197 sider | Forlag: Jæren forlag |

1 kommentar: