Søk i denne bloggen

lørdag 31. oktober 2020

Leserefleksjonar #64 | Oktober i bøker

Oktober var: Er det bare eg som lurer på kor oktober vart av? Først var det 1. oktober, så vart det 16. og i morgon er det november. Månaden har vore prega av til tider godt vér, undring over kor mange bibliotekbøker det går an å dra inn i leiligheten, mørke morgonar og kveldar, eit leselyst-arrangement på biblioteket og gleda over at det snart var Halloween.

Denne månaden har eg og deltatt på videomøte med Bookis-teamet, og eg som på forhånd hadde tenkt å halde fint kjeft heile møtet klarte ikkje det nei. Då eg var yngre klarte eg knapt å opne munnen i offentlig selskap, nå er det til tider stikk motsatt. Meget fint møte med likesinna personer.

I oktober har eg lest: Litt lesetørke denne månaden, men det hjelper alltid å legge vekk bøker som ikkje frister akkurat nå. Elizabeth Gaskells North and South har eg lest før, derfor vart det lydbok denne gongen. Det fungerte utmerket med god innleser. Bøkene om Ingrid Barrøy har og ein meget god innleser, og etter Hvitt hav gjekk eg rett over på tredjeboka. Det har pga kø i lydbok-appen gått litt tregere, men blir ferdig i begynnelsen av november. Helga Flatlands nyeste har eg og fått med meg denne månaden, og den ga meg mange tanker.

* Veronica Simoné Fjeld: Du er fantastisk! En virkelighetssjekk fra Yummymummy OTS
* Elizabeth Gaskell: North and South H
* Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund (ill.): Bukkene Bruse drar til Syden L
* Henrik Ibsen: Et dukkehjem OTS
* Diane Cook: The New Wilderness BP L
* Lytton Strachey: Queen Victoria L
* Jørn Lier Horst: Sak 1569 (WW #15) B
* Alfred Fidjestøl: Mine kamper. Biografien om Drillo B
* Gulraiz Sharif: Hør her'a! B
* Jenny Jordahl: Hva skjedde egentlig med deg? B
* Lucinda Riley og Harry Whittaker: En venn i mørket B
* Roy Jacobsen: Hvitt hav (Ingrid Barrøy #2) L
* Anniken Englund Jørgensen: Og så kom regnet B
* Helga Flatland: Et liv forbi B
* Eva Isachsen og Line Marie Skaget: Ryddeglede B
* Karina Yan Glaser: Kjæledyrmysteriet (Vanderbeekers #3) OTS
* Kari J. Spjeldnæs: Lese. En liten bok om store leseopplevelser B

I oktober fullførte eg ikkje: Leselyst-arrangementet var om Hanya Yanagiharas bok Et lite liv. Den vart eg ikkje ferdig med til den aktuelle datoen, men eg fant ut det gjorde ingenting. Det var meininga eg skulle lese den ferdig etterpå, men det frista så lite. Elles har eg ikkje lest Victober-bøkene. Leselysten har ikkje vore der for dei bøkene, men dei springer ikkje av.

I november skal eg: Min bursdagsmånad! Nesten på slutten har eg bursdag, og eg er så heldig at eg får dele bursdag med tanteskatten. Eg har framleis eit 20-tals bøker frå biblioteket liggjande så det er flaks at det går fleire bøker ut med Bookis enn inn :-)

XOXO

2 kommentarer:

 1. Godt å høre at du også legger bort bøker som ikke frister i øyeblikket, som jeg gjorde med min oktober1001bok :)
  Jeg skal høre Helga Flatland sin bok, det gleder jeg meg til, ellers har jeg selvfølgelig vært i syden med bukkene Bruse, kjøpte boken til barnebarnet, og nå har vi lest og kost oss :)
  Ha en super søndag Elida!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det trur eg alle gjer som har lest ein del bøker i sitt liv :-)Helga Flatland er eit must, og Bukkene bruse-bøkene er festlige :-)

   God søndag, Tine!

   Slett