Søk i denne bloggen

mandag 30. november 2020

Leserefleksjonar #65 | November i bøker

November var: Plutselig vart det mørkt, og refleksvesten må på nesten både morgon og ettermiddag. Viktig å ikkje bli påkøyrt :-) Ungane har begynt å snakke om adventskalender og rampenisse, hemmelige julegaver og julepynt. Sjølv har eg nettopp hatt bursdag, solgt ein masse bøker på Bookis og nesten ramla på glatte veger til jobb.

I november har eg lest: Det er i alle fall ikkje lesetørke her, stikk motsatt til tider. Men eg kjenner novembermørket tar meg litt på kveldane, men lydbøker hjelper. Eg ser på denne lista over bøker og legger merke til at alle har eg lånt på biblioteket. Igrunnen ikkje så rart sidan det er der dei nye 2020-bøkene befinner seg.

* Tania Michelet: Min egen vei. Fra Mao til Gud B
* Lene Drange og Tore Løchstøer Hauge: Snaponomi B
* Gry Blekastad Almås: Norbritannia B
* Per Marius Weidner-Olsen: Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen B
* Jonas Cornell: Harry & Charles. En kjærlighetshistorie B
* Tore Renberg: Tollak til Ingeborg B
* Hans Jørgen Sandnes: Orkanen (Krypto #2) B
* Joachim Førsund: Kohts bok B
* Harald Stanghelle: Kongen forteller B
* Louise Glück: Ararat B
* Louise Glück: Averno B
* Maja Lunde og Lisa Aisato (ill.): Solvokteren B
* Simon Stranger og Shwan Dler Qaradaki (ill.): Adventsstjernen B

I november fullførte eg ikkje: Eg har ikkje fullført tredje bok om Ingrid Barrøy for Barack Obama kom i vegen. Den er så god, og Obama sjølv leser på engelsk. Eg høyrer den i Audible.

I desember skal eg: Muligens pynte til jul, lese julebøker, gå tur når det er mørkt og julelysa har komt opp i andres heimar, glede meg saman med ungane at det er snart jul. Eg har 6 bøker igjen så når eg målet om 200 bøker i Goodreads challenge så det får eg til i løpet av veka.

XOXO

12 kommentarer:

 1. TOHUNDREBØKER? Jøsses! Jeg når ikke 100 i år. Ja, litt unormalt med så "få", men dog. 200?!? Godt jobba, Elida! Og så må vi få til kaffelars i Stavanger snart! Glück står på lista!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kaffelars i Stavanger må snart til! Eg tenkte meg til byen 12.12 (då har eg fått lønn ;-)

   Eg går ikkje så mykje ut i normale år heller, men enda mindre i corona-året. Unormalt at du har så få bøker, Marianne. Kva driver du med når du ikkje leser?

   Slett
 2. Så fint å lese omtalen din. Jeg har bare lest to av bøkene på lista di, og Tore Renbergs var absolutt en av de beste på lang tid. Ønsker deg en fin adventstid!

  SvarSlett
  Svar
  1. God adventstid til deg og, Åslaug :-)

   Slett
 3. Har lest Renberg,den ene Glück og Maja Lunde sin, sistnevnte leste jeg på mobil og fikk vel ikke fullt utbytte av den så skal kjøpe og lese på nytt. Barack Ombama sin bok har jeg lyst til å lese, kanskje jeg må ønske meg til jul.


  Ha en fin uke, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har ikkje eg prøvd Maja Lunde på mobil, men eg trur ho må leses i papirform. Nå har eg lest ferdig Adventsstjernen og, og den var så fin. Nydelige illustrasjoner. "Et lovet land" av Obama ønsker eg meg og, men akkurat nå fungerer det fint å høyre den på lydbok.

   Slett
  2. Ja,ikke sant den var fin? Vurderer å kjøpe den for å ha i hyllen eller gi vekk til noen.

   Jeg er enig, Lunde må i papir for å få nyte illustrasjonene fullt ut.

   Slett
  3. Eg skal ha den i papir, både Adventsstjernen og Solvokteren. Eg må innrømme at illustrasjonene var finere i førstnemnte :-)

   Slett
  4. Ser den, jeg ble ikke like begeistret for Solvokteren som jeg har blitt av de andre bøkene til Lunde/Aisato.

   Slett
  5. Eg er enig med deg. Elska Snøsøsteren, Solvokteren vart litt meh...

   Slett
 4. Har lest fire av dine- W-Olsen, Renberg, Gluck og Førsund (Koht). Synes Kohts bok var veldig bra, det samme med de andre tre, men denne var spesiell. Renbergs også.

  Skal si ; mål om 200 bøker, du og Beathe altså..

  Almås sin bok har jeg her, den må jeg få lest snart.

  Hva synes du om Averno og Ararat?

  Ønsker deg en fin desember Elida:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg leser så lite dikt at eg har vanskelig for å si noko om det. Averno var oversatt, og det var godt oversatt uten at eg har originalteksten. Lurer litt på korleis den er. Ararat las eg på engelsk, og den var heller ikkje så verst.

   Slett