Søk i denne bloggen

lørdag 9. oktober 2010

Bok: "Den elskelige giftblandersken"

Gamle damer skal ikkje undervurderas, og i Paasilinnas bok er dei galtøffe. Det er jaffal tilfellet med den 77-årige oberstinnen Linnea Ravaska. Paasilinna skuffer ikkje i denne boka, og det einaste eg har å utsetta på denne boka er at den blir lest av Frøydis Armand. Erik Hivju og Ivar Nørve var topp lesere av Arto Paasilinnas bøker, men Armand passte meg ikkje. Uansett finurlig høyring!

Handling i "Den elskelige giftblandersken": Hun er en fin dame, den 77-årige oberstinnen Linnea Ravaska. Rolig, snill og litt sprø lever hun et tilbaketrukket liv på sitt lille røde torp i skogen. Men idyllen er falsk - livet hennes er et mareritt. Hver måned når pensjonen utbetales, kommer hennes kriminelle fostersønn og hans kompiser for å hygge seg med hennes penger. De drikker og spiser, tar badstue, slår i stykker ting, dreper smågriser og katter. Til slutt blir det for mye for oberstinnen. Hun tar saken i egne hender.

Den elskelige giftblandersken er en spennende, komisk og litt tragisk beretning om livet. Og som alltid er Paasilinnas persongalleri fargesterkt og levende.

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar