Søk i denne bloggen

tirsdag 26. april 2011

Bok: "Tretten til bords" (HP #9)

Forfatter: Agatha Christie (1890-1976)
Originaltittel: Lord Edgware Dies
Utgitt: 1933, 1939, 2010
Oversetter: Jacob Brinchmann
Format: Heftet
Forlag: Aschehoug
Frå: Mi bokhylle (13. bok i 'Off the Shelf')

Baksidetekst: Etter en underholdende kveld i teatret blir kaptein Hastings og Hercule Poirot invitert til supé hos den vakre lady Edgware, bedre kjent som skuespillerinnen Jane Wilkinson. Hun vil at Poirot skal oppsøke hennes mann og få ham til å gå med på en skilsmisse. Etter et møte med lord Edgware kan Poirot meddele at lorden er villig til å gi sin kone friheten. Dagen etter blir lord Edgware funnet død - myrdet! Og den eneste som er blitt observert på åstedet, er hans kone. Jane Wilkinson har imidlertid et vanntett alibi, og dessuten ikke lenger noe motiv. Så skjer enda et mord.

Denne storkoste eg meg med! Eg liker at kapitla er korte, men likevel ikkje for korte, karakterene blir godt presentert, og det eg liker aller best med Poirot er det lukka rom-mysteriet og at han samler alle på slutten. Då blir alle litt nervøse, og då kan det koma mykje fram, sjølv om Poirot sjølvsagt har funne morderen tre kapitler før alle andre.

Til slutt eit sitat: "Fin tittel forresten 'Lord Edgware dør'. Den ville ta seg godt ut i en bokhylle."

XOXO

2 kommentarer:

  1. Det jeg liker så godt med Agatha Christie, er at hun var så ekstremt produktiv. Da har man alltid et nytt lukket rom-mysterium å glede seg til. Denne har jeg ikke lest ennå, så det må jeg få gjort.

    SvarSlett
  2. Eg har fleire på planen, gleder meg! Denne likte eg godt:-)

    SvarSlett