Søk i denne bloggen

onsdag 20. juli 2011

Bok: "De tre musketerer"

Forfatter: Alexandre Dumas d.e.
Originaltittel: Les Trois Mousquetaires
Originalspråk: Fransk
Oversetter: Tryggve Norum
Først utgitt: 1844
Denne utgåve: 2009
Format: Lydbok, lest av Trond Brænne, 24t23min
Frå: Ordflyt

Baksidetekst: Den unge og eventyrlystne d'Artagnan ankommer Paris med ønske om å bli kongens musketer, men før den unge og eventyrlystne gutten kommer så langt klarer han å utfordre til hele tre dueller samme kvelden - mot nettopp dem som skal bli hans trofaste musketeervenner og kjempe sammen med ham for Frankrike under mottoet "En for alle - alle for en".

Det er ikkje Alexandre Dumas som interesserer meg mest, men dei unge musketerene. Eg er dødelig forelska i filmen Mannen med jernmasken, og har tidvis irritert meg litt over at eg ville ha meir informasjon om forhistorien til musketerene i filmen. Nå har eg imidlertid fått det, og det i grevens tid for ny film om dei unge musketerene kjem til hausten. I mellomtida har eg god tid til å lese videre om d'Artagnan og hans bedrifter.

De tre musketerer var ei lang lydbok, og til tider hadde eg veldig lyst til å hoppe av, men eg kom gjennom. Den var interessant, språkmektig, og Trond Brænne får absolutt ståkarakter for uttalen av mange vanskelige franske namn.

XOXO

2 kommentarer:

  1. Nok ein klassikar eg har til gode å lese. Det er rart det der, med dei verkeleg kjende bøkene, kor få av dei eg eigentleg har lese.

    SvarSlett
  2. Eg er inne i ein stim av klassikere for tida, men det som er greit med dei er at dei stikk ikkje av;-)

    SvarSlett