Søk i denne bloggen

fredag 6. januar 2012

Bok: "Solen var vitne" (HP #23)

Forfatter: Agatha Christie (1890-1976)
Originaltittel: Evil Under the Sun
Utgitt: 1941
Min utgåve: 2010
Oversetter: Anders Hagerup
Format: Heftet
Forlag: Aschehoug
Frå: Mi bokhylle (2. bok i 'Off the Shelf')

Baksidetekst: Hercule Poirot nyter en velfortjent ferie på et flott badehotell ved Devonkysten. Men så blir den glamorøse og vakre skuespilleren Arlena Stuart funnet kvalt på stranden. Etter som Poirot blir stadig mer involvert i drapsetterforskningen, oppdager han at nesten alle gjestene på hotellet har en eller annen forbindelse til Arlena. Men hvem av disse mistenkte, innbefattet hennes familie, hadde så sterke følelser overfor Arlena at vedkommende tok livet av henne?

Sjølv på ferie havner Hercule Poirot oppi eit drap. Denne gang skjer det med solen som vitne, og nokon utspekulerte mordere. Arlena Stuart er ikkje videre godt likt, og på hotellet er dei skjønt enige om at det må vera kvinner som har eit horn i sida til miss Stuart. Då ho blir funnen drept på stranda etter ein seiltur, og fleire mystiske ting blir funnet, deriblant ein matboks med mistenkelig innhald, er Poirot på pletten med sine "grey cells". Kven av gjestene på Jolly Roger Hotel har mest lyst til at Arlena Stuart skal forsvinne for godt?

Solen var vitne var ikkje så god som sist Poirot-bok, men den duger. Etterforskningen er litt kjedelig, men plottet er gjennomført, og eg klarte aldri å gjette morderen før Poirot avslørte det i sin "grand finale".

XOXO

4 kommentarer:

 1. Eg har bestemt meg for å byrje å lese litt Agatha Christie som er eit av lesemåla mine for dette året. =) Takk for tips om bøker. =)

  SvarSlett
 2. Jeg ser at du også leser Kongstanken. Hva syns du så langt? Jeg slet en del i starten, spesielt med alle navnene. Jeg klarte ikke å holde styr på alle prinsene og prinsessene og alle andre. Men etter hvert som det blir litt færre navn å forholde seg til syns jeg den er veldig spennende. Vi får vite mye om den politiske situasjonen i Europa, samtidig som vi får innblikk i mer private, kongelige anliggender. Jeg har kun lest 200 sider så langt, men syns boken er spennende. Gleder meg til det blir mer fokus på Haakon og Maud sammen og i Norge (bind to regner jeg med).

  Venter spent på hva du syns om Skumringstimen også. Det er en av mine krimfavoritter.

  Fortsatt god lesning!

  SvarSlett
 3. Ann Helen: SV: Eg har lest ein del om kongelige tidlegare, og spesielt om kong Christian IX (farfaren til kong Haakon og morfaren til dronning Maud) og har litt kontroll på namn. Eg syns det er veldig interessant, og har prøvd meg på boka fleire gonger, men det har aldri passa meg før nå. På ein måte inspirerte du meg til å lese boka, for eg kunne ikkje ha noko av at du har lest den og ikkje eg, som elsker kongelig slektskap. Boka vart faktisk lest ut nå nettopp (2 dager har eg brukt!), men eg hadde aldri trudd at det var den boka som kom til å halde meg oppe på nettene! Eg rekner med at i bind 2 blir det meir fokus på dei, det kjem du og til å merke videre utover i boka, men eg trur at det er viktig å ha med forhistorien og:-)

  Skumringstimen er eg ikkje heilt trygg på. Eg har kjøpt meg ein digispiller, og låner digikort på biblioteket, så det kan ta sin tid, men fy så skummel den er!

  SvarSlett
 4. Jeg er enig i at forhistorien er viktig, og jeg syns også at den delen av boken var interessant. Det ble mer som med Anna Karenina - jeg slet i starten grunnet alle de ulike navnene og påfølgende problemer med å holde styr på hvem som er hvem, uten at historien var uinteressant eller dårlig av den grunn. Jeg regner med at det blir den første boken jeg fullfører i år. Barnaby Rudge, The Warden og The Hobbit er alle påbegynt, men akkurat nå blir den prioritert. Barnaby Rudge leser jeg også innimellom, men den er 700 sider, og tar litt lenger tid.

  Jeg skjønner godt at den holdt deg oppe om natten, for den er uten tvil fengende. Det er kjekt å leve seg inn i en annen tid, en annen virkelighet som likevel er sann. Gleder meg til omtalen din.

  Lykke til med Skumringstimen =)

  SvarSlett