Søk i denne bloggen

mandag 23. januar 2012

Veke 3

Ifjor sommar kjøpte eg meg ein Kindle. Og den har blitt brukt ein del, spesielt til bøker som ennå ikkje er utgitt i Noreg. Klassikere er nesten gratis hjå Amazon, og ein del som eg ikkje får tak i på biblioteket eller i vanlige bokhandlere har blitt lasta ned. I det siste har Kindle'n blitt brukt lite. Det gjekk til og med så langt at den vart putta inn i bokhylla, og der vart den ståande.

Eg er litt i grenselandet mellom å fylle bokhyllene og bare bruke digitale bøker. Eg låner bøker på biblioteket, les dei og kjøper gjerne boka etterpå, rett og slett fordi eg vil ikkje ha bøker i bokhylla som eg ikkje liker. Samtidig kjøper eg bøker av spesielle forfattere fordi den første eller andre boka var heilt fantastisk. Nå for tida er det Agatha Christie og Charles Dickens som får plass i bokhylla uansett. Kindle'n er genial på reise, ferie og i veska, problemet er at når det er snakk om kva som skal få plass i veska så vinner som regel lydboka. Meg, boklesing og eit flyttande objekt som tog, buss eller bil funker sjelden.

Eg er av dei få (?) som kan høyre ei bok og lese ei anna samtidig. Men når det står mellom Kindle og papirbok vinner som oftast papirboka. Eg har og lyst til å lese norske bøker på Kindle'n, men når dei er like dyre som papirboka går eg heller på biblioteket.

Leste bøker 16. - 22. januar:
- Johan Theorin: Skumringstimen (lydbok) (17.01)
- Charles Dickens: Great Expectations (omtale kjem 29. januar i forbindelse med Lines lesesirkel) (21.01)
- Tor Bomann-Larsen: Vintertronen (Haakon & Maud #3) (22.01)

Kjøpte bøker:
- George R.R. Martin: A Storm of Swords 1: Steel and Snow (Game of Thrones #3.1)
- George R.R. Martin: A Storm of Swords 2: Blood and Gold (Game of Thrones #3.2)
- George R.R. Martin: A Feast for Crows (Game of Thrones #4)

Kva er ditt syn? Papir eller digitalt? Lydbøker? Eller alle på ei gong?

XOXO

6 kommentarer:

 1. Jeg har ikke fått meg lesebrett enda og grunnen er at jeg ikke er sikker på hvor mye jeg ville brukt det. Jeg låner også bøker på biblioteket og kjøper noen av de jeg liker best. (Som Dickens :-))
  Jeg sitter også litt på gjerdet i forhold til hva det blir til med norsk løsning. Etterhvert må også bibliotekene tilby e-bøker og jeg vil gjerne vite filformat. Jeg har tenkt at en Kindle kunne jeg jo ha uansett, men vi får se :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har blitt veldig glad i lydbøker, for da kan jeg lese på bussen til og fra jobb. Det eneste er at det er frustrerende å ikke kunne bla tilbake hvis det var noe jeg ikke fikk helt med meg eller ikke husker. Jeg har lest et par bøker på lesebrett tidligere og har nå kjøpt et par til Ipaden, men ikke lest så langt. Er litt skeptisk, men skal definitivt prøve igjen. Foretrekker altså papir fremfor digitalt enda. Jeg håper vi får en god norsk tjeneste snart for e-bøker og digitale lydfiler. CD-lydbøkene begynner å bli utdatert.

  SvarSlett
 3. Tidligare var eg bilpendlar til jobb, og då høyrte eg ein del lydbøker. No er det busspendling og då blir det lite lydbøker for ei som er totalallergisk mot dupedittar på/i øyrene. Men eg les på bussen uansett.
  Når det gjeld digital og på papir så takkar eg ja til begge delar. Vanlegvis har eg både ei papirbok og ei kindlebok under lesing samtidig. For tida er papirboka med på bussen og kindleboka under lesing heime. Litt upraktisk sidan det er ei stor papirbok, men det berre vart sånn. Syns det er veldig greit å lese på kindle'n. Har også kindle app (android) på telefonen. Det går greit, men kindle'n er meir behageleg å lese på, like behageleg som papir.

  SvarSlett
 4. Jeg leser nok flest papirbøker, men jeg sier allikevel ja takk til både papir- og digitale bøker. Jeg har kindle, og synes den er veldig god å lese på. Lydbøker hører jeg svært sjelden på, jeg har lett for å dette ut av historien og begynne og tenke på andre ting....

  SvarSlett
 5. Leser nok papirbøker mest, men jeg tror det har noe med at jeg bruker biblioteket veldig mye. Kindelen har jeg ikke hatt så lenge, men jeg er en som leser det jeg har mest lyst til der og da, om det blir Kindelen heller Papirboken varier da litt, også da om jeg vil lese på engelsk heller på norsk (Har mest engelsk på Kindelen). Ja takk begge til begge deler!:)
  Lydbok er jeg glad i når vi skal på lange bilturer, når jeg ligger å sole meg og av og til når jeg strikker eller lager kort, men det er ikke så ofte jeg hører på lydbok. Mest på sommeren:)

  SvarSlett
 6. Høre en bok samtidig som du leser en annen?? Jeg trodde ikke en slik simultankapasitet var mulig. Ikke rart det går unna:-)

  SvarSlett