Søk i denne bloggen

torsdag 14. juni 2012

Boktema hos Anette - nr. 28


Nå er det ei god stund sidan eg har vore med på Anettes boktema (sist var i oktober-11), men det betyr ikkje at eg ikkje har fulgt med. Anette har sidan sist hatt mange interessante tema, og denne gongen frista det å vera med. Idag er temaet Min sommerlesning.

Eg får sommerferie om nøyaktig 8 dager, og skal då ha fire veker. Mine leseambisjoner er through-the-roof, så det spørs kor mange eg klarer til slutt.

Tamara McKinley skriver nydelige romaner frå Australia, og eg skal lese så mange som mulig (lurer på om det er 10 bøker ho har gitt ut!). Charles Dickens venter spent på mi lesetid, men etter som The Old Curiosity Shop ikkje frister halvparten så mykje som Bleak House, så blir det kanskje eit lite bokbytte mellom dei to. Talking about Detective Fiction er ei bok eg venter skal ankomme postkassen, og den vart bestillt etter eit glitrande innlegg av Line.

I tillegg skal eg alltids finne fleire viss eg går tom for bøker. Lister er til for å lages, så for å brytes viss noko meir spennande dukker opp. Slik er det hvertfall for meg! Stikk innom Anette for fleire tips og ideer til sommerlesning!

XOXO

14 kommentarer:

 1. Har jo mye interessant her:) Tamara McKinley bøkene er jo flotte, ihvertfall den første "Siste dans for Matilda". Det vil si jeg har 9 bøker igjen å kose meg med:) Herlig!Kos deg med bøkene og ha en fin dag videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg trur det er ca 10, for eg har fire i bokhylla, 3 frå biblioteket og 3 på Kindle'n. Lista over bøkene hennar er ikkje heilt oppdatert alltid, men eg har hvertfall 10 stk så får eg sjå. Alle eg les skal få omtale, så gled deg. Fleire av dei har eg lest før, men det er 2 år siden, så gleder meg!

   Slett
 2. "Lister er til for å lages, så for å brytes viss noko meir spennande dukker opp." Det sitatet stiller jeg meg helt bak. Skulle ønske jeg var like flink til å lese klassikere som deg. Det går i bølgedaler her, selv om jeg har så lyst så lyst til å lese både den ene og den andre boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg elsker lister, men eg er grusom til å oppretthalde dei.

   Eg har begynt å like klassikere, men så klart er det dager då det ikkje passer. Klassikere har jo blitt slik fordi dei er spesielt gode, så nokon må jo like dei. Men eg har heve frå meg fleire klassikere fordi dei passer ikkje meg, så ikkje vær redd for å prøve ut eit par:-)

   Slett
 3. Jeg merker at jeg blir mer og mer nysgjerrig på Tamara McKinley - tror jeg skal få lest Siste vals for Matilda en gang. Det er spennende leseplaner du har, og jeg ser frem til omtalene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Siste dans for Matilda er ei magisk bok, eg har lest den eit par gonger:-)

   Slett
 4. Jeg elsker lister og er en skikkelig listeguri, og min liste for sommerlesing er ikke helt ferdig enda... har nemlig store problemer med å velge hva jeg skal lese( luksusproblem )Tamara McKinley har jeg nettopp kjøpt 2 bøker av, de er jeg spent på. Ønsker den en fin sommerlesing:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Luksusproblem ja, eg og har litt problem med å velge, så lister er til for å brytes litt;-)

   Slett
 5. Det aller morsomste med å lage lister er når man skjønner at de ikke var bra nok og man må lage en til! Jeg må kanskje lage en sånn liste jeg også, med mindre den likner for mye på listen jeg laget over vårbøkene jeg ennå ikke har lest:-) Hvor blir dagene av? Jeg bare spør.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har eit mikroskopisk håp om at eg går tom for sommerferiebøker;-)

   Dagene forsvinner i eit surr av jobb, jobb, jobb og ettermiddager. Gleder meg til eg kan lese til langt på natt uten at eg halvdød av for lite søvn på jobb:-)

   Slett
 6. Flott innlegg om sommerlektyren du har planlagt (og ordentlig morsomt at vi hadde samme ideen i dag :). Tamara McKinley er en av mine store favoritter, så jeg tror nok jeg må sjekke om det er noen bøker jeg ikke har fått lest :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har lest dei 6 (?) første før, men det er 2 år siden. Gleder meg til å gå i gang med det prosjektet!

   Slett
 7. Tamara McKinley har jeg ikke lest noe av, men det virker som gode bøker så de skal jeg sjekke ut. Bleak House kan jeg godt tenke meg å lese, men har helt glemt å føre den opp på sommerbøker-listen.

  God sommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høyre at du vil sjekke ut McKinley-bøkene:-) Eg elsker Bleak House-serien frå BBC med Gillian Anderson, og håper boka svarer til forventningane:-)

   God sommer!

   Slett