Søk i denne bloggen

onsdag 20. juni 2012

Kindle'n 1 år!!!


Hurra for deg som fyller ditt år!

For eitt år sidan låg det ein pakke frå Amazon og venta på kjøkkenstolen. Min kjære Kindle, som eg hadde bestillt ei veke tidlegare, hadde ankommet.

I resten av 2011 leste eg 24 bøker på Kindle'n. Den vart godt brukt då eg og Ann Helen leste short-list-bøkene til Bookerprisen; eg har lest fleire engelske klassikere og bøker som ikkje var utgitt på norsk (som begge bøkene til Lucinda Riley, og fleire bøker av Karen Kingsbury), men den eg er mest stolt av å ha kommet gjennom på engelsk er Ken Folletts The Pillars of the Earth. Så deilig å ha Kindle'n då eg leste den! Av dei 24 bøkene er det Elizabeth Gaskells North and South eg er mest glad i. Ein engelsk klassiker som eg ikkje finner på norsk (skjerpings oversettere!), men som eg er forelska i. Det skuldas i stor grad BBCs filmatisering, men boka er minst like bra, om ikkje betre.

I 2012 har det så langt blitt labert med lesing til tider, og enda labrere på Kindle-fronten. Av 39 leste bøker (i skrivande øyeblikk) har det kun blitt 6 Kindle-bøker. Det skuldas ikkje interesse, men fordi papirbøkene har tatt litt av. Eg har fleire bøker og samples liggande på vent, så fleire Kindle-bøker skal det bli.

Sidan eg kjøpte min har det komt fleire på markedet. Marianne er ein kløpper til å blogge om Kindle-ting og teste ut nye utgåver av Kindle'n, og eg har forstått at min utgåve nå heiter Kindle Keyboard. Det fins og Kindle Fire (med farger og fleire muligheter for media), Kindle 5 og Kindle Touch. Eg har touchskjerm på iPhone'n og min nykjøpte iPad (som snart kjem i posten!), men eg er fornøgd med tastaturet på Kindle'n. Til syvende og sist er eg mest komfortabel med det.

Idag ser Kindle'n ut som på bileta: stickers pynter opp! Kindle'n skal sjølvsagt få bursdagspresang, og er på jakt etter nytt omslag til den.

Gratulera med dagen, kjære lesevenn!

XOXO

8 kommentarer:

 1. Så fin historie om deg og Kindelen!:) Ønsker den masse gratulerer med 1 års dagen!:)Bruker selv kindelen ikke så mye, går mest i papir her også. Men nå har samboeren rappet den, så den blir brukt:) Ha en flott dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kindle'n takker og bukker;-)

   Har ikkje bevisst gått inn for papir, det har bare blitt slik. Har fleire bøker på Kindle'n som er under lesing, så Kindle-omtaler kjem etterkvart.

   Slett
 2. Artig innlegg =) Jeg tror faktisk min er godt over to år, lurer på om det var i februar eller mars 2010 at den ble kjøpt. Tror ikke min heter noe lenger, den er vel utgått for lengst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, måtte jo markere det litt. Kake får den ikkje;-)

   Slett
 3. Gratulerer med dagen ;-) Jeg hadde ett-års dag 1.mai. Det har vært et herrrrlig år uten å bære seg skeiv på bøker :-) Tips til gave: cover fra Oberon Design! Nydelig og veldig holdbart. Skinnet blir bare flottere og flottere ved bruk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg bære meg fortsatt skeiv på bøker, men håpet er mindre enn før;-) Oberon Design cover høyres flott ut, må sjekke det:-)

   Slett
 4. Hipp hipp! Bursdagsgave var en strålende ide - gleder meg til å se den nye drakten! (Og gleder meg til Reyulf (som min kindle heter) fyller år, slik at jeg også kan unne meg et nytt omslag.

  Hos meg har det også dabbet litt av med lesebrettlesning - har stort sett bare lest papir i år. Skjerpings.

  SvarSlett