Søk i denne bloggen

tirsdag 19. februar 2013

Bok: "Til din vrede går over" (Rebecka Martinsson #4)

Forfatter: Åsa Larsson
Utgitt: 2008
Min utgåve: 2009
Oversetter: Kari Bolstad
Format: Lydbok, lest av Nina Woxholtt, 9t13min9sek
Forlag: Lydbokforlaget

Det er nesten 2 år sidan eg høyrte mi første Åsa Larsson-bok, og etter 3 stk, Solstorm (2003), Spilt blod (2004) og Svart sti (2006), var eg framleis ikkje sikker på om Åsa Larsson var noko for meg. Likevel er det noko med Rebecka Martinsson, og eg vil gjerne vite om det går greit med ho. I fjerde bok, Til din vrede går over, har Rebecka flytta til sitt barndoms paradis og bur nå i huset til farmor. Rebecka jobber som statsadvokat, og har kontakt med politiet i Kiruna, og Anna-Maria Mella.

Åsa Larsson skriver godt, og denne boka begynner med tenåringane Wilma og Simon som dykker etter eit gammalt flyvrak. Det er fleire personer som ikkje vil at det skal skje, og tenåringane kjem ikkje opp av sjøen i live. Er det nokon i den fredelege svenske bygda som er villig til å drepe for å bevare hemmeligheter? Både Rebecka Martinsson og Anna-Maria Mella får kjenne at det er ikkje alt som angår politiet, og uansett kor mektig du er i jobben din kan du bli skremt.

Frå nå av skal det meste av krim bli høyrt som lydbok. Det praktiske med lydbok er at det går ikkje an å hoppe over skumle sider o.l. Åsa Larsson skriver meir blodig og skummelt enn mange norske krimforfattere, og ho passer best i små doser. Likevel er eg klar for neste bok i serien, Et offer til Molok, som kom ut på norsk tidlegare i år. Uansett kor mykje Rebecka irriterer meg så må eg finne ut om ho til slutt ender opp med han som fekk siste setninga i lydboka, og innrømte for seg sjølv at han elsker Rebecka Martinsson. Eg er ein evig romantiker!

Nina Woxholtt gjer som alltid ein glimrande jobb som oppleser, og eg anbefaler at dykk høyrer Åsa Larsson på lydbok. Det er ulidelig spennande frå begynnelse til slutt!

XOXO

2 kommentarer:

  1. Dette er en forfatter jeg har tenkt å lese lenge- men det er så mange bøker der ute. Når du skriver at hun har blodige og ekle bøker, styrer jeg kanskje unna lell.... Men lydbok går forresten greiere synes jeg, etter å ha hørt det meste av Keplers Hypnotisøren.

    SvarSlett
  2. Det er til tider litt for skummelt! Kepler har eg prøvd, men funka dårlig:-)

    SvarSlett