Søk i denne bloggen

søndag 23. juni 2013

Big books tag

Det å velge ei bok ein skal lese kan vera ei utfordring. Eg har sikkert mellom 50 og 100 uleste bøker i bokhyllene, og burde strengt tatt ikkje gå på biblioteket resten av året. Mi mor lurer stadig vekk på om mine bokhyller eller biblioteket ikkje har tynne bøker, men faktum er at eg liker tjukke bøker på lik linje med serieromaner. Med tjukke bøker får ein meir tid til karakterene og eg føler meg ikkje tvunget til å lese den ut på meget kort tid. Dei bøkene som er så heldige å få vera med i denne utfordringa har blitt lest med ærbødighet og fryd, og eg er stolt over at dei står i har-lest-hylla.

Utfordringen er som følger:

Finn de fem tjukkaste bøkene i hylla som du har lest.

- Charles Dickens: David Copperfield (1098 sider)
- Charles Dickens: Bleak House (1071)
- Leo Tolstoj: Anna Karenina (940 sider)
- John Galsworthy: The Forsyte Saga (921 sider)
- Charles Dickens: Our Mutual Friend (884 sider)

Som ein sidekommentar så skulle eg gjerne hatt med Ken Follett, for då eg leste The Pillars of the Earth for næmare to år sidan syns eg den var evig lang. Den har dessverre bare 725 sider, og var for kort.

Finn dei to tjukkaste bøkene i skal-lese-haugen.

- Sigrid Undset: Kristin Lavransdatter (1124 sider)
- Herman Melville: Moby Dick (624 sider)

Dei leste bøkene er behørig omtalt. Nokon av desse du har lest, eller skal lese?

XOXO

8 kommentarer:

 1. Jeg har en halvveis plan om å fortsette med Anna Karenina i løpet av året, og tror det er lurt å lese den ferdig før jeg prøver meg på Krig og fred. Så den er min tjukkeste bok i skal lese-haugen. Kristin Lavransdatter er blant de tjukkeste jeg har lest, sammen med Tatt av vinden og Innhaug-folket til Elstad.

  I likhet med deg liker jeg egentlig tjukke bøker best, av de samme grunnene. Man blir bedre kjent med karakterene, og får være i historien mye lengre. Jeg føler at jeg ofte får mye mer igjen for å lese lange bøker, mens korte bøker er litt enten eller. Hvis de ikke fenger umiddelbart, er løpet kjørt. Ellers er Jonathan Littells De velvillige en murstein jeg har veldig lyst til å lese. Men den er så tjukk at jeg må manne meg opp en god stund før jeg begynner...

  God søndag til deg, Elida!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har Krig og fred i 3 bind, så eg håper det går litt lettare då. Tatt av vinden har eg og lest, men då i to bind, så den fekk ikkje vera med. Innhaug-folket tenkte eg ikkje på ein gong, men den kunne vore kandidat då min utgave er på 800+ sider.

   Ser at Littells bok er på 900+ sider, og det er litt i underkant av dei tjukkaste Dickens-bøkene mine;-)

   God søndag, Line!

   Slett
 2. Dette var en samling veldig tykke bøker.:)
  Har som deg, mellom 50-100 bøker ulest..hmrf..kanskje flere...??

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg trur det er ein sjukdom, men eg har ikkje funne ein kur. Heldigvis;-)

   Slett
 3. Samling med mange fine tykke bøker :)

  SvarSlett
 4. Imponerende tykelse på disse bøkene!:) Mye gode bøker du har lest:) Bleak House har jeg veldig lyst å lese, har bare ikke motet meg opp enda. Jeg har litt tykke bøker skrekk:) Men jeg er helt enig om at man blir bedre kjent med karakterene. Ønsker deg en flott dag!

  SvarSlett