Søk i denne bloggen

fredag 18. oktober 2013

Bok: "Når havet stilner" (William Wisting #3)

Forfatter: Jørn Lier Horst
Utgitt: 2006
Min utgåve: 2011
Format: Heftet, 290 sider
Forlag: Gyldendal
Mål/utfordringar: Off the shelf

William Wisting er tilbake i den tredje romanen, og sakene står i kø. Wisting rykker ut til ei apotektrapp der det ligger ein bevisstlaus mann. Han er skutt i magen, og det er tydeleg at mannen skal bli oppdaga. Då politiet seinare finn forkulla beinrester på ei branntomt, og eit lik blir skylt opp på stranda er det ikkje lett for William Wisting og teamet hans å finne samanhengar.

Saman med Beate reiser Wisting til Spania for å nøste opp tråder. Her finn dei bare fleire lause tråder, og det ser ikkje ut til at det fins samanhenger mellom fleire lik, og ein seilbåt med namnet S/Y Ellida. Wisting føler heile saken står i stampe, og kjem ingen veg, men etterkvart retter flokene seg ut, og Wisting står overfor ein sak av heilt nye dimensjonar.

Når havet stilner er spennande frå start til slutt, og i etterordet skriver Lier Horst at inspirasjonen til handlinga i boka kjem frå virkelighet som kjem stadig nærmare. Tredjeboka er meget solid skrevet, og det går kjapt unna. Ingen tid til ein pust i bakken her. Anbefales!

XOXO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar