Søk i denne bloggen

tirsdag 15. juli 2014

Bok: "Persuasion"

Foto: Goodreads
Forfatter: Jane Austen (1775-1817), Colm Tóibín (introduksjon)
Utgitt: 1817
Min utgåve: 2011
Format: Heftet, 252 sider
Forlag: Penguin CDE
Mål/utfordringar: Back to the Classics

Persuasion er min favoritt blant Jane Austens seks bøker. Det er mykje fordi Anne Elliot er eit meget sympatisk menneske som eg finner lett å like.

Ved byrjinga av Persuasion er 27 år gamle Anne Elliot travelt opptatt med å pakke ned huset til faren. Walter Elliot er glad i å bruke penger og har nå satt seg i gjeld. Einaste løysinga er å leige ut herskapshuset Kellynch Hall og leige eit mindre hus ein anna stad. Faren og Annes storesyster Elizabeth bestemmer seg for Bath noko Anne er sterkt imot. Kva ho ynskjer er likevel ikkje eit emne, og då flyttinga er eit faktum blir Anne sendt som ein postpakke til Uppercross for å hjelpe lillesystera Mary. På Uppercross får Anne ein varm velkomst av Marys svigerfamilie, men svogeren har gjort seg eit nytt bekjentskap i den stilige sjøkapteinen Frederick Wentworth. Åtte år er gått sidan Anne braut forlovelsen med Wentworth, men ingen av dei har gløymt den andre. I løpet av dei neste vekene tilbringer dei ein del tid saman utan at det er deira vilje, og til slutt blir det frykteleg romantisk.


Tenk om alle kunne finne sin stilige kaptein Wentworth! Anne Elliot er lett å like, familien hennar tar ho for gitt, men til slutt får Anne det som ho vil. My kind of story, og denne kjenner eg så godt at eg kan bla opp kor som helst i boka og eg veit akkurat kva som skjer. I januar skal boka leses i Lines lesesirkel, og eg anbefaler alle å bli med!

XOXO

11 kommentarer:

 1. Alltid morsomt å få børstet støv av gammel Jane Austen-lidenskap :) Jeg sier til stadighet til meg selv at jeg må få se å lese bøkene hennes på nytt, ikke minst lese de jeg ikke tidligere har lest, som Mansfield Park... Men prioriteringen på rekkefølgen spiller meg stadig et realt puss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mansfield Park er ingen høydare i min bok, då liker eg betre filmen med Jonny Lee Miller;-)

   Slett
  2. Grunn nok til å se filmen, det!

   Slett
 2. Persuation er nydelig, jeg tror faktisk den er min Austen-favoritt.

  SvarSlett
 3. Jeg holder nå på med den siste romanen i Jane Austen-prosjektet mitt og jeg må si at Persuasion blir bare bedre og bedre. Jeg synes det er en fantastisk historie. Og jeg er enig, av alle Austenheltinner så er Anne Elliott en veldig lett person å like.

  SvarSlett
 4. Denne boken gleder jeg meg til å lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikkje nøl, ta den med ei gong:-)

   Slett
  2. Det blir nok ikke før i januar med Lines lesesirkel, men det kan godt hende jeg leser en annen Austen-bok for jeg er blitt veldig begeistret for henne :)

   Slett