Søk i denne bloggen

søndag 12. juli 2015

24 in 48 Read-A-Thon (#1)

Fredag 10. juli:

Twitter er ofte nøkkelen til alt, og i dette tilfellet fant eg eit lesemaraton nå til helga, 11.-12. juli. 24 in 48 er eit lesemaraton der målet er å lese 24 timer på 48 timer, altså 2 dager. Sommarferien kunne ikkje ha byrja med meir passande aktivitet!

Her er den offisielle nettsida for maratonet, og i sosiale medier er hashtaggen #24in48. Offisielt starttidspunkt er 12:01 AM Eastern Zone (New York-tid), noko som betyr ifølge timezoneklokka at eg skal byrje kl 18 på ettermiddagen. Eg velger å byrje når det passer meg på lørdag og rekne 48 timer ut frå det tidspunktet.

I løpet av maratonet kjem det oppdateringer, og eg håper sjølvsagt å få lest eit par bøker. Dette kan fort bli kjekt!

Lørdag 11. juli:

God morgon! Sidan det er første dag av sommarferien nekta eg å ha på vekkerklokke, men 09:15 - PLING VÅKEN! Starta 09:30 med slutten av Charles Dickens Little Dorrit, og nå 10:15 er det over til Ishiguros The Buried Giant.

Kl. 13:20: Eg har lest ferdig The Buried Giant. Hadde ca 20% igjen då eg starta tidlegare i dag. Eg fortsatte på Nora Webster (hadde lest 60 sider tidlegare).

Kl. 17:05: Leste til side 128 i Nora Webster. La den vekk og byrja på Astrid Lindgrens Brevene dine legger jeg under madrassen. Etter halvannen time (18:30) hadde eg lest til side 177, og hadde ein liten pause med tilbereding av mat. Ca 19:30 var eg ferdig med boka, og då var det matpause.

Kl. 20:30: Fortsetjer med Nora Webster.

Kl. 23:30: Eg er halvvegs i Nora Webster, men nå trenger eg å sove. Eg har rekna ut at eg har lest 12 og ein halv time i dag.

Søndag 12. juli:

Kl. 10:15: God morgon! Med eit slikt godt utgangspunkt og hjernen meiner at søndag er kviledag så vart det ikkje veldig tidleg morgon. Nå er eg klar til meir lesing, eg må bare finne ei bok først. Nora Webster må kvile litt, men eg har flust med alternativ. Byrja å lese ei novellesamling av Margaret Atwood som eg har lånt på biblioteket, Moralsk forvirring.

Kl. 13:00: Pause for å lage middag til familien.

Kl. 14:50: Fortsetjer med Moralsk forvirring.

Kl. 17:40: Høgst nødvendig pause,

Kl. 20:00: Etter fotballkamp på TV og kveldsmat fortsatte eg med Moralsk forvirring.

Kl. 21:30: Ferdig med Moralsk forvirring. Eg ser at etter å ha gjort meg ferdig med fire bøker dei siste to dagene blir det ein del skrivearbeid neste veke.

Kl. 23:00: Eg har gjort meg ferdig med Nora Webster. Den var ikkje så god som eg ynskja at den skulle vere, og eg skumma ein del mot slutten.

Med dette så er maratonet over for min del. Eg har rundt rekna lest 21 og ein halv time dei siste to dagane, og det syns eg er ingenting anna enn imponerande!

Dette har eg lest:

* 10 min av Charles Dickens' Little Dorrit (slutten).
* 20 % av Kazuo Ishiguros The Buried Giant (slutten).
* 350 sider av Colm Tóibíns Nora Webster.
* 205 sider (heile boka) av Astrid Lindgren og Sara Schwardts Brevene dine legger jeg under madrassen.
* 259 sider (heile boka) av Margaret Atwoods Moralsk forvirring.

XOXO

14 kommentarer:

 1. Så spennende, og artig at du har tid til å hive deg med. Jeg skal for såvidt ikke noe i helgen, så jeg kommer nok til å føre statistikk selv, men spørs om jeg er med. Lykke til, gleder meg til oppfølgingen!

  SvarSlett
 2. Så gøy! Jeg lurer på om jeg skal ha mitt eget lille lesemaraton helgen om to uker, eller kanskje helgen etter at de har publisert årets Bookernominerte. Endelig begynt å få skikkelig engasjement for litteratur igjen, og konsentrasjonsevnen til å lese mye, så jeg gleder meg til masse lesetid fremover. Hva leser du nå som du er ferdig med Ishiguro?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er skikkeleg gira på moglege Booker-nominerte for tida, og henter inspirasjon frå eligible Booker-lista på Goodreads. Nå skal eg fortsetje med Colm Tóibín og hans "Nora Webster." Har lest eit par kapittel og det gjekk litt tregt, men håper det tar seg opp utover i boka.

   Slett
 3. Kjekt å se at du holder koken. Jeg holder på å "rydde litt" det betyr å lese ferdig et par bøker jeg har hatt på gang i sommer. Ferdig med Ketil Bjørnstads nyeste og har gått over til Hagen i Harington, håper på å få den ferdig i morgen, for jeg har en riktig godbit på vent :)
  Ha en fin lesedag i morgen, er spent på hvor mange timer/sider det blir i ditt marathon :)

  SvarSlett
 4. Dette ser veldig kjekt ut, du er så flink å kaste deg med slike ting! :-) Du er godt i gang ser jeg og det blir spennende og kjekt å følge med på hva det blir til slutt. Selv er jeg midt i oppussing av det siste av tre rom,ellers hadde jeg glatt vært med. Jeg titter innom igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for ros, Beathe! Spennande med oppussing, og det blir nok ikkje mykje lesing då, hvertfall ikkje på papir ;-)

   Slett
 5. Fire bøker ferdig på to dager er slett ikke verst altså! Ble nysgjerrig på den novellesamlingen til Atwood, så jeg ser frem til omtalene dine. Fikk lyst til å ha et lite lesemaraton selv så jeg får se hva det blir til i løpet av uken! Må gjøre ferdig oppussingen først. Ha en fin kveld, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Little Dorrit og The Buried Giant hadde eg begynt på frå før, men det utrolig deilig å kjenne at eg hadde tid til å gjere dei ferdig. Nora Webster har eg akkurat gjort meg ferdig med, men Lindgren og Atwood leste eg i går og i dag.

   Atwood sin novellesamling var veldig bra, og er det første eg har lest av henne. Omtale kjem! Lesemaraton kan anbefales.

   I like måte, Beathe!

   Slett
 6. For en herlig helg du har hatt, tror jeg skal unne meg noen sånne dager når resten av huset reiser på NorwayCup :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tine! Gjer det, og eg vil gjerne høyre korleis det gjekk :-)

   Slett
 7. Oi, din superhelt! Dette hørtes veldig gøy ut og resultatene dine er imponerende. Gleder meg til anmeldelsen av The Buried Giant og Nora Webster.

  SvarSlett