Søk i denne bloggen

onsdag 30. september 2015

Septemberstatistikk

September starta superfint med 2 dager i Oslo, der eg fekk med meg den nye engelskavdelinga til Eldorado (kjapt inn og kjapt ut!), bokbloggertreff og tvangslesekafé. Neste år må fleire koma for det er så kjekt og sosialt, og bokbloggere er ein herleg gjeng å vera i lag med. Kom, kom!

Bøkene eg var borti

Leselysten har vore på topp heile månaden, og eg sluker bøker for tida. Lått og løye som vanleg når eg ser på lista, men eg kjeder meg fort med kun ein sjanger. Bibliotekbøkene hoper seg opp, og innimellom innspurten til Booker-prisen (14 dager til vinneren kåres!) så les eg norsk 2015. Lunde og Dahle må få fleire lesere, eg oppfordrer bokbloggere over det ganske land!

* Sunjeev Sahota: The Year of the Runaways (eiga ebok) Booker-longlist
* Jane Austen: Pride and Prejudice (eiga papirbok)
* Antoine Compagnon: En sommer med Montaigne (lånt papirbok)
* Laila Lalami: The Moor's Account (kjøpt lydbok) Booker-longlist
* Irène Némirovsky: David Golder (eiga papirbok) OTS
* Yasunari Kawabata: Thousand Cranes (eiga ebok) 1001 bøker Større geografisk spredning
* Nora Roberts: Playing the Odds (The MacGregors #1) (eiga lydbok)
* David Duchovny: Hellig ku (lånt papirbok)
* Zadie Smith: The Embassy of Cambodia (lånt lydbok) Større geografisk spredning
* John Williams: Butcher's Crossing (lånt papirbok)
* Maja Lunde: Bienes historie (lånt papirbok)
* Gro Dahle: Amerika (lånt papirbok)

* Marlon James: A Brief History of Seven Killings (påbegynt) (kjøpt papirbok) Booker-shortlist
* Winston Graham: Ross Poldark (The Poldark Saga #1) (påbegynt) (kjøpt ebok)
* Flannery O'Connor: Wise Blood (lånt lydbok) (påbegynt) 1001 bøker

* Charles Dickens: Pictures from Italy (eiga papirbok) (lagt vekk)
* Anna Smaill: The Chimes (lagt vekk)
* Bill Clegg: Did You Ever Have a Family (lagt vekk)
* Charles Dickens: Nicholas Nickleby (lagt vekk til ein seinare anledning)

Ein shopoholikers bekjennelser

Eg har ikkje direkte som mål å ikkje kjøpe nye bøker til hyllene mine, men eg blir ikkje så lei meg når det ein sjeldan månad hender at ingen bøker er kjøpt. September har vore ein grei månad, og når eg til og med klarte å gå ut av Eldorado utan nye bøker så er eg ganske så fornøgd.

* Elena Ferrante: Historia om det nye namnet (Napoli #2) (Samlaget)
* Marlon James: A Brief History of Seven Killings (Oneworld)
* Ian McEwan: The Children's Act (Vintage)
* Jane Smiley: Some Luck (Picador)

Fått på bokbloggertreffet:

* Margaret Atwood: Den blinde morderen (Aschehoug)
* Wilkie Collins: The Moonstone (Penguin)
* Mark Haddon: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time (Vintage)
* Sophie Hannah: The Monogram Murders (Harper Collins)Status lesemål (opprinnelige lesemål)

2016 skal bli eitt år utan lesemål, men eit visst antal bøker må eg bestemme. 19. september nådde eg målet om 100 bøker og eg har ikkje bestemt meg for om eg skal oppgradera målet eller sjå kor mange eg klarer. Kva ville du gjort?

1. 105 av 100 totalt lest
2. 12 av X totalt lest
3. 9 av 25 frå 1001 bøker
4. 1 av 5 frå Booker-lista + 8 frå årets long/shortlist
5. 9 av X med større geografisk spredning

Håper alle har hatt ein fin september, og velkommen til oktober!

XOXO

10 kommentarer:

 1. Har lest to av dine, Austen og Wiliams, spent på hva du syntes om Butchers crossing... Dahle skal jeg lese pga omtalen din,der står jeg på vent inne på ebokbib, og Lunde skal jeg få med meg, boken ligger nå her. Jeg skal prøve meg på en engelsk bok til fra booker-listen nå i oktober tenkte jeg men vet ikke helt hvilken ennå. Klarte ikke holde tritt med dere i år men bevares jeg har lest to av årets bøker allerede og det er jeg fornøyd med.

  Det med å kjøpe bøker får veldig opp og ned, og sånn må det vel være. Andre ganger er jeg mer gira på nye bøker enn andre ganger igjen.

  Jeg skal følge ditt eksempel til neste år og har allerede kuttet ut årets lesemål når det gjelder antall bøker. Hadde planer om å lese 150, i dag leste jeg ut bok nr 100, skal holde hardt å klare 150 og det er helt greit. Jeg hadde ikke laget meg et nytt mål men sett på hver leste bok fremover som ren bonus.

  Flott bunke du hadde med deg fra Oslo :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg syns ikkje noko særleg om Butcher's Crossing. Liker godt westernfilmer, men dette vart for drøyt for meg, så eg tviler på om det kjem anmeldelse :-/

   Eg syns det er kjempebra at du har lest to, det skal litt til for å halde tritt, og Linn har vore heilt ekstrem i år. Eg trur du hadde likt The Year of the Runaways så det er eit tips :-)

   Eg er og meir gira til tider, men så kjøper eg lite nyutgitte bøker, det er helst gamle bøker som blir gitt ut på ny. Det er større sjanse for at dei blir lest ;-)

   Eg liker tanken din om at kvar bok er ein bonus. Eg skal ha eit mål om antall bøker neste år, men ingen x antall frå den lista osv. Det blir for masete og eg fylgjer det aldri opp. Det er kun dei fem nederste eg tok med meg frå Oslo, dei andre har eg kjøpt utanom.

   Slett
  2. Synd ikke Williams boken falt i smak, men sånn er det bare. Tusen takk for tipset om The Year of the Runaways, da bestiller jeg den!

   Med mye lister så kan det fort bli masete og vanskelig å følge opp, det merker jeg selv også. Det er jo greit å sette seg noen mål med lesingen og å ha noe å gå etter og strekke seg etter.
   Sjelden jeg også kjøper nyutgitte bøker og bøker til full pris, men samtidig vil jeg prøve å begrense antall leseeksemplarer jeg mottar også - ingen lett kombinasjon men samtidig har jeg mange uleste bøker i hyllene, de skal leses en gang de også.

   Slett
  3. Listene mine som eg fylgjer (1001 og Booker) ligger jo her og det er dei eg som regel les etter, men eg kjem ikkje til å ha noko mål om kor mange eg skal lese i løpet av eitt år. Det kan bli ei øverrasking på slutten av året!

   Så kjekt at du vil bestille boka - det gler meg!

   Slett
 2. Jøss som du leser.. Hvordan greier du å absorbere så mange på en måned? Har forøvrig ikke elst noen av dine, men har Bienes historie på vent, samt Ferrante to når jeg får den. jeg passerte også 100 leste bøker , i forrigårs. Ikke at det er om å gjøre å lese så mange bøker, mend et blir fort sånn når jeg har lyst å lese så mye.. Ha en flotters lesemåned Elida.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Anita! Det med absorbering har eg ikkje tenkt på, det blir bare slik ;-)

   Bienes historie var flott, gled deg til den. Ferrante ligger her og venter, men nå har eg fått heim eit lass med bibliotekbøker som må prioriteres.

   I like måte, Anita!

   Slett
 3. Skal si du har rukket over mye denne måneden, og gratulerer med å være i mål med antall bøker!! Ikke juster målet ditt, nyt at det er nådd, det er sikkert nok av mål som ikke nåes, så vi må glede oss over det vi greier. Lese kan du jo gjøre åkke som :)
  Har bare lest 3 av bøkene du nevner, og likte best Sommeren med Montaigne, selv om Bienes historie var veldig god den også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tine! Liker det du seier om måloppnåelse. Det er fullt av mål i livet som aldri blir nådd og dette skal nytes!

   Slett
 4. Jeg telte 19 bøker på deg i september - stemmer det? Utrolig bra! Jeg leste 4 i september, men nå denne siste uka har jeg lest 5,5! (To i slutten av september og 3,5 nå i begynnelsen av oktober). Lunde står klar I hylla :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. 12 ferdigleste, resten er påbegynt eller lagt vekk ;-) Men 12 er utruleg bra, det og!

   Liker statistikken din, og kast deg over Lunde :-)

   Slett