Søk i denne bloggen

tirsdag 10. november 2015

Tematysdag #3: Kor les du?

Dette er ei av dei vekene som eg skulle ynskje eg kunne hoppe over, eller i det minste å hoppe til ein bestemt dag. På torsdag reiser eg på studietur til Gdansk, så dette er sannsynligvis det siste blogginnlegget denne veka, og viss eg ikkje svarer på kommentarer før på søndag så veit dykk årsaken. Travel veke med full jobb, eg har vore på møte i kveld, og skal igjen i morgon kveld, også er det tut og køyr i Polen til søndag.

Over til temaet: Kor les du? Mi søster er av dei som må ha det roleg rundt seg, sitter eg i same rommet så må eg for all del halde tett elles så må ein av oss gå, og det blir som regel meg. Eg er av dei som kan lese nesten overalt, og elsker å sitta på kafé med ei bok og ein god kopp kaffi. Eg leser på senga, ved middagsbordet (når eg er åleine vel og merke), foran TV-en, med radioen i bakgrunnen, og til tider med ei heilt anna bok i CD-spilleren (den er det ikkje mange som får til). Dei siste kveldane har eg fortapt meg i Lucinda Rileys siste roman, og då merker eg ein funksjon i kroppen som eg IKKJE har fått: Når du leggjer deg ned med ei bok og skal lese LITT før du skal sove og der mange leser to-fem sider før dei er vekke i draumeland, leser eg gjerne tjue-tjuefem sider før eg kikker på klokka. Klokka har ofte blitt meir enn eg hadde tenkt, men hadde eg ikkje hatt ein jobb eller det var helg hadde eg glatt lest ein time og to lenger. Eg ynskjer meg den funksjonen som eg ikkje har.

Eg leser veldig ofte foran TV-en. Ein film eller ein serie kan rulla og gå, og eg fylgjer med på begge deler. Som regel når ein episode er slutt så vinner som regel boka for den er eg lengst inne i, og nokre gonger legg eg vekk boka. Men - og det er alltid eit men - eg kan ikkje lesa i bilen eller bussen. Eg har alltid hatt problem med at eg blir fort bilsjuk, og sommerferier i bil var noko av det verste eg visste. Eg kan omtrent ikkje lea på ein muskel når eg sitter i baksetet av ein bil eller i bussen. Etterkvart som eg vart vaksen har eg funne ut at det fins hjelp for slikt, og dei siste åra har eg nytt godt av bilsjuketabletter både ved lange bussturer og litt på tog. Tog går greiare enn bil/buss, men togturane blir uendeleg mykje kortare ved ein tablett innabords.

Har du ein spesiell plass du les, eller les du litt overalt?

XOXO

10 kommentarer:

 1. Jeg leser stort sett over alt; hjemme, på kafé, på tog og mens jeg venter. De eneste stedene jeg ikke kan lese er i bil og buss - jeg blir bilsjuk bare jeg ser ned. Ellers må jeg si at jeg liker disse temainnleggene dine!
  Kos deg på tur, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er som med meg - bil og buss er fyfy, med mindre eg har litt innabords ;-) Tusen takk for at du liker dei, det motiverer :-)

   Slett
 2. Jeg er veldig imponert over denne simultanlesinga di, selv klarer jeg ikke å holde tråden i en bok hvis tv'n så mye som står på i bakgrunn. Stort sett leser jeg ved frokostbordet, gjerne et par timer utover formiddagen. Og på senga (har den funksjonen du ønsker deg, den er plagsom..). Tog er dog den definitive favorittleseplassen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker, Stine! Eg har funnet ut at av transportmidler er fly det beste. Fløy frå Gdansk til Stavanger i går ettermiddag, og den flyturen var kort ;-)

   Slett
 3. "Jeg skal bare lese litt" og VIPS er klokka masse - kjent sak her i heimen! :-D

  Jeg er blant de som leser overalt, jeg kan sågar gå og lese. Litt frustrerende at det regner så mye her i distriktet. ;-) Jeg kan lese litt på buss eller i bil hvis jeg har tatt reisesjuketabletter, tog er sjeldent et problem. Hvor favorittstedet er vet jeg ikke. Jeg elsker å lese på kafé, det har du sikkert fått med deg, og her forleden dag satt jeg på en stein ved Frøylandsvatnet og leste - kjekt det også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har og gått og lest, men ikkje så mykje. Må teste ut det igjen :-) Eg leser og i buss og bil med tabletter innabords, men sjelden utan.

   Slett
 4. Jeg leser også stort sett over alt. Jeg liker veldig godt å lese på kafe med en kopp kaffe, men også på toget passer det godt med en bok. Jeg kan lese foran TV og gjør ofte det hvis mannen min ser på noe jeg ikke er interessert i. Jeg kan også lese i bilen. Om kvelden er jeg som deg. Leser til klokka sier at nå MÅ du sove :-) Jeg kan bli trett mens jeg leser, men ikke av å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Passer egentlig over alt med bok, en må bare finne roen :-)

   Slett
 5. Jeg leser nesten bare på toget, men også i en god stol i helgene. Jeg synes det er så godt å sitte på toget med en bok i hånda, plutselig er jeg fremme uten at jeg har kjedet meg.

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Plutseleg framme kjenner eg til. Fløy frå Gdansk til Stavanger i går ettermiddag og den flyturen var kort ;-)

   Slett