Søk i denne bloggen

søndag 28. februar 2016

Leserefleksjoner #3: Ubestemmelege februar

Frå Pinterest
Februar var: Kald og varm om kvarandre. Plutseleg var den vårleg, før eit digert plask inn i minusgradene gjorde den til vinter igjen. Den baud på morsom kollegafest, utlån av bøker til leseivrige kolleger, lange kvelder med Friends på Netflix (den serien går aldri av moten) og nye leseprosjekter.

I februar las eg: 14 bøker. Antallet er imponerande for ein kort februarmånad, men når halvparten av bøkene er Roald Dahl-lydbøker på toppen 5t så stiger bokantallet fort.

I februar kjøpte eg: 7 bøker, der ei er ei samling på 3 bøker, og ei er alle verka til ein forfatter. Likevel kunne eg ha kjøpt langt fleire, men eg er litt kresen på kva som får bu i bokhylla.

Februars store leseoppleving: Eg koser meg enormt med Roald Dahls historier, og Matilda er så langt min favoritt etter 7 bøker. Det er ein til tider meget sår roman om ei lita jente som bare vil bli elska, og måten ho oppnår det på er magisk.

Januars skuffande leseoppleving: Eg hadde store forventningar til boka bak bloggen Casa Kaos, men det vart ei oppramsing av alt ho har gjort og for mange korte kapitler (1-2 sider er ikkje eit kapittel, det er avsnitt i mitt hode). Bloggen er eit friskt pust i eit elles perfekt bloggland, men Føkk lykke var ingen innertier.

Februars mest minneverdige ord: Mitt første møte med Dorothy L. Sayers ord, og sitatet er som følger: En kraftig, kirkelig eim, satt sammen av lukten av gammelt treverk, lakk, tørr-råte, kneleputer, salmebøker, parafinlamper, blomster, stearinlys godt gjennombakt i varmen fra kakkelovnene, strømmet mot dem.

Februars lesesirkler/utfordringer: Første kategori i biografisirkelen var sport, og eg las ei heller keisam bok om fotballspelaren Steffen Iversen. 1001-boka er ikkje på langt nær ferdiglest, I BTTC har eg lest Dorothy L. Sayers Dødsklokkene.

På mars' leseliste står det: Bokhyllebok, eit innhogg i påbegynte The Moonstone og War and Peace, og om få dager kjem langlista til Man Booker International Prize. 10. mars er dagen, og eg er ikkje førebudd i det heile tatt.

Kva har du lest og opplevd i februar?

XOXO

6 kommentarer:

 1. Februar har vært treig for meg. Brukte store deler av måneden på 1001-boka; kjærlighet i koleraens tid. Så leste jeg "Alle utlendinger har lukka gardiner" og nå driver jeg på Tore Renberg sin "Vi ses i morgen". Kjenner det blir lange dager i praksis og mye jobb, så da blir det lite overskudd og tid til lesning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Førstnemnte har eg ikkje lest, men sistnemnte kjempa eg meg gjennom for eit par år sidan. Lykke til i praksis!

   Slett
 2. For en fin oppsummering, Elida! :-) 14 bøker er veldig bra og dobbelt så mye som jeg klarte denne måneden. Har fått med meg at bloggeren bak bloggen Casa Kaos har gitt ut bok men jeg har ikke tenkt å lese den. Likte bloggen hennes til å begynne med men så dabbet interessen av og nå er det lenge siden jeg har lest den. Når det gjelder mars boken i bokhyllelesingen er det mulig jeg må skrifte bok, men jeg trenger ikke tenke på det helt ennå. Ønsker deg en fin lesemåned i mars, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Beathe! Eg har lest den sporadisk, men lenge sidan nå. Eg har ikkje bestemt meg for mars-bok ennå, eg les The Moonstone akkurat nå, men syns ikkje den er påskekrimmete nok.

   Slett
  2. Jeg leter etter mars bok til Lines lesesirkel, og du som har lest en del 1001 bøker vet kanskje om noen bøker som er påskekrim-ish....?

   Slett
  3. Eg skal kikke nærmere på det, leiter etter ei meir påskekrimmete bok sjølv. Det første som slo meg var Agatha Christie, men den har eg lest og du ville ikkje ha den på lydbok.

   Slett