Søk i denne bloggen

lørdag 30. april 2016

Leserefleksjoner #5: Kalde april

Kjelde: Pinterest
April var: Føler eg gjentar meg sjølv med omtrent same overskrift som januar, men kor blir våren av? Den er her i form av vårlege blomster i beda, trea spretter ut sakte, men sikkert, og ungane springer rundt i vårdress og joggesko. Tidlegare i veka var det -2 grader då eg sykla på jobb, iskald vind heile dagen og enkelte dagar roter veret rundt med både sol, regn, hagl, vind og snø. Eg blir sprø! Elles har eg hatt lange kvelder med serier på DVD, ein laurdag med korte Roald Dahl-bøker og ein kjempekjekk feiring av barnehagen min sin 40-årsdag.

I april las eg: 12 bøker. Blant anna fleire korte Roald Dahl-bøker som det kjem anmeldelse av utover mai også. Eg har svært få barnebøker igjen av Dahl, men for eit kjekt prosjekt.

I april kjøpte eg: 1 bok. Og korleis det har skjedd er uvisst, men det er ingenting eg har hatt lyst på utenom den eine boka.

Aprils store leseoppleving: Den angolske forfatteren José Eduardo Agualusa var eit nytt bekjentskap for meg og Bookerlistene. A General Theory of Oblivion er opphavleg ein sann historie, og burde leses av alle.

Aprils store skuffelse: Eg må ha vore veldig god til å velge bøker denne månaden, for det er ingenting som slår meg som ein skuffelse.

Aprils mest minneverdige ord: "I solemnly swear I am up to no good." Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (min favoritt i serien).

Aprils lesesirkler/utfordringer: Eg har høyrt andre del om Kristin Lavransdatter som eg høyrer i forbindelse med Heddas bokhyllelesing, elles lite. Klassikerutfordringa går det trått med, men mitt eige prosjekt om Roald Dahl går strykende.

På mais leseliste står det: Meir Roald Dahl, og elles det som faller meg inn.

Kva har du lest og opplevd i april?

XOXO

9 kommentarer:

 1. Fin oppsummering av April det - mye lesing ser jeg. Har bare lest noen krim-bøker jeg. Har konsentrert meg om foto og billedredigering denne måneden - og jobbet litt med Cuba-reisen i ettertid - blant annet studert nærmere reise-guider.

  SvarSlett
  Svar
  1. Høyres kjekt ut det du og gjer, Randi :-)

   Slett
 2. Herlig! .... I am up to no good! Lurte litt på å kjøpe "A General Theory of Oblivion" også, den er høyt på ønske-handle-listen! Liker Roald Dahl - prosjektet ditt og er innom og titter selv om jeg ikke alltid legger igjen spor etter meg. Jeg ligger etter med omtaler og blant annet 2 bokhyllelesing - omtaler, her må det skjerpings til.

  Om det har blitt lite klassikere denne måneden så har du plutselig lest en hel haug neste måned eller noe, det går vel litt i bølgedaler og det må være greit tenker jeg.

  Når det gjelder været så har vi hatt et fint vårvær denne uken, men i dag var det litt småsurt igjen, det blir vel bedre nå fremover får en tro.

  Begynner jo mai med Booker-boken og så er det bokhyllelesingsbok og Lines lesesirkel og der må jeg lete frem en nåværende amerikansk forfatter, og det skal nå ikke by på så stor utfordring.

  Ha en fin lesing i mai, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. "Nålevende" ;-)

   Slett
  2. Eg er absolutt ikkje bekymra for klassikerantallet, men å bestemme i januar kva eg skal lese blir rart for meg i april ;-) Men plutseleg i november har eg utan å vere klar over det lest noko til alle kategoriane.

   Lines lesesirkel kan by på utfordringar. Eg har mykje bøker, men av ein merkeleg årsak er alle "amerikanerne" eg trur eg har anten døde, canadiere eller briter. Men eg veit at Siri Hustvedts 1001-bok står i hylla så det er ein mulighet. Eg held ennå på med middelalderverket, men eg tar neste kategori innimellom tenkjer eg :-)

   God lesing i mai, Beathe!

   Slett
 3. Gratulerer med arbeiderdagen i dag, og gratulerer med barnehagens 40 års dag. Jeg har jobbet i barnehage hvor vi feiret 25 års dag, og jeg syntes den "hagen" var gammel :) Ser ut som du har hatt en fin april måned (bortsett fra været da) Jeg digger prosjektet du satte i gang, og har nok mange flere Roald Dahl titler å ta fatt på, før jeg er "ferdig". Ønsker deg en vakker lesemåned i mai!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Arbeiderdagen blir feira med kake i anledning farfars bursdag *winwin*

   Takk, Tine, kjekt å høyre at det ein gjer har innverknad på andre.

   Fin lesemånad til deg og, Tine!

   Slett
 4. Godt å vite at man har lest gode bøker. Selv har jeg lest seks bøker og fornøyd med alle.:) Ha en fin lesemai.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ei god kjensle å erkjenne at ein har valgt godt :-)

   Slett