Søk i denne bloggen

torsdag 14. april 2016

The Man Booker International Prize 2016 - Shortlist

Kjelde: MBP sin facebookside
Plutseleg var dagen her, eller rettare sagt då eg stod opp litt over seks i dag og sjekka Twitter så var kortlista ute. Gleda var stor då eg har klart å treffe så riktig med mine langlistebøker at eg har lest halvparten av kortlista!

Kortlista består av seks titler, spenner seg over tre kontinenter og seks land. Frå 155 titler til 13 har blitt til seks og lista ser slik ut:

Forfatter (nasjonalitet) Oversetter Tittel (forlag)
 • Jose Eduardo Agualusa (Angola) Daniel Hahn. A General Theory of Oblivion (Harvill Secker)
 • Elena Ferrante (Italia) Ann Goldstein. The Story of the Lost Child (Europa Editions)
 • Han Kang (Sør-Korea) Deborah Smith. The Vegetarian (Portobello Books)
 • Yan Lianke (Kina) Carlos Rojas. The Four Books (Chatto & Windus)
 • Orhan Pamuk (Tyrkia) Ekin Oklap. A Strangeness in My Mind (Faber & Faber)
 • Robert Seethaler (Østerrike) Charlotte Collins. A Whole Life (Picador)

Eg har lest bøkene frå Angola (link til min anmeldelse), Sør-Korea (link til min anmeldelse) og Østerrike (link til min anmeldelse), og satser på å lese dei andre før vinnaren blir annonsert 16. mai.

Har du lest, eller tenker du å lese nokre av disse?

XOXO

4 kommentarer:

 1. Fint innlegg om kortlisten!Jeg har lest (nesten) 2 fra listen, dog usikker på om jeg rekker å lese 4 av disse innen 1 mnd,jeg ser det litt an. Jeg har i hvert fall lyst til å lese " A General Theory of Oblivion" innen 16.mai.

  Lianke boken kommer på norsk til vinteren igjen så jeg på instagram. Fikk Ladivine-boken inn dørene i dag, men tror jeg legger den litt på vent siden den ikke gikk videre.

  Gleder meg til å følge med på hva du syntes om de ulike bøkene som du har igjen av listen, du har vært flink å plukke ut må jeg si :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg trur eg fekk det med meg om Lianke-boka, og det er kjempebra! Eg skal nå begynne på "The Four Books" også tar eg dei to andre etterpå.

   Det er sjelden eg treffer så godt som eg har gjort nå, tusen takk for at du vil følge med :-)

   Slett
 2. Skjønner at det ikke blir så mye tid til Roald Dahl når kortlisten er lagt ut. Selv skal jeg lese Ferrantes bok 4 og The vegetarian, men ellers har jeg full roen på disse Booker prisene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kvar sine prosjekt, men eg liker at du vil lese "The Vegetarian." Roald Dahl kjem nok, akkurat nå går det i Kristin Lavransdatter på lydbok og det tar nesten knekken på meg ;-)

   Slett