Søk i denne bloggen

tirsdag 31. mai 2016

Leserefleksjoner #6: Sommerlege mai

Og dette hadde eg gjort viss eg ikkje hadde
kjøpt ny telefon. Hello iPhone 6 :-)
Mai var: Månaden har vore fylt av fridager, ein tur på kino, og herlege dager på jobb i sommarvarmen. Måtte det vare! Innimellom soldagene har eg sett fleire sesonger av serien Hawaii Five-0. Fun fun! Gårsdagen regna nærmast vekk, men etter fleire dager med sol var ungane ganske så ekstatiske over alle sølepyttane. Mai har omtrent flydd avgårde, og viss det fortsetter i dette tempoet er det jul før eg rekker å snu meg.

I mai las eg: 11 bøker! Ei god blanding av kindle, papir og lyd gjer at bokhaugen vekser raskt.

I mai kjøpte eg: Kun ei bok, og den måtte eg ha. Eg er veldig glad i Lisa Aisatos illustrasjoner, og når ho lager bok med søstra Haddy Njie blir det eit obligatorisk kjøp.

Mais store leseoppleving: Vanskeleg å velge fordi månaden har vore litt ...eh... lesemessig, men Tamara McKinley skuffer sjelden, og enkel romantikk trenger alle innimellom.

Mais store skuffelse: Bill Cleggs Bookerlonglistbok Vi som hadde en familie var absolutt ikkje som eg trudde, og blir derfor skuffelsen denne månaden.

Mais mest minneverdige ord: Sjølv om Vi som hadde en familie ikkje var som eg hadde tenkt var det fleire bra sitat:
Det forekom meg den kvelden og senere at vi ikke lenger bor i en småby, i hvert fall ikke en ordentlig en. Vi bor i et fasjonabelt museum, et som bare er åpent i helgene, og vi er vaktmestrene.
Mais lesesirkler/utfordringer: Eg har lest siste bind av Kristin Lavransdatter, og ei diktsamling i bokhyllelesinga. I Lines lesesirkel har eg lest Siri Hustvedt som eg skriver om i løpet av veka.

På junis leseliste står det: Eg er omtrent i mål med Roald Dahls barnebøker, og vurderer ein pause før novellesamlingane. I juni er eg inne på tanken om å lese mest mogleg frå eigne bokhyller då eg har fleire bøker som eg kan tenke meg å lese. Wish me luck!

Kva har du lest og opplevd i mai?

XOXO

6 kommentarer:

 1. Høres ut som en fin lesemåned, og enig med deg at det var mange fine sitater i "Vi som ikke hadde en familie". Når det gjelder lesesirkel/bokhyllelesing så sliter jeg veldig med å rekke å skrive om bøkene i tide og ligger laaaangt etter, men jeg får ta meg selv i nakken nå i juni. Har jo lest Helle Helle boken for neste runde i bokhyllelesingen og det er da noe, må ta med alt som er positivt :-)

  Aisatos bok kunne jeg også ha tenkt meg, mulig jeg må snope meg den i neste måned.

  Ha en fin lesemåned i juni og lykke til med leseprosjektene dine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt positivt er bra :-) Aisatos bok er eit must - eg unnskyldte meg med at eg sparte masse penger på å droppe bedøvelse hjå tannlegen ;-)

   God lesemånad, Beathe!

   Slett
 2. Liker disse oppsummeringene dine ^^ Håper juni blir en bra lesemåned også!

  SvarSlett
 3. Enig i at mai gikk så altfor fort, men den inneholdt likevel mye. Har lest 7 bøker i mai, som er godt over gjennomsnittet for meg. To av dem var riktignok godt påbegynt, to var bildebøker og en var veldig kort, men hvem bryr seg om det;-) Jeg har også kjøpt og lest Aisato og Njie sin, og Lisa Aisato sine bøker er også et obligatorisk kjøp for meg. Jeg kjøpte den før de hadde rukket å legge den frem i butikken:-) Den var veldig veldig fin.

  Håper du får en fin juni også. Jeg skal lese maiboken i 1001-lesesirkelen, Kjærlighetens historie, og Havboka hadde jeg tenkt. Siden jeg leste Poe sin The Pit and the Pendulum i går er juni-boken allerede fortært:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. 7 bøker er 7 bøker, Silje! Eg har vore inne i min bokhandel så mange gonger og spurt etter Aisato-boka at innehaveren fant den til meg med det same ho såg meg ;-)

   Slett