Søk i denne bloggen

søndag 1. januar 2017

Leserefleksjonar #13: Ventande desember + mål for 2017

Desember var: Veldig fri for snø, og det er merkeleg kor mykje den manglande snøen har hatt innvirkning på julestemninga. Det er ikkje det same å lage julegaver, julepynt og synge julesanger i 7 plussgrader.

I desember las eg: Alt for mykje, og ein del bare for kryss på 150-bøker-i-2016-lista. Eg kom i mål med eit nødskrik i går kveld - perfekt nyttårsaften med Royal Variety på skjermen og bok i sofaen. Det er ikkje alltid papirboka frister mest, og då går Storytel varmt.

I desember kjøpte eg: Ingenting som eg husker, men eg fekk bøker i bokboksen frå Solum Bokvennen og ei bok til jul: Erling Lorentzen - Vilje og motstand.

Månadens store leseoppleving: Narnia er alltid bra, og nå er eg klar for dei siste bøkene som eg faktisk ikkje har lest tidlegare (Sølvstolen og Den siste striden). Likevel må eg trekke fram Astrid Lindgrens juleforteljingar. Eg har lest ei bok i papirform, og høyrt ei anna via Storytel. Meget bra, og bidrog til litt meir julestemning.

Månadens lesesirkler/utfordringar: Ingenting å krysse av her, eg har kun sett framover og gler meg til å kaste meg over den fristande bokhaugen til Back to the Classics Challenge.

Kva har du lest og opplevd i desember?

GODT NYTTÅR!

I 2017 skal eg lese Astrid Lindgren (les gjerne mitt tidlegare innlegg om dette valet), Back to the Classics er nemnt, og elles det som faller meg inn. 1001 bøker er opplagt, og Bookerprisen er sentral (til våren og til sommaren/hausten). Det einaste eg har eit eksakt tal på er Goodreads Reading Challenge og i år som i fjor står talet på 150 bøker.

XOXO

19 kommentarer:

 1. Hvilken bok skal du begynne med i back to the classics challenge?

  Jeg vil også lese Astrid Lindgren, spesielt Emil, Mio min Mio og Brødrene Løvehjerte. Må høre med mamma om hun fremdeles har bøkene jeg hadde da jeg var liten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det står mellom Kim, Bølgene eller Lady Chatterley's Lover. Du då?

   Emil er finfin, dei to andre las eg ikkje før i vaksen alder så har eg ingen barndomsminner med dei.

   Slett
  2. Jeg har allerede begynt med Tess of the D'Urbervilles.

   Mio min Mio var min favorittbok da jeg var liten. Jeg er ganske nervøs for å lese den på nytt i tilfelle den ikke lever opp til forventningene.

   Slett
  3. Det forstår eg! Første gong eg las Den hemmelige hagen som vaksen var eg veldig nervøs for den las mor for meg før eg sovna då eg var i 8-årsalderen.

   Eg har lest The Mayor of Casterbridge og Under the Greenwood Tree av Hardy, og dei er gode.

   Slett
  4. Jeg har hatt planer om å lese Hardy i sikkert over ti år, men det har aldri skjedd. Eier både Tess, The Mayor of Casterbridge og Jude the Obscure, så det er virkelig på tide. Håper jeg liker Tess like godt som du har likt de andre. Så langt liker jeg den, men ligger foreløpig ikke an til å bli en favoritt.

   Den hemmelige hagen er nydelig. Har lest flere av henne i voksen alder og de er fremdeles like gode!

   Slett
  5. Alt kan ikkje bli favoritt, nokon må vera nummer 2 og ;-)

   Eg begynte forresten på Edwin Drood, det frista slik med Dickens :-)

   Slett
  6. Jeg klarer kun å tenke på hagen på nynorsk. Den Hemmelege. Og det er absolutt en av fortidsfavorittene, og en av de bøkene jeg har gjenlest mest, barndom/ungdom, bør kanskje ta en runde som voksen også. Den kan umulig ha tapt seg.

   Slett
  7. Den hemmelige hagen har eg lest nokre gonger som vaksen, Ingalill, og den har absolutt ikkje tapt seg :-)

   Slett
 2. Godt nyttår Elida! Det ser ut som du har hatt en fin desember, tiltross for manglende snø og travel innspurt mot 150 (!) bøker på 2016-listen. Gratulerer, det er litt av en haug bøker du har vært gjennom. Kanskje dette skal bli året hvor jeg finner ut av Storytell, det er bra at du minner meg på at det finnes :)
  Ønsker deg et kjempefint 2017, håper året byr på overraskelser av det positive slaget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tine! Storytel overrasker meg stadig når eg har tid til å finne det eg leiter etter. Eg har høyrt Agatha Christies Marple på engelsk i haust, og det har vore supert. Nå er det Poirot som surrer og går innimellom mykje anna.

   Slett
 3. Godt nytt år! Eg trur ikkje eg skal vere med på denne classics-challengen, men lese det eg greier. Eg har eit mål om 65 bøker, det blir ti færre enn i fjor, men eg ser for meg at tjukke og tunge klassikarar kan ta si tid så det er vel best å vere realistisk. Eg tenkjer å byrje med "Lolita", men må pløyge gjennom nokre 2016-utgivingar mtp Bokbloggerprisen først.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjer det som passer deg - ser fram til å følge med på klassikerne dine. Viss du kjem innom Anna Karenina (Leo Tolstoy) så er ikkje den fullt så tung som alle vil ha det til. Det same gjelder tyske Buddenbrooks (Thomas Mann).

   Slett
 4. Godt Nyttår Elida! Jeg sitter her og grubler på målene mine for neste år. Classics er alltid gode å ha på lista. Føler jeg dekker dem opp i 1001-listelesinga mi. Og så er det alle de "gamle" bøkene i bokhylla. De fra 2016-2012 som har fått lov å overvintre altfor lenge. Bokhyllebøker må prioriteres (også).
  Og så et spm - hvor er det jeg finner kildekoden til GoodReads Challenge 2017? Jeg finner ikke fram på GR engang lenger. HJELP...!! (Alt kan kun bli bedre.......)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kildekode: Trykk på profilbilete øverst til høgre - account settings - widgets - scroll nedover så finner du den.

   Godt nyttår, Marianne! Ser fram til å lese kva du finner utav :-)

   Slett
 5. Godt nytt år til deg også Elida! Jeg skal lese mer av Vigdis Hjorth, og fikk ei bok til jul. Men nå leser jeg Blodskraft og så skal jeg til med å fordype meg i Hjorths forfatterskap :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vigdis Hjorth har eg aldri lest, så eg ser fram til dine anmeldelser :-)

   Slett
  2. Men kjære deg - du må lese Atwood! 2017-mål? ;-)

   Slett
 6. Godt nytt år, Elida! Gleder meg til å følge deg videre i 2017 :)

  SvarSlett