Søk i denne bloggen

mandag 1. oktober 2018

Leserefleksjonar #37 | September i bøker

September var: Nettopp her, og plutseleg borte! Det er ein klisjé kvar gong, men månadane fyker avgårde. Viss eg trekker pusten ein gong til så er det sikkert jul :-O Det var ein blogger som skreiv tidlegare i dag at det er 12 måndager til jul, og det friker meg litt ut.

Eit meget vellykka bokbloggtreff er og over for denne gong, og neste år er treffet i Stavanger ein gong til. Kapittel 2019 har nettopp avslørt datoer for neste år, og då vil treffet mest sannsynlig bli 21. eller 22. september 2019. Underteikna skal vera quizmaster neste år, og eg kjenner allerede at min indre diktator kjem fram ;-)

I september las eg: Eg har slitt veldig med lesesperre, og det fører til lite innlegg på bloggen. Eg kan ikkje bare hoste opp eit par bokanmeldelser utan å ha lest boka. Det eg derimot har lest utanom dei få bøkene nerføre er 20 serieromaner (som eg har lest minst 4 gonger før) og Harry Potter med Stephen Frys stemme (og dei har eg i alle fall lest 6 gonger før).
 • Susanne Skogstad: Svartstilla
 • Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu (ill.): Purriot og den usynlige mannen (Purriot #1)
 • Ola Mathismoen og Jenny Jordahl (ill.): Grønne greier - Om natur og miljø og sånt
 • Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu (ill.): Purriot og den forsvunne bronsehesten (Purriot #2)
 • Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu (ill.): Purriot og skimysteriet (Purriot #3)
 • Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu (ill.): Purriot og TV-kokken (Purriot #4)
 • Gunhild A. Stordalen og Jonas Forsang: Det store bildet
NY KATEGORI - I september fullførte eg ikkje: Det er til tider ein del bøker som hamner på Goodreads to be read-liste, også låner eg dei, men dei kjem ikkje til bloggen fordi eg leser ikkje ferdig. Eg gidder ikkje bruke tid på bøker eg ikkje liker, til det har eg ikkje tid. I september fullførte eg ikkje Simon Strangers Leksikon om lys og mørke. Ein av årsakene er at det står roman utenpå, og det har eg problem med. Mykje av det er Strangers eigen svigerfamilies historie, noko er Henry Rinnan, men ein del er fiksjon, og eg har store problem med å godta at alt skal vera fiksjon i boka. Eg får lyst til å google halvparten, og då bruker eg meir tid på det enn på å faktisk lese boka.

I oktober skal eg: Finne fram votter og pannebånd, og tjukkere uteklede. Håper på fina veret siste helga i oktober for då reiser eg og mor til Oslo, og skal sjå The Phantom of the Opera. Eg såg den på eit teater i London for seksten år sidan, og har vore forelska i den musikalen sidan då. Gler meg som ein liten unge!

Kva har du lest og opplevd i september?

XOXO

9 kommentarer:

 1. Lest er lest selv om du har lest dem før,men jeg skjønner at det er kjedelig å bli rammet av lesesperre. Selv sliter jeg med motivasjonen til å blogge, eller i vår var jeg bare lei blogging,nå sliter jeg med å skrive blogginnlegg men når jeg har klart å skrive noe så klarer jeg ikke å publisere innlegget og der er jeg nå.
  Kan tenke meg at bokbloggettreffet var et stort høydepunkt og jeg ser frem til å være med neste år-med forbehold om at jeg har kommet i gang med bloggen igjen til da.
  Det virker som du har det samme forholdet til Stranger sin bok som jeg hadde til Tung tids tale,eller mine innvendinger kom snikende etter endt lesing. Jeg håper du får til å lese den ferdig, men når det er sagt så kan ikke alt falle i smak.

  Høres veldig kjekt ut med tur til Oslo med mor, har aldri sett det stykket selv men det er sikkert veldig bra 🙂 Ha en fin Oktober Elida🙂

  SvarSlett
  Svar
  1. Tiden går skremmende fort så ikke det minste rart at man reagerer på det. Satt akkurat og skrev liste over kalenderting til barna. Hadde lyst til å lage en giveaway på bloggen hvor jeg loddet ut en kalender med div bokting, men det må kanskje vente til en annen gang 😉

   Slett
  2. Eg kjem ikkje til å låne Stranger si bok om igjen, den blir garantert nominert i januar uten min stemme for over halvparten av dei som har lest den roser den opp i skyene.

   Me gler oss, og eg bestilte tog og fly forrige veke. I utgangspunktet skulle me ta tog begge veger, men då togbilletene var ekstremt dyre søndag formiddag bestilte eg flybilletter med mine bonuspoeng. Det har forsåvidt resultert i at mor syns det var litt for gale at eg skulle bruke mine bonuspoeng på henna så då fekk eg ny lyng til inngangspartiet i går :-)

   Slett
 2. Det er godt Rørvik og Aalbu holder deg gående når lesesperren slår til! Tenkte på Beathe og hennes innvendinger mot TTT, når du forklarte ditt Stranger-problem. Selv er jeg av dem som skrøt hemningsløst, og jeg ser heller boken som en historie bygget på research som "tilfeldigvis" dreier seg om en familie"hemmelighet". Vi har alle våre greier, så du skal få beholde din :) Lykke til med ny lesemåned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Rørvik og Aalbu sine bøker fant eg tilfeldigvis på jobb, og måtte bare lese alle. Venter nå på årets bok frå duoen! Eg klarer ikkje bøker som delvis er bygga på virkelighet for så å bli fiksjon. Hadde litt av samme problemet med eit par Lucinda Riley-bøker også der eg visste for mykje av det som eigentleg har skjedd :-)

   Slett
 3. TOLV MANDAGER TIL JUL ???? Der fikk du meg nesten av pinnen! Jeg vet vi diskuterte dette her om dagen, men jøss da!
  Jeg har også hatt lese- og skrivesperre, men nå kjenner jeg jammen det lysner i takt med at dagene blir kortere, kveldene mørkere og levende lys og fyr på peisen blir dagligdags. Igrunnen ganske deilig! Godt å ha bøker som holder deg igang! Går du i lås kan du jo begynne å gnure litt på quiz-master rollen, innhold og hva du skal utfordre gjengen med til neste års bokbloggertreff. Du har dessverre god tid, så jeg er redd det kommer til å bli litt av en utfordring for alle oss andre. (kanduikkeværemedpålagetmitt?) ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når det gjelder quizmaster-rollen så satt eg og Ann Helen på Ostehuset til lunsj og fant opp kategorier, så det kan bli festlig ;-)

   Det lysner litt, men samstundes så leser eg lite om gongen og det irriterer.

   Slett
 4. Jeg skal se The Phantom lørdag 27 oktober, formiddagsformiddagsforestillinga:) gleder meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Då skal me samme dag. Eg og mor skal sjå det om kvelden, 1930 trur eg det begynner.

   Slett