Søk i denne bloggen

søndag 1. desember 2019

Lesesirkel 1001 bøker | Bok utgitt mellom 1901 og listas ende


Det er 1. desember, og tid for årets tolvte kategori i lesesirkelen. Kategorien i desember er Bok utgitt mellom 1901 og listas ende, og det er heile kriteriet. Kvinne, mann, eller lengde på boka speler ingen rolle så lenge den er utgitt mellom 1901 og 2017.

Som fleire har fått med seg er eg snar til å sjekke om boka er på lista, og eit par gonger har det vore til dykkar hjelp. Eg oppdaterer lesesirkelfanen etterkvart og ser det er liv i taggen #elidas1001lesesirkel på Instagram.

Eg har lånt Edward St. Aubyn og satser på at 1001-boka Mother's Milk og muligens sisteboka At Last blir lest i løpet av desember. Alle er hjarteleg velkomne til å vera med og lese. Husk at det vanker premie i slutten av året! Om du ikkje har funne ei passande bok ennå så håper eg du gjer det, og blir med oss og leser. Setter pris på eit vink når boka er ferdiglest så noterer eg deg ned. God lesnad!

I løpet av desember kjem eg gå til gjennom lista ein gong til for å sjå kven som har lest flest kategorier. Dei med X bak veit eg ikkje om har lest ferdig, og eg kjem til å sende ein melding via instagram etterkvart for å sjekke lesingen din, og kor mange kategorier du har fullført. Eg ønsker at alle sender inn sine siste sider innen nyttårsaften kl. 15. Vinner blir trukket 1. januar!

XOXO

24 kommentarer:

 1. Spenningen stiger, kjenner jeg er fornøyd med å ha lest 1001 bok hver måned :)

  SvarSlett
 2. Blir nok ingen premie på meg men jeg skal som du vet prøve å få lest flere 1001bøker denne måneden for å ta igjen noe av det tapte og klarer jeg målet på 4 så er det som en premie i seg selv :-) Kommer tilbake når jeg har funnet ut hvilken bok jeg skal lese.

  SvarSlett
 3. Kikket på lista- og ser at det står kryss på et par opprinnelige bøker jeg satt opp, mens jeg valgte andre bøker istedet. Regner med at du har kontroll på det, selv om lista ikke er oppdatert? Du har i alle fall fått beskjed..
  Prøver å lese Den blinde mordersken i desember, men hvem vet om jeg ombestemmer meg.;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Då beklager eg at det er ting eg ikkje har fått med meg. Vil du skrive her hvilke du har endra? Eg var og inne på bloggen din, men fant ikkje ut meir om endringar der heller...

   Den blinde morderen er god, ein av dei få Atwood-romanene eg har lest :-)

   Slett
  2. Hei, det er sikkert jeg som må beklage. Har sjekket det som kan sjekkes og jeg går nok i surr. Har endret et par, men de stemmer på lista slik den er.. Har en annen lesesirkel jeg har lest en del og bytta litt om , så har nok blandet som sagt. Men da gir det meg et ekstra spark til å greie desemberboka. Den blinde morderen har jeg lyst til å lese..:)

   Slett
  3. Okei, for eg har holdt meg ganske godt oppdatert utover året føler eg, og har fulgt godt med på ulike sosiale medier og blogg.

   Så flott at du har lyst til å lese Den blinde morderen :-)

   Slett
  4. Jepp! Har vært litt mye i det siste, sjø.. Har tatt frem Den blinde morderen. Har to eks, hvis noen vil ha ett..

   Slett
  5. Det har vore mykje dei siste dagene her og, så nå håper eg det har landa litt :-)

   Slett
  6. Nå har jeg lest ferdig den blinde morderen. Spesiell bok, min oppmerksomhet varierte, men som helhet synes jeg det er en god bok, og en roman hvor man får noe å tygge på. Omtale kommer...

   Slett
  7. Her er omtale skrevet: https://artemisiasverden.blogspot.com/2019/12/den-blinde-morderen-av-margaret-atwood.html#more

   Slett
 4. Jeg har lest alle elleve til og med november og er i gang med boken for desember. Jeg synes det er fantastisk å ha klart å lese så mange 1001 bøker dette året. Og det er din fortjeneste :-)
  Ha en riktig fin ny uke!

  SvarSlett
 5. Oppdatering frå meg: Juli: Bok på 500 sider eller meir = Eg SKAL bli ferdig med Krig og fred før året er omme. August, mannleg forfattar = J.R.R. Tolkien: The Hobbit (ferdiglese), September, amerikansk forfattar = John Steinbeck: The Grapes of Wrath (ferdiglese), Oktober, bok utgitt mellom 1801 og 1900 = Jane Austen: Stolthet og fordom. November, bok med namn i tittelen = Virginia Woolf: Orlando (ferdiglese). Desember, bok utgitt mellom 1901 og lista sin ende = Sir Arthur Donan Coyle: The Hounds of The Baskervilles (ferdiglese). Puh! Da er det berre å vente på å få høyre kva eg har gjort feil, hehe!

  SvarSlett
  Svar
  1. For ein fin oppdatering å få <3

   Eg finner ingen feil her, Ann Helen, alt går! God jobba :-)

   Slett
 6. Jeg leser The Autobiography of Alice Toklas denne runden! Går treigt, men fremover. Takk for en fin lesesirkel!

  SvarSlett
 7. Det blir kanskje feil å legge link inn her men jeg er i hvertfall ferdig med augustboken. https://beathesbibliotek.no/2019/12/17/1001-lesesirkel-august-den-gamle-mannen-og-havet-av-ernest-hemingway/

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt! Eg har lagt inn linker frå begge bøkene du har skrevet om dei siste dagene :-)

   Slett
 8. Eg kjem aldri til å rekke å bli ferdig med "Krig og fred" før jul, så eg må byte den ut med "Ulysses". Ok?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen problem! Det er juli-utfordringa du tenker på nå?

   Slett
 9. Hei, for desember har eg lest 'Victoria vil dø' av Paulo Coelho.

  SvarSlett