Søk i denne bloggen

torsdag 30. april 2020

Leserefleksjonar #58 | April i bøker

April var: I likhet med mars har april vore meget merkelig, men er tilbake til nokonlunde normal kvardag. Eg har heldigvis ein jobb å gå til, og ungane er tilbake i reduserte tider. Meir utetid (som er veldig fint i finvér) og mindre omgang med kolleger på andre avdelinger. Biblioteket opner igjen på mandag så eg skal få lurt meg innom ein dag og levere den bunka med bøker eg har hatt liggande sidan stenging.

I april har eg lest: I april har det gått litt i rykk og napp, men eg leser kvar dag. Som fleire kan sjå har eg høyrt 3 bøker om vår kong Haakon og dronning Maud via Storytel. Eg er nå halvveis i bok 4 og har høyrt dei før. Dei som kjem etter har eg ikkje vore borti, og er spent på korleis Tor Bomann-Larsen vinkler historien. Om du får lyst til å høyre bøkene via Storytel bit deg merke i at forfatteren leser sjølv og det går litt treeegt. Eg har skrudd opp hastigheten og då går det greit.

* Agatha Christie: Dead Man's Folly (6t1min38sek) (Poirot #32)
* Annie Ernaux: Sommeren 58
* Agatha Christie: Cat Among the Pigeons (Poirot #33)
* Agatha Christie: The Adventure of the Xmas Pudding (Poirot #34)
* Tor Bomann-Larsen: Kongstanken (Haakon & Maud #1)
* Nils Nordberg: Mørkets gjerninger. På sporet av det svarte bibliotek
* Tor Bomann-Larsen: Folket (Haakon & Maud #2)
* Jon Fosse: Det andre namnet (Septologien I-II)
* Annelise Bistrup: Dronning Margrethe
* Tor Bomann-Larsen: Vintertronen (Haakon & Maud #3)
* Linda Boström Knausgård: Helioskatastrofen
* Michael J. Rosen (red.): The Kingfisher Book of Children's Poetry
* Maiken Nylund: Nå eller aldri, Rikka (Rikka #2)
* Olaug Nilssen: Olaug Nilssen les Anne-Cath. Vestly
* Elena Ferrante: Eit år med Elena Ferrante

I april fullførte eg ikkje: Eg har så klart begynt på ein haug med bøker, og henger litt etter med fleire. Men eg kjeder meg fort om eg ikkje bytter på bøkene så det går unna, om enn litt tregt til tider.

I mai skal eg: Eg er framleis lei meg for at eg ikkje skal til Lillehammer, men får følge med på internett. Har ikkje noko særleg med planer, men finner nok på noko.

XOXO

5 kommentarer:

 1. Enig med deg, godt å ha en trygg jobb, og deilig å være tilbake i barnehagen :) På din leseliste finner jeg bare en bok som jeg har lest, og det er utrolig nok Jon Fosse.
  Mitt bibliotek har hatt en 10 cm. åpning på gitteret sitt i koronatiden, så jeg fikk levert tilbake bøkene jeg hadde lånt, men gleder meg til å hente ut nye, blant annet 1001 boken for mai :) Ha en strålende helg Elida!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har utroleg nok lest Jon Fosse, og det ga litt meirsmak. Eg får levere mi bunke på onsdag (då passar opningstida med min jobb-kvardag) og må vurdere om eg skal låne nye bøker.

   Slett
 2. Bar du er i gang med mer lesing, synes jo du har lest ganske mye i tillegg til at du jobber om dagene:)
  Ønsker deg en fin mai Elida:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg høyrer ein del Storytel, og med ca 40 minutters spasering tur-retur jobb 5 dagar i veka blir det ein del ut av det ;-)

   God mai til deg, Anita!

   Slett
 3. Der var det ingen jeg har lest :-) Jeg synes du har fått lest en hel del, spesielt med tanke på at du også jobber. Jeg har ikke lest så mye denne måneden og jeg er hjemme hele dagen :-)

  SvarSlett