Søk i denne bloggen

søndag 31. mai 2020

Leserefleksjonar #59 | Mai i bøker

Mai var: Mai har vore spekka med utetid og med godt vêr er det ein glede. Dei siste turane med ungane har bydd på andungar og lam, og då kjenner eg det er godt å bu så landlig. Eg hadde ikkje fungert i storbyen i lengden altså - eg er såpass gardsjente på innsida at eg må sjå ein traktor og opne marker helst kvar dag.

I mai har eg lest: Eg har lest bøker saman med bokklubben til Marte og Malin, 1001-bok og Poirot. Eg har høyrt begge bøkene til Jessica Townsend (som låg i Storytel) og sjølv med kommentaren omsetjaren skreiv under min insta-post meiner eg framleis at egennamn ikkje burde omsetjas - med eller uten velsignelse frå forfattar.

* Tor Bomann-Larsen: Makten (Haakon & Maud #4)
* Jennifer Mathieu: Moxie
* Jessica Townsend: Morrigans forbannelse (Nevermoor #1)
* Jessica Townsend: Vundersmed. Morrigans kall (Nevermoor #2)
* Agatha Christie: The Clocks (Poirot #35)
* John Cleland: Fanny Hill. En gledespikes erindringer
* Sally Rooney: Alle andre
* Agatha Christie: Third Girl (Poirot #36)
* Tor Bomann-Larsen: Æresordet (Haakon og Maud #5)

I mai fullførte eg ikkje: Det går litt tregt med lesingen, men det er ingen umiddelbare bøker som dukker opp i hodet mitt med dette spørsmålet. Må ha vore god til å velge denne månaden.

I juni skal eg: Planlegge ferie og bestille (i Noreg såklart) og på sommarfest med jobb (og eg har blitt så vaksen nå at eg tilbyr meg å ta med kake - det trudde eg aldri kom til å skje). Satser på godt vêr og mykje solkrembruk.

XOXO

6 kommentarer:

 1. Hei her er link til min mai mnd bok i 1001 bøker: https://kleppanrova.blogspot.com/2020/05/gullivers-reise-av-jonathan-swift-1001.html

  SvarSlett
 2. Vi har verdens beste jobb i disse dager, hvor vi kan være ute hele tiden :) Jeg blir nysgjerrig når du leser flere bøker av en forfatter, noterer bak øret.
  Mai måned gikk så fort at jeg har prestert å glemme hele 1001 boken min, kommer sterkt tilbake, men siden Ingun leste "min" bok, skal jeg prøve å finne en annen :)
  Ha en fin lesejuni Elida!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg lurte litt på deg og 1001, men du kommer sterkere tilbake. Det gjer ingenting om du leser samme bok, det er bare interessant å sjå kva du syns om den kontra Ingun.

   Å vere ute i disse dager er virkelig godt for kropp og sjel, og så heldige me er :-)

   God lesejuni, Tine!

   Slett
 3. Jeg har Moxie og skal lese den i løpet av sommeren. Ser du har lest Normal people...Hva syntes du om den? Jeg har sett de seks første episodene av filmatiseringen og er glad NRK skal sende den.

  Du er heldig som bor landlig,det kjenner jeg at jeg savner litt. Bodde et par år på landet og når jeg gikk i første klasse var vi bare 2 i klassen, meg og en kusine av meg. Vi delte klasserom med 2 og 3, og det var 2 klasserom på hele skolen. Ringerklokken var en bjelle man ringte med ut vinduet. Gode minner! :-)
  Når det gjelder 1001 er jeg litt bakpå men har planer om å ta litt igjen nå i juni.

  Ønsker deg en fin juni,Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg fekk det ikkje til med Normal People. Den minner om andre bøker eg har lest tidlegare, og blir for enkel for meg.

   Gode minner du har! Eg har og noko 1001 å ta igjen, men det fikser me.

   God juni, Beathe!

   Slett