Søk i denne bloggen

tirsdag 28. februar 2012

Bok: "Tre søstre - en trilogi"Forfatter: Nora Roberts
Originaltitler: Born in Fire, Born in Ice, Born in Shame
Utgitt: 1994 og 1995
Mine utgåver: 2002
Oversettere: Jan Schei og M. Østby
Format: Paperback
Forlag: Bladkompaniet
Frå: Mi bokhylle (10., 11. og 12. bok i 'Off the Shelf')

Baksidetekst: En liten landsby på den irske vestkysten - og tre unge kvinner som prøver å løse fortidens gåte og skape seg en ny fremtid.

Sjølvsagt er baksideteksten lenger enn som så, men her snakker me om tre bøker, og baksideteksten ville tatt halve innlegget. Tre søstre-trilogien handler om Margaret Mary Concannon, Brianna Concannon og Shannon Bodine i Clare County, Irland.

På kvar sin måte er dei sterke kvinner som er fornøgd med livet dei har skapt seg, men når sjansen byr seg for meir, griper dei den. Om ikkje med nebb og klør, så med list og ikkje så reint lite forbannelser.

Rogan Sweeney feier inn i Margararet Marys glasshytte i første bok, og blir umiddelbart hevet ut. Han biter seg imidlertid fast lenge nok til at Margaret Mary innser at ho kan ikkje leve utan ham. Grayson Thane derimot tar ein anna vending i andre bok då han bestiller rom på Briannas vertshus for å skrive den neste spenningsromanen sin. Grayson har aldri følt virkelig kjærlighet, og Brianna får han til å innse at kjærlighet er det meste magiske i verden. Shannon Bodine derimot kjem til Irland for å møte sine ukjente søstre i tredje bok, og naboen, Murphy Muldoon, blir umiddelbart betatt. Ho på si side syns han er ein dust, men blir kjapt og brutalt vendt vekk frå den ideen.

På kvar sitt vis møter dei kjærlighet, stritter imot, men innser at livet er ikkje den same utan den andre ved siden av. Midt oppi det hele treffer me landsbyborgere, Margaret Mary og Briannas mor, Maeve Concannon, og selskapsdamen hennar, Lottie Sullivan. Søstrenes far, Thomas Concannon, lurer og i skyggene, og blir ikkje så reint lite nemnt i bøkene.

Absolutt god tidtrøyte, og tre av mine comfy books!

XOXO

2 kommentarer:

 1. Takk for komfy bøker tips:) Dem e notert ned:)Savner litt en koselig serie etter jeg var ferdig med en slektssaga fra Australia:)

  Ha en fin fin dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du lest andre bøker frå Australia? Tamara McKinley skriver ikkje seriebøker, men enkeltståande frå Australia, og dei er flotte.

   Slett