Søk i denne bloggen

mandag 27. februar 2012

Veke 8

Hodet mitt er litt bomullsaktig etter å ha sett direktesendingen av Oscar-utdelinga i natt. Dette året var det bøkenes tur, men dei fekk svært lite merksemd syns eg. 6 av filmane nominert til prisen for beste film var basert på bøker (totalt 9 nominerte); og 2 andre utanom var med i kategorien for beste manus tidligere publisert. Eg har kun lest ei av bøkene, Barnepiken. Octavia Spencer vant prisen for beste kvinnelige birolle i Barnepiken, og kom gråtende opp på scenen. Kodakmoment!

Av 24 priser var det fleire eg hadde håp for: Barnepiken var nominert til 4 priser i 3 kategorier og vant 1. I beste kvinnelige hovudrolle hadde eg og håp for Barnepiken, men det gjer ingenting at Meryl Streep vant. Damen har 17 Oscar-nominasjoner og fortjener prisen for å ha sydd saman The Iron Lady. I beste mannlege birolle var 4 av 5 nominerte over 50 år og to var 82 år. Min helt, Christopher Plummer, vant endelig i ein alder av 82 år sin første Oscar. Vel fortjent! Harry Potter 7 del II var nominert til tre priser, men dei vart snappa opp av Hugo og The Iron Lady, noko eg syns er synd og skam, for det var den siste sjansen Harry Potter hadde til å vinner Oscar. Ingen priser på det flotte universet!

Alle nominerte og vinnere kan du sjå på VGs liste!

Leste bøker:
- Nora Roberts: Født til ild (23.02.12)
- Nora Roberts: Født til håp (25.02.12)
- Nora Roberts: Født til liv (26.02.12)

Nye bøker i bokhylla:
- Agatha Christie: Guds kvern maler langsomt
- Agatha Christie: Katt i dueslaget
- Agatha Christie: Kortene på bordet
- Agatha Christie: Nemesis
- Michael Cunningham: Timene

XOXO

6 kommentarer:

 1. Høres ut som det har hvert en spennende kveld, med tårer, glitter og stas:) Alt som hører med en Oscar utdeling:) Godt å høre at Octavia Spencer fikk en pris og Meryl Streep også, vil si det var vel fortjent:)

  Ha en fin dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Det var veldig kjekt å sjå Oscar. Eg er absolutt ikkje født til våkenatt, så det er godt det skjer heller sjelden. Octavia Spencer gråt sine modige tårer då ho fekk prisen, og Meryl Streep fikk sin forrige Oscar i 1983 så vel fortjent til to flotte damer. Ha ein fin dag du og!

   Slett
 2. Jeg har ikke sett mange av de nominerte filmene, men er enig i at det er synd at Harry Potter aldri har fått noen pris. Det er jo typisk for Oscar at det i hovedsak er dramafilm (stort sett engelskspråklig) som blir nominert og vinner. De siste årene har de vel utvidet antall nominerte i beste film så de kan ta med både animerte filmer og andre sjangere, men det er sjelden eller aldri de har vunnet (Ringenes herre er vel et unntak). Scream awards er mye morsommere synes jeg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har heller ikkje sett dei nominerte filmane, utanom Barnepiken. Ringenes Herre er eit godt unntak, men skulle ønske at fleire av fantasy-filmane (eg bruker ordet fantasy i hytt og pine så korriger gjerne viss det blir feil!) fekk sin del av heder og ære. Harry Potter har blitt eit univers som stadig nye lesere og seere tar del i, og det er synd at det er så lite prisgitt. Har ikkje høyrt om Scream Awards, men skal sjekke det ut:-)

   Slett
 3. Guds kvern maler langsomt leste jeg i fjor sommer, og den likte jeg skikkelig godt. Den var så snedig at jeg ikke skjønte noenting, selv om jeg tror jeg har sett filmen før. Timene av Cunningham gleder jeg meg til å lese om; jeg fikk boken til jul, men regner med at du leser den ferdig lenge før meg;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Då blir det neste Poirot-bok. Eg trur eg har sett filmatiseringa, men kan aldri sei sikkert.

   Ikkje ver for sikker på at Timene blir lest med det første, har altfor mange prosjekter på gang som det er;-)

   Slett