Søk i denne bloggen

torsdag 3. november 2011

Bok: "CeeCee Honeycutts reddende engler"

Forfatter: Beth Hoffman
Originaltittel: Saving CeeCee Honeycutt
Utgitt: 2009
Denne utgåve: 2011
Oversetter: Hilde Sophie Plau
Format: Hardback
Forlag: Gyldendal
Frå: Biblioteket

Baksidetekst: Blomster av stål møter Barnepiken i denne sørstatsromanen som gnistrer av humor, varme og kvinnelig visdom. Tolv år gamle CeeCee Honeycutt har brukt mesteparten av livet på å ta seg av sin psykotiske mor, Camille - en tidligere skjønnhetsdronning som aldri klarer å få fortiden ut av hodet, og som er blitt hele byens klovn. Da Camille en dag blir truffet av en lastebil, er CeeCee med ett alene i verden. Da er det at Tootie Caldwell, CeeCees ukjente grandtante, kommer CeeCee til unnsetning. I sin gamle Packard Victoria cabriolet tar Tootie CeeCee med til Savannah, Georgia - og en verden av kjærlighet, velstand og eksentriske sørstatskvinner. For første gang i sitt liv opplever CeeCee å være omgitt av kjærlighet, og sakte kommer hun tilbake til livet.

Eg mottar mail frå ulike bokhandlere og bokklubber og det var her eg snappa opp CeeCee Honeycutt. Namnet aleine er nydelig, og det same er boka. Klumpen i halsen sitter laust når tolvåringen fortel om livet med Søtløkens dronning 1951, og om faren som ikkje makta å sjå forfallet til hustruen. Etter moras død overlater faren dottera til tante Tootie og det viser seg å vere redninga for frøken Honeycutt. Det morsomme med boka er at alle har skjønne namn; Violene, Thelma Rae, Gertrude, Tallulah, Sapphire, Oletta og fleire eg ikkje kjem på i farten. Du får medlidenhet med CeeCee, samtidig som du beundrer motet til den unge jenta.

Blomster av stål og Barnepiken er nemnt, men eg syns og den minner om Bienes hemmelige liv. Omslaget er og nok til å fange min oppmerksomhet. Les den, og gjer opp di meining. Ei flott debutbok!

XOXO

7 kommentarer:

 1. Denne havnet rett på "skal-lese-listen" min. Den hørtes nydelig ut!

  SvarSlett
 2. Denne har jeg i lesebunken min, gleder meg!

  SvarSlett
 3. Fin anmeldelse. Høres ut som en nydelig bok:-)

  SvarSlett
 4. Denne ligger i ønskelisten min.... tror jeg bare MÅ kjøpe den snart. Fin anmeldelse

  SvarSlett
 5. Jeg likte veldig godt Bienes hemmelige liv, så denne havner rett på ønskelista mi!

  SvarSlett
 6. Jeg merket meg denne på høstens pressekonferanse, både pga tittelen og omslaget. Nå som noen har lest og likt den, må jeg bare skaffe den selv. Takk for tips!

  SvarSlett