Søk i denne bloggen

søndag 24. juli 2016

24 in 48 Readathon (#3)

Viss du nokon gong ser meg springa maraton må du sjekke om nokon jager meg. Lesemaraton er meir mi greie, og denne helga er det tid for #24in48. Det går ut på å lese 24t i løpet av 48t. I Maryland, USA byrjer dei 12.01 Eastern Time som betyr at Noreg byrjer kl. 06.00.

Nettsida finner dykk HER, og i sosiale medier er emneknaggen #24in48. Eg har ikkje lagt fram ei bokhaug, men bøkene tyter ut av bokhyllene, og War and Peace surrer på telefonen så snart eg har anledning. Det er tredje gong eg deltar, og eg har lest mellom 16 og 21t dei to førre gongene så muligheten for å klare 24t er absolutt til stades.

Eg kjem til å oppdatere her, og på Twitter/Instagram. Gler meg til start!

Lørdag 23. juli:

Planen om å stå opp klokka 06.00 var igrunnen dømt frå eg tenkte det. Etter å ha kokt kaffe og funnet bok er eg klar på terrassen. Skulle tru vérgudane veit at eg skal lese ein del i dag for Jæren har plutseleg fått strålande sol. 

Kl. 09.15 - Eg les vidare i gårsdagens terrassebok, Chinua Achebes Things Fall Apart

Kl. 13.30 - Achebe er ferdiglest. Meget god bok om ei verd eg ikkje kjenner, og kanskje har og den verda endra seg sidan Achebe skreiv boka i 1959. Nå skal eg i gang med Marguerite Duras' Sommeren 80

Kl. 15.00 - Matpause og ein tur med hunden som er på ferie hjå meg. 

Kl. 16.00 - Fortsetter med Duras. 

Kl. 17.10 - Ferdig med Duras. Ei lita flis om sommeren 1980 då ho skreiv spalter for ei avis. Starter på ei brevsamling mellom forfatterne Paul Auster og J.M. Coetzee.

Kl. 18.00 - Konsentrasjonen forsvant som dugg for sola, så i staden for å lese på trass går eg inn (har vore på terrassen sidan kl. 09.00) og høyrer Harry Potter medan eg kikker rundt på sosiale medier.

Kl. 19.00 - Ein time med Harry Potter på øyret gjorde godt før middagspause.

Kl. 23.30 - Leselyst kan ikkje tvingas fram, og når ingenting frister er eg fornøgd med 9t første dag. Satser på nokre timar i morgon og, men som teamet bak maratonet sjølv seier så er det viktigaste å kose seg med bøkene.

Søndag 24. juli:

Kl. 09.30 - Sola skinner for andre dag på rad på Jæren, og det var på tide. Auster og Coetzees brev blir med på terrassen saman med kaffekoppen. 

Kl. 11.00 - Middagspause. 

Kl. 11.45 - Middagen er fortært, og eg er klar for fleire brev. 23 sider inn i boka og eg liker veldig godt den intelligente samtalen mellom to geniale forfattere. Må lese meir ført i pennen av disse to.

Kl. 14.45 - Naudsynt pause. 

Kl. 15.45 - Back again! Over halvvegs i Here and Now og eg må lese meir av disse to intelligente mennene.

Kl. 17.45 - Ikkje naudsynt med pause, men Auster/Coetzee må ligge litt. Etter å ha vore ute store deler av dagen kjenner eg at eg må inn, og setter på War and Peace på lydbok.

Kl. 20.45 - 3 timer med War and Peace er ganske greit. Viljen til å fortsette er ikkje til stades, så nå legger eg inn årene for dagen og for maratonet. 9 og ein halv time lesing i dag blir 18 og ein halv time totalt. Meget godt fornøgd med det! Det mest interessante med lesemaraton er å skrive ned kor mykje tid det faktisk går med til lesing. Stort sett positive tal, og lesing er betre enn mykje anna eg kunne funnet på!

Dette har eg lest:

* 139 sider av Chinua Achebes Things Fall Apart (dei første 70 sidene las eg fredag).
* 126 sider av Marguerite Duras' Sommeren 80 (heile boka).
* 110 sider i Auster og Coetzees Here and Now.
* 1t med Harry Potter.
* 3t med War and Peace.

XOXO

8 kommentarer:

 1. Så artig, Elida!Gleder meg til å følge med og jeg er sikker på at du klarer 24t.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Beathe! Du er den beste heiagjengen ;-)

   Slett
 2. Høres ut som en veldig koselig helg med et meget godt utvalg bøker. Jeg har veldig lyst til å lese Things Fall Apart, men tror det får bli en høstbok. Nå er det Booker som gjelder igjen, gleder meg til longlist. Du må ha en fin boksøndag i solen. Her går det i maling, med litt bokpauser innimellom. Skulle gjerne vært på terrassen med en god bok i hele dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du lest noko bra? Ser oppdateringer på Goodreads :-)

   Slett
 3. Flyttet på landet forrige helg og etter det har leselysten meldt sin ankomst. Lest to bøker på en uke med masse å gjøre pga flyttingen, samt jobb. Tidligere i år har jeg brukt mye tid på å lese bøker om igjen, men nå har jeg studert Booker-eligible listen på Goodreads og funnet masse der jeg ville lese.

  Jeg begynte med The Gustav Sonata av Rose Tremain (så at Clementine hadde nevnt den) og den var veldig interessant og helt annerledes enn jeg hadde forventet. Vi følger to venner som barn i etterkrigstiden i Sveits i første del, får innblikk i foreldregenerasjonen i neste del (under krigen) og møter vennene igjen i siste del på 90-tallet. Den var enkel å lese uten å være en enkel historie og den fenget veldig. Klarte knapt å legge den fra meg.

  Den andre boken leste jeg ferdig i dagmorges og heter Lily and the Octopus. Handler om en mann som oppdager at dachsen hans Lily har fått en kreftsvulst. Han kaller den for en blekksprut og tar opp kampen mot den. Boken var skrevet på en ganske artig måte og den var skjønn, samtidig som den var helt grusom å lese i enkelte partier - kanskje spesielt for meg som har en dachs med hjertefeil som jeg vet jeg må gi slipp på tidligere enn jeg ønsker (dog heldigvis ikke helt enda). Men siden den treffer meg så voldsomt er det vanskelig å skulle si noe objektivt om den. Jeg tror likevel ikke man trenger å ha en dachs eller hund selv for å like boken.

  Jeg regner med du er med på Bookerrunden i år også? Du er vel den som pleier å lese flest av dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt med flytting og at det bidrar til aukt leselyst! Eg har og studert Bookerlista på Goodreads, men det er veldig vanskeleg å skulle tippe nominerte og i alle fall nå som amerikanerne er med.

   Begge bøkene høyres interessante ut, og eg forstår din manglande objektivitet mot Lily and the Octopus. Har hatt hund sjølv i årevis, men på grunn av sjukdom måtte den avlives for halvanna år sidan. Nå passer eg hund då eigaren er på ferie og du blir veldig knytta til dei.

   Eg er med på Booker-runden. Begynner på jobb 1. august etter fire veker ferie, men får nok lest ein del før det.

   Slett
 4. Oi, spennende opplegg! Kanskje jeg må slenge meg med neste gang ^^ Hadde vært interessant å se hvor mange av de 48 timene man får til å lese.

  SvarSlett