Søk i denne bloggen

søndag 25. mars 2018

Barnebøker: "Snokeboka" og "Brødrene Bæsj og verdens mektigste hentesveis"


Forfatter og illustratør: Lisa Aisato (f. 1981)
Utgitt: 2018
Format: Innbundet, 40 sider
Forlag: Gyldendal

Forfatter: Emma Therese Hansen (f. 1973) og Tora Marie Norberg (f. 1972, ill.)
Utgitt: 2018
Format: Innbundet, 56 sider
Forlag: Figenschou

Forfatter og illustratør Lisa Aisato er ei kjent og elska forfatter i bokbloggermiljøet, og då Aisato annonserte på Facebook at Snokeboka var på veg var den straks innprenta i hjernebarken (og lommeboka). Lisa Aisatos tidlegare bøker er elska av mange, og mine personlege favoritter er nok Mine to oldemødre og barnebiografien om Astrid Lindgren (skrevet av Agnes-Margrethe Bjorvand).

Emma Therese Hansen har jobba som barnebokredaktør i Bokklubben og Schibsted Forlag, og nå journalist og skribent. Ho har tidlegare gitt ut faktaboka Naturen i Jeg vil vite-serien, og er nå aktuell med boka om Brødrene Bæsj saman med Tora Marie Norberg. Norberg er illustratør og kortfilmskaper, og står bak myldrebøkene Jeg elsker Norge og Æ elske Trondhjæm.

Dei som kjenner meg veit at eg brenner for at alle barn skal bli lest for kvar dag. Med jobb på liten avdeling i barnehage er eg førstemann til å foreslå boklesing når eg merker at barna trenger ein pause. Eg har og ein lidenskap for barnebøker, og det flytter inn barnebøker på lik linje med vaksenbøker i mine bokhyller. Etterkvart har eg blitt meir kresen for kva som får flytte inn, og det er ikkje sjelden at eg låner og leser bøkene for barna på jobb, også var eg ferdig med dei.

Snokeboka måtte flytte inn, same dag som den kom til min kjære Norli-bokhandel. Lisa Aisato har skrevet ei bok om mennesker i ein heis. Ei lita flue er og med i heisen, og saman med den får me stifte bekjentskap med alle menneskene i heisen, og kva dei gjer på fritida når ingen ser dei. Som Kurt som setter nasen i veret inne i heisen, men heime hjå seg sjølv danser han cha cha cha i strutteskjørt og sko med hæler. Som Johnny med den flotte hårmanken, men det viser seg at det er parykk og Johnny har knapt hårtuster på skallen. Eller som Susann med den røde hatten, som jobber i barnehage og kler seg ut som panda, setter seg på ein stol og skyfler innpå godteri etter siste barn har gått heim ein stille mandag. Eg nikoste meg, og når teksten flyter avgårde og bileta er som maleri då er eg solgt. Innertier!

Brødrene Bæsj og verdens mektigste hentesveis fekk eg tilbod om på mail frå Figenschou forlag, og eg sa straks ja. Det angrer eg ikkje på. Boka er meint for barn i alderen 6-9 år, men etter endt lesing har den mykje til dei vaksne og. President Promp er i byen med hentesveisen sin, og Billy Bæsj har ligget i telt dei siste ti dagene. Billy ender i presidentens hår og storebrødrene må hente ham ned frå kjendistilværelsen. Når sangene har melodier frå Karius og Baktus og hentesveisen ender opp i ubåten til President Pruttin ler eg meg ende over. Denne må eg nok ha med på jobb, og låne nokre større barn. Anbefales!

Til slutt må eg skrive litt om den fantastiske bokhandelen eg handler i. Då Lisa Aisato annonserte Snokeboka skreiv eg ein kommentar under med bokhandelsjefens namn med ønske om at denne boka måtte inn i butikken. Med travle dager hadde det gått i gløymeboka då eg fredag fekk Messenger-melding med bilete av boka og beskjed om at den hadde komt inn. Skriver tilbake om ho kan legge av ei til meg, og eg henter den i bokhandelen etter jobb. Som sagt, så gjort! Service i alle bauger og kanter!

XOXO

7 kommentarer:

 1. To flotte bøker og en utrolig våken bokhandel, det er ikke verst. Skal nok kjøpe Aisatos bok jeg også, har snopt meg et bilde av henne som henger i stuen, og er stor fan :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den beste bokhandelen! Hvilket bilete har du kjøpt? Eg skal og ha eit eller fleire ein dag, elsker bileta hennar :-)

   Slett
 2. Den snokeboken må jeg bare få tak i, elsker disse illustrasjonene hennes! Så tusen takk for tips, var ikke klar over at det var kommet en ny.
  Så kjekt at bokhandleren er så dedikert,da får en lyst til å kjøpe bøker der når det er så god service.
  Ha en fin dag, Elida :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den beste bokhandelen! Bare hyggelig å tipse om gode bøker. Fin dag til deg og :-)

   Slett
 3. Åh,tusen takk for så fine ord Elida!! ������ Du er tidenes beste fremsnakker! Og en kunde som vi setter uendelig stor pris på! ❤❤❤

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke sett Snokeboka, men den skal leses! Jeg fikk også Brødrne Bæsj fra forlaget og prøvde å lese den for en femåring på besøk, men hun ble lei etter noen sider. Min kjære sønn på 31 og førskolelærer derimot holdt på å le seg halvt ihjel... Jeg tror nok denne boka passer best for de litt eldre barna, men det er jo utrolig gøy med så mye bæsj da...
  Bokhandlere altså - gull verdt når du får slik service!

  SvarSlett