Søk i denne bloggen

fredag 1. mars 2019

Lesesirkel 1001 bøker | Kvinneleg forfattar


Det er 1. mars og tid for årets tredje kategori i lesesirkelen. Kategorien i mars er kvinneleg forfattar. Eg har ingen regler for kor lang eller kort boka er, om den er frå eit spesielt år, eller eit spesielt land. Så lenge boka er skrevet av ei kvinne og fins på 1001-lista er det godt nok for meg. Eg har fått nokre noteringer allerede på kva dykk vil lese, og husk at du må ikkje lese ferdig denne månaden. Eg oppdaterer lesesirkelfana fortløpande så gi gjerne ein lyd om noko mangler. På Instagram er taggen #elidas1001lesesirkel oppe og går, og fleire av dykk er flinke til å bruke den.

Denne gongen har eg faktisk begynt på boka før ny månad. Alice Munro fant eg på biblioteket då eg har sjokkerande få kandidater i bokhylla (uleste, vel og merke). Tiggerpiken blir mitt bidrag for mars.

Eg veit at eit par stykker er i gang med mars-kategorien, og det er kjekt. Om du ikkje har funne ei passande bok ennå så håper eg du gjer det, og blir med oss og leser. Setter pris på eit vink når boka er ferdiglest så noterer eg deg ned. God lesnad!

XOXO

13 kommentarer:

 1. Se der ja, jeg visste ikke at Veronica vil dø er en 1001-bok. Litt kjedelig er det å være i forkant, så siden jeg har lest min mars-bok tillater jeg meg å lese en til :) Vinter Zadie Smith er lest men ikke blogget om, men jeg tenker at jeg skal la meg friste av omtalene som kommer utover i måneden.
  God helg Elida, og riktig god lesemåned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg forstår ikkje heilt kvifor det er ei 1001-bok, men i anmeldelsen som kjem skriver eg at det er stort sprik mellom medlemmane av Goodreads på denne boka så eg trur det er ei elske eller hate-bok.

   God helg, Tine!

   Slett
 2. Siden vi leser H is for Hawk i boksirkelen denne måneden bør jeg faktisk klare å prikke inn denne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og da har jeg ikke bare lest - og likt - boka, men blogget om den på toppen av det hele!

   http://www.sandlund.net/bookblog/2019/03/h-is-for-hawk-helen-macdonald/

   Slett
 3. Det blir Little Women av Louisa May Alcott på meg i mars-runden.

  Og jeg skjønner heller ikke hvorfor Veronica vil dø er en 1001-bok ... Jeg ser jeg har gitt den fire stjerner på Goodreads, men da kan jeg da vel ikke ha ment, hehe. SÅ bra var den ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott, Ida! Little Women er ei skjønn bok :-)

   Det er ikkje ofte eg setter spørsmål ved 1001-bøkene, men denne gongen var det ingen fulltreffer.

   Slett
 4. Jeg prøver meg på ei av søstrene Brontë i mars og skal lese Agnes Grey av Anne Brontë :-)

  SvarSlett
 5. Jeg er med denne gang Elida, med Margaret Atwood sin Tjenerinnens beretning. En bok jeg har hatt i bokhylla noen år, så da blir det deltakelse i din og Hedda sin lesesirkel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt, Gro! Tjenerinnens beretning er ei høgaktuell og meget god bok :-)

   Slett
  2. Da har jeg lest min første Margaret Atwwod bok - her er linken https://groskrosverden.blogspot.com/2019/03/tjenerinnens-beretning-av-margaret.html

   Syntes den var ganske tøff å lese, selv om alt er oppdiktet.

   Slett