Søk i denne bloggen

onsdag 25. desember 2019

Lesesirkel 1001 bøker | Oppsummering av desember

Eg har magisk nok lest ferdig desember-boka, så Edward St. Aubyns fjerde bok i Melrose-serien er ferdiglest. Dette er oppsummeringa for desember og kategorien Bok utgitt mellom 1901 og listas ende.

På Instagram kan dykk fylgje hashtaggen #elidas1001lesesirkel og bruker dykk den i innlegg får eg det opp i feeden eller ved å trykke på taggen.

I lista under står alle som eg veit har lest og som skal lese. Står du ikkje her (eller har bytta bok innimellom) legg igjen ein kommentar. Alle linker (og instagram-namn) ligger i fanen Lesesirkel 1001 bøker (2019).

* Anita: Margaret Atwood - Den blinde morderen (2000)
* Anne Jorunn: Muriel Barbery - Pinnsvinets eleganse (2007) X
* Astrid Terese: Alice Munro - Tiggerpiken (1978) X
* Beathe: Gertrude Stein - The Autobiography of Alice B. Toklas (1933) X
* Elida: Edward St. Aubyn - Mother's Milk (2005)
* Gabby: Margaret Atwood - The Handmaid's Tale (1985) X
* Ida: Paulo Coelho - Veronika vil dø (1998)
* Ida: Gertrude Stein - The Autobiography of Alice B. Toklas (1933) X
* Lisbeth: Franz Kafka - Prosessen (1925)
* Monica: Jonathan Franzen - The Corrections (2001)
* Monika: Patrick White - Voss (1957) X
* Tine: Margaret Atwood - Den blinde morderen (2000)

Eg har tenkt lenge på korleis eg kan gjera det lettare for meg sjølv med tanke på å halda orden på kven som leser kva, og har bestemt meg for å legge ut ei påminning kvar månad som eg har gjort dette året, men eg vil legge dei til høgre i margen så finner du dei lettare. Satser på at det er i orden for alle!

Dette er den siste oppsummeringen for 2019, og ei vennleg påminning om at det er 6 dagar igjen til å lese dette årets kategorier. Husk å gi beskjed innan nyttårsaften kl 15. Dei nye kategoriane er ute, så når du bestemmer deg gi ein lyd!

XOXO

12 kommentarer:

 1. Går i gang med Gertrude Stein nå og har fått meg Storytel ene og alene for å lytte til den på lyd i tillegg til nettbrett siden jeg låner boken på ebokbib. I tillegg skal jeg skrive om Jane Eyre og Den røde bokstav,pluss den som jeg begynner på nå. Mulig jeg tekker en til men det skal skrives om også, ofte det som tar tid...så hvor mange ord må en skrive for at det skal "kvalifisere" som omtale...?
  Skal til å sette meg ned å se litt på hvilke bøker jeg skal ta for meg neste år så nå blir det å skrive ut det forrige innlegget ditt og begynne å finne bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må ikkje skrive for å vere med, Beathe! Det rekker lenge om du har lest boka, og kan krysse den på di liste. Eg er dessuten ikkje fan av å måtte skrive så så mykje, ein skriver det ein syns sjølv.

   Men du har lest Jane Eyre og Den røde bokstav?

   Gler meg til å sjå kva du har lyst til å lese neste år :-)

   Slett
  2. Aha,da får jeg litt bedre tid til selve lesingen! Jeg har lyst til å skrive om de og har begynt på et innlegg men da gjør det ingenting å publisere etter nyttår. Da snakker jeg om Jane Eyre og Den røde bokstav som jeg likte godt begge to og vil si noen ord om.

   Kjempegøy å finne frem til bøker en vil lese :-)

   Slett
  3. Eg vil gjerne lesa kva du syns om Brontë og Hawthorne, men det er ingen skrivetvang. Nå har eg notert at du har lest ferdig begge (fant dei og i leste bøker-lista di) så du er godt oppdatert :-)

   Slett
  4. Da har jeg hørt ferdig Alice B Toklas sjølvbiografi av Gertrude Stein for desember samt hørt på Unge Werthers lidelser av Johann Wolfgang Goethe(gjenlest for tredje gang) for mai. Kom også på at jeg har lest og skrevet om Winter av Ali Smith så om den er godtatt kan jeg ta den med for mars måned.https://beathesbibliotek.no/2019/02/16/vinter-av-ali-smith/

   Jeg kommer til å skrive om både Goethe, Brontè og Hawthorne, innlegg kommer når de kommer :-)

   I følge mine beregninger så har jeg da deltatt alle måneder med unntak av juni og juli

   Slett
  5. Alle du har nemnt i denne kommentaren er notert, så 80% deltakelse er veldig bra :-)

   Slett
 2. For et flott initiativ dette er, jeg digget å få satt fokus på 1001, og som du vet har jeg lest hver måned. Håper på samme given i 2020, har nå brukt noen timer på å velge meg 12 nye bøker fra listen din, etter dine spennende kategorier. Legger det ut på blogginnlegg etter jeg har vært i Liverpool en tur (før nyttår)
  Fortsatt fin julefeiring til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Tine! Du har vore meget god og har lest alle månadane. Gler meg til å sjå kva du har valgt :-)

   God tur til Liverpool :-)

   Slett
 3. Håper å få lest Mrs Dalloway, som jeg også har på lyd. (novemberboka) Og så ser jeg fremt il neste års utfordinger, særlig det å finne bøker, noe jeg skal kose meg med når jeg kommer hjem fra julebesøk nordpå. God romjul til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott, Anita! Det gøyeste er faktisk å leite fram bøker, det strevsomme er å faktisk få lest dei.

   Håper du har det fint nordpå, og god romjul :-)

   Slett
 4. Har akkurat lest ferdig Pinnsvinets eleganse og da tror jeg at jeg har fått lest mine 12 bøker. Har vært så kjekt med lesesirkelen og jeg gleder meg til å ta fatt på 2020! Nå skal jeg se over neste års utfordringer og starte på listen min.
  Tusen takk for at du engasjerer og sprer leseglede! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har lest 12 stykker og eg er så stolt av deg! Spør og grav om du lurer på noko med neste års liste :-)

   Slett