Søk i denne bloggen

søndag 6. desember 2020

Kva har eg lyst til å lese i 2021?

Nå er eg så ferdig med 2020, og har lyst til å begynne på ny frisk i 2021. Dette året har vore tøft på mange måter, og superbra på andre måter. Eg har oppnådd personlige mål, blitt meir sikker på meg sjølv, lært å gi litt meir f... og trødd ut av komfortsonen ved fleire anledninger.

Innimellom har eg lest nokon bøker og. Ganske mange faktisk for i eit år med svært lite å gjere utanfor heimen så blir det nokon timar med bøker. Dette året har vore eit litt merkelig bok-år der eg har lest alt og ingenting, og boklista mi består av hummer og kanari. Eg tenker det er ekorn-lesinga som er årsaken, men det hadde jo vore fint med litt meir struktur på lesinga.

Så derfor lager eg ei liste over bøker/forfattere eg har lyst til å lese meir av i 2021, også blir det spennande å sjå kor mange eg ender opp med i desember neste år.

 • Jon Fosse - Eg har så langt kun lest første bind i Septologien, men vil lese meir.
 • Henrik Ibsen - @theibsenbookclub hjelper på dette punktet.
 • Knut Hamsun - Kontroversiell forfatter, men likevel ein forfatter eg føler eg burde lest meir av.
 • Siri Hustvedt - Eg har uleste Hustvedt-bøker i bokhylla. Det er stort sett essay-samlinger, men dei er ulest og det må rettes på.
 • Irène Némirovsky - Eg har så mange bøker av den avdøde forfatteren i hylla, og har lest fire stykker eller noko sånt. Må rettes på.
 • Neil Gaiman - Eg har kun lest Kirkegårdsboken


I tillegg finner eg sikkert på noko anna eg vil lese, og det kjem stadig nye bøker i bokhandelen. På biblioteket finner eg dessuten stadig skatter eg skulle ha lest for lenge sidan. Går nok ikkje tom for bøker neste år heller.

Er det nokon forfattere du anbefaler meg å lese? Har du nokon forfattere/bøker du vil lese meir av i 2021?

XOXO

4 kommentarer:

 1. Jeg liker også struktur i lesingen min, men av og til går det på høgg og belegg. Jeg har lest tre bøker av Neil Gaiman, du finner omtaler på bloggen hvis du vil vite mer. Jon Fosse er ikke en favoritt, men på tirsdag skal jeg igjen utfordres av ham på teateret, så kanskje jeg skifter mening :)
  Jeg har også hatt et "hangup" på Hamsun, og har hele hans samlede verker i hyllen min. Har lest 11 av romanene hans, og prøver å motivere meg for å fortsette.
  Om dagen går det i klassikerne til Janne Stigen Drangsholt (og podkasten hennes) og jeg håper dette prosjektet lever langt inn i neste år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Janne Stigen Drangsholt i fleire format er herlig. Eg har sett ho live på Kapittel og ho er like god i virkeligheten :-) Skal definitivt sjekke ut bloggpostene dine.

   Korleis gjekk du fram for å lese Hamsun? Begynte du på første utgivelse, eller velger du på måfå?

   Slett
 2. Jeg elsket ekornlesing uten mål og struktur. Tror det var det som fikk meg gjennom 2020 sånn noenlunde klar i hodet. Normalt har jeg jo mye mer struktur, oversikt, regneark, detaljerte (men dog noe fleksible) planer, men leseåret i år får gå gjennom historien der samtlige planer gikk i dass, for å si det pent. Kjenner imidlertid jeg er klar for Ordnung und Pläne når 2021 nå nærmer seg. Derfor også 1001-sirkelen. Og sannsynligvis dikt hos Anita.
  Ibsen og Hamsun? Mmhhh... Kanskje. Burde ihvertfall, vi får se. Hustvedt har jeg flere uleste av i hylla selv (aldri lest ei, tror jeg..ugh..) Gaiman har jeg lest ei bok av, Neverwhere, og likt sånn midt på treet (3'er på GR) Irène Némirovsky har jeg kun lest Storm i Juni som også fikk en 3'er. Men Fosse derimod, DER er jeg vett :-)

  Ser ut som 12.12 endelig ser ut for å fungere! Ennå klar for en kaffikopp?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ekornlesing er heilt greit, men eg trur eg er ein mellomting mellom det og liste-menneske. Eg er klar for Ordnung og Reda i 2021, og litt meir dette-vil-eg-lese i løpet av året.

   1001-sirkelen er vel det einaste som har vore nokonlunde strukturert dette året ;-) Ibsen er ikkje så verst. Hamsun har eg lest ein del om, men få av hans romaner (trur eg har lest kun Sult fordi den står på 1001). Hustvedt er veldig bra, det same med Nemirovsky. Fosse har eg begynt å finne i bibliotek-katalogen, men trenger litt input frå deg. Kor skal eg begynne for eksempel? Den kronologiske leseren i meg vil begynne med første utgitte roman :-D

   Eg er klar til 12.12, men gjerne litt tidlig. Sånn i 12-13-tiden? Send meg gjerne ein melding om du ikkje får svar her.

   Slett