Søk i denne bloggen

tirsdag 7. februar 2023

Mammutsalg 2023

Eg er ei som roper høgt om det er snakk om biblioteket! Eg framsnakker biblioteket som ein plass der alt er gratis, og alt kan lånas bare ein har tolmod eller tid nok. Eg har aldri tid nok, og har til einkvar tid minst fem påbegynte bøker. Nokon bøker er det ingen veg utanom - dei må eigas. Dei må kunne lesas til alle døgnets tider, og då nytter det ikkje å kome på det når biblioteket er stengt.

Det er ingen hemmelighet at bøker er dyrt, og skal du kjøpe alle bøker til fullpris blir du fort fattig. Då er boksal fint for deg som ønsker bøker i innbundet format (har sett lite hefta utgåver på Mammut) til ein billigere penge. Eg ønsker så klart at du skal handle i fysisk bokhandel, og helst i min lokale Norli Jærhagen, men det er ikkje alle som bur i nærleiken av den. Men, kjære lesere, fysisk bokhandel er det aller beste. Og så viktig for at me faktisk skal kunne spasere inn i bokhandelen og kjøpe ei bok for så å lese den på veg heim.


Nå er forhåndsbestillingene til årets Mammutsal i gang, og eg har kikka i avisa. Det var ingenting som ropte "Kjøp meg, kjøp meg!", men det betyr ikkje at eg ikkje har funnet anbefalinger. Eg hopper glatt over fleire kategorier for der var det ingenting eg vil anbefale.

Biografier og memoarer

* Kadafi Zaman - Den norske drømmen. Denne las eg i september i fjor, og skreiv om HER.

Skjønnlitteratur og lyrikk

* Ane Barmen - Pappa var nesten på Woodstock. Nynorsk-roman må alltid med på anbefaling.
* Elena Ferrante - Dei vaksnes løgnaktige liv. Ingen innertier, men igjen ein roman omsett til nynorsk.
* Jon Fosse - Eit nytt namn (Septologien VI-VII). Eg og Jon Fosse er ikkje heilt godvenner, men litt Fosse innimellom må ein ha. Og sjølvsagt på nynorsk.
* Lucinda Riley - Den savnede søsteren (De syv søstre #7). Eg har lest alle bøkene i serien om søstrene D'Apliese, og gler meg til mai då siste bok i serien kjem ut. Eit hett tips er å begynne på bok 1. Eg skreiv om den HER.
* J.R.R. Tolkien - Ringenes herre. 1001-generalen/klassikerdronninga kan ikkje la ver å anbefale denne boka. Dette er ein murstein, både i sidetal og fysisk tyngde, og krever sin mann/kvinne for å lese på senga.

Og medan eg nå har kikka gjennom avisa har eg funnet og bestilt (sjølvsagt hent i min Norli) to bøker som eg må ha. Astrid Lindgren er ein stor barndomsfavoritt, og nå var Emil i Lønneberget og Mio, min Mio i avisa. Sistnemnte er ein ny utgåve frå 2021 med illustrasjoner, og det liker eg.

Skal du handle på Mammut-salet?

XOXO

12 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig med deg at biblioteket er der for å brukes, selv er jeg en flittig bruker, og ofte hjulpet når jeg skal lese bøker som ikke er helt nye.
    Men, Mammut er gøy da, og jeg vet at jeg gjennom året har tenkt, "finner jeg denne på Mammut skal jeg kjøpe den" (uten at jeg husker hvilke bøker det gjelder...)
    Nå skal jeg ta meg en titt på årets utvalg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Å kikke på årets utval er heldigvis gratis, og kanskje det trigger minnet ditt om hvilke bøker du hadde tenkt å kjøpe :-)

      Slett
  2. Jeg skulle jammen ønske at det var Mammut-salg på ebøker :-) Da jeg bodde gamlehuset og hadde plass til (kilo)metervis med bøker så handlet jeg av og til på Mammut. Siden har jeg ikke kjøpt ei eneste bok på salget for jeg finner ikke bøker som frister å eie i fysisk form, rett og slett. Jeg har allerede lest dem fra biblioteket :-) Når det er sagt - nå savner jeg Sølvberget!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hadde det vore Mammut-salg på ebøker skulle eg og fylt opp Kindle'n :-) Sølvberget er så fint, eg var der for eit par veker si, og skal tilbake i alle fall i slutten av februar på arrangement.

      Slett
    2. Jeg så i dag at det også er Mammutsalg på ebøker og lydbøker. Kikket gjennom nettbokhandlerne og papirkatalogen fra Norli. Husker ikke hvor jeg så det.. men la merke til det.

      Slett
    3. Marianne: eksempel på ebok på salget: https://www.ark.no/boker/Tomm-Kristiansen-Afrikanske-fortellinger-9788202708894

      Slett
    4. Om det ikke er definert som mammut. så er det tilbud der og på en del av de bøkene som er på mammutsalget

      Slett
    5. AHA! Nå snakker vi !!! Jeg kaster meg i googlinga :-) Takk!

      Slett
    6. Bare hyggelig. Håper du finner noe:)

      Slett
  3. Nå har jeg kjøpestopp, men har selvsagt kikket gjennom katalogen, som jeg har gjort i alle år... I år skal jeg kun kjøpe det jeg absolutt må ha, og det er en bok, som jeg trenger til research ifb skriveprosjektet mitt. Afrikanske fortellinger av Tomm Kristiansen. Skal jeg kjøpe noe mer , så blir det på restesalget. Har som vanlig krysset av flere i katalogen.
    Kan gjerne anbefale flere i katalogen, hvis noen ønsker det, men har ikke tid til noe eget innlegg om det.

    SvarSlett
  4. Ekko av Lena Lindgren er på mammut, på Ark i alle fall. Anbefales så sterkt at jeg burde kjøpt opp et laget til gaver..

    SvarSlett